Search This Blog

Showing posts with label SKGS. Show all posts
Showing posts with label SKGS. Show all posts

SELAMAT HARI GURU 2017



Selamat  Hari Guru buat semua guru-guru di Malaysia ... Khas utk guru-guru ku di Tadika Kemas,  Gombak Setia, SRK Gombak 1, SM Convent Sentul, SM Tengku Ampuan Afzan, Kuantan, Pusat Asasi n Universiti Malaya ...

Terima kasih guru yang telah mengajarku membaca, menulis, melukis, mewarna, mengira, mengajarku erti hidup dan mengajarku mengenal diri ... Terima kasih juga buat guru terawal – mak dan abah ...

Tidak lupa juga para guru di Sek. Men. Keb. Gombak Setia, Sek. Keb. Gombak Setia, Sek. Agama Al-Hilaliah dan  Tadika Sempurna yang telah mendidik anak2 ku ... Jasamu akan tetap ku kenang hingga ke akhir hayat ... Sampai bila-bila ... Terima kasih, Selamat  Hari Guru ...

Moga Allah merahmati segala usaha guru dan para pendidik….

HARI KARNIVAL SKGS 2017

Cerita hujung minggu lepas ... Sekolah bebudak nie ada kan Hari Karnival SKGS 2017 ... Senang cite zaman aku dulu panggil hari kantin jer, sama cam aku sekolah dulu-dulu ... Best lah untuk bebudak nie ... Bagi aku agak bosan sebab lebih kurang jer aktiviti nyer seperti tahun tahun lepas ... Tapi tu lah kan tak leh nak salah kan sape-sape ... Tugas sebagai guru tu dah jenuh dah,  nie nak kena fikir plak pasal aktiviti-aktiviti lain... 

Seperti biasa banyak booth dibuka ... Ade roller blade, rumah hantu, main belon, mini zoo dan beberapa gerai jual barang- barang permainan ... Cikgu-cikgu pula menjual makanan dan minuman di kantin ... Sistem kupon digunakan sepenuh nyer ...

Bebudak nie bersemangat sungguh nak gie ... Tido malam pun awal ... Bangun pun senang ... Mandi pun cepat ... Maklum ler  ler nak perabihhh duit ... Abang Ngah terlibat dengan permainan gendang bagi mengiringi persembahan silat...  BigBoss tak de plak, lagi naik hantu lah depa ... Aku plak menguatkan semangat dan kudrat dengan perut yang semakin maju ke depan... Huhuhu ...

Jom skodeng gambar nyer ... 



Menunggu giliran nak masuk rumah belon... 


Fatiha ngan Putra masuk rumah belon lagi tahun nie... RM5 seorang...


Suka lah budak nie...


Tu dia... Kakak sampai bawah dulu... Dah tak takut dah Si Putra tu...


Naik lagi berulang kali... Sampai lah diarahkan keluar...


Gembira sangat lah tu... Sudah semakin berani...


Masuk mini zoo plak...  Pada pemerhatian aku macam jenis binatang yang sama seperti tahun lepas burung, ular,  kambing,  arnab dan lain-lain ... Tapi tak perasan plak memang binatang yang sama atau yang lain...


Ada penyanyi jemputan... 


Tapi aku tak pasti sape... Kate nyer nyanyi lagu nasyid... 

Dah selesai menggembirakan hati masing-masing...  Maka masuk lah waktu mengisi perut masing-masing... Macam-macam jenis ada,  nak ngan tak nak jer... Tapi ada makanan yang agak mahal bagi bebudak, mungkin target nyer adalah mak bapak budak... 

Lepas selesai semua,  aku suruh ler Putra ngan Fatiha balik ngan Abang Long... Ok jer dia orang sebab masing-masing dah dapat habuan...  Aku stay kat sekolah, ingatkan nak tengok Abang Ngah main gendang... Tunggu punya tunggu sekali cancel... Memang hampeh,  kesian kat bebudak tu panas, maklum ler berbaju melayu hitam... 

Sekian, wassalam... 

#harikarnival
#skgs

HARI KARNIVAL SKGS 2016

Cerita hari Ahad lepas ... Sekolah anak aku ada kan Hari Karnival SKGS 2016 ... Ada sekali dulu panggil Hari Usahawan ... Senang cite zaman aku dulu panggil hari kantin jer, sama cam aku sekolah dulu-dulu ... Best lah jugak ... Tapi faktor cuaca menjadi kekangan plak bagi aku ... Banyak booth dibuka ... Ade roller blade,  ada basikal roda tiga, rumah hantu, mini zoo dan beberapa gerai jual barang- barang permainan ... Cikgu-cikgu pula menjual makanan dan minuman di kantin ... Sistem kupon digunakan ...

Bebudak nie bersemangat sungguh nak gie ... Tido malam pun awal ... Bangun pun senang ... Mandi pun cepat ... Maklum ler  ler nak perabihhh duit ... BigBoss tak de plak, lagi naik hantu lah depa ... Huhuhu ...

Jom skodeng gambar nyer ... Aku bawak Putra masuk Mini Zoo ... RM5/head ... Putra nih penakut ... Aku suh dia usik ular dia takut ... Huisshhh ... Kate nyer  ... Tengok iguana pun takut ... Burung pun dia takut ...

Burung nie bunyi nyer bising ... Sakit telinga ...

Nie kawan Putra ... Susah mandi ...

Suruh Putra posing tak mo plak dia ... Last last biar ibu jer lah ...

Fatiha pun takut ... Memula acah-acah berani ... Last last muka ketat pasal kena paksa posing ... Takut ya amat ... 

Tengah lunch setelah penat beraksi ...

Lepas tu masuk rumah belon ... RM5/head ... Putra suka sangat masuk sini .... Memula tu dia macam takut ... Sekali Fatiha pun masuk sini ... Berlari-lari lah dia dengan Fatiha dan kengkawan ... 





Tengok lah tu ... Tak ingat ape dah ... Berlari sana sini melompat-lompat ...

Kali nie Fatiha ngan kengkawan masuk rumah hantu ... Danial tak mo plak ... Penakut sebenar nyer ... Abang Long ngan Abang Ngah beli ikan laga ... Sebaik akuarium kecik memang dah ada kat rumah nie ... Duk sibuk membela lah sekarang nie ... Tak tau lah jangka hayat nyer ... Biasa nyer tak lama ...

Lepas tu apelagi, cari air lah ... Ke kantin kami ... Aku beli milo ngan sebungkus nasi lemak jer ... Buat alas perut sementara menunggu lunch nanti  ... OK lah tu jer ... Balik time ... Abang Long ntah mana merayau nyer, tu pasal takde dalam gambar ...







Selamat Hari Guru 2016



Selamat  Hari Guru buat semua guru-guru di Malaysia ... Khas utk guru-guru ku di Tadika Kemas,  Gombak Setia, SRK Gombak 1, SM Convent Sentul, SM Tengku Ampuan Afzan, Kuantan, Pusat Asasi n Universiti Malaya ...

Terima kasih guru yang telah mengajarku membaca, menulis, melukis, mewarna, mengira, mengajarku erti hidup dan mengajarku mengenal diri ... Terima kasih juga buat guru terawal – mak dan abah ...

Tidak lupa juga para guru di Sek. Men. Keb. Gombak Setia, Sek. Keb. Gombak Setia, Sek. Agama Al-Hilaliah dan  Tadika Sempurna yang telah mendidik anak2 ku ... Jasamu akan tetap ku kenang hingga ke akhir hayat ... Sampai bila-bila ... Terima kasih, Selamat  Hari Guru ...

Moga Allah merahmati segala usaha guru dan para pendidik….

Selamat Hari Guru 2015



Selamat  Hari Guru buat semua guru-guru di Malaysia ... Khas utk guru-guru ku di Tadika Kemas,  Gombak Setia, SRK Gombak 1, SM Convent Sentul, SM Tengku Ampuan Afzan, Kuantan, Pusat Asasi n Universiti Malaya ...

Terima kasih guru yang telah mengajarku membaca, menulis, melukis, mewarna, mengira, mengajarku erti hidup dan mengajarku mengenal diri ... Terima kasih juga buat guru terawal – mak dan abah ...

Tidak lupa juga para guru di Sek. Keb. Gombak Setia, Sek. Agama Al-Hilaliah dan  Tadika Sempurna yang telah mendidik anak2 ku ... Jasamu akan tetap ku kenang hingga ke akhir hayat ... Sampai bila-bila ... Terima kasih, Selamat  Hari Guru ...

Moga Allah merahmati segala usaha guru dan para pendidik….

Hari Karnival Gegar Gombak Setia 2015 (KAGOM)

Mohon maaf lama tak berupdate cite-cite sensasi ... Banyak kekangan ... Cerita hujung minggu lepas ... Sekolah anak aku ada kan Hari Karnival Gegar Gombak  Setia 2015 (KAGOM) ... Kalau dulu panggil Hari Usahawan ... Senang cite aku panggil hari kantin jer, sama cam aku sekolah dulu-dulu ... Best lah jugak ... Tapi faktor cuaca menjadi kekangan plak bagi aku ... Banyak booth dibuka ... Ade water ball, rumah hantu, mini zoo dan beberapa gerai jual barang- barang permainan ... Cikgu-cikgu pula menjual makanan dan minuman di kantin ... Sistem kupon digunakan ...

Bebudak nie bersemangat sungguh nak gie ... Tido malam pun awal ... Bangun pun senang ... Mandi pun cepat ... Maklum ler  ler nak perabihhh duit sblm GST ... Huhuhu ... 

Jom skodeng gambar nyer ...


Waterball, RM5/head

Abang Ngah kena buli, tertonggeng daaa ...

Kakak masih sempat posing sementara Abang Ngah menyusun strategi nak kena kan orang ...

Mini Zoo, RM5/head ...
Muka cuak jer masing2 ...

Burung nie bunyik kuat sangat ... Takut bebudak nie ... Huhuhu ...

Abang Ngah yang obses ngan ular ... Tak takut lansung ... Tak geli lansung ... Yang lain semua tak mo ... Termasuk lah ibu nyer nih ...

Depa semua tak jadi masuk rumah hantu ... Takotttt, nanti ada Pochonggg ... He he he ... Last2 tu jenjalan kat luar booth jer ... Sempat jugak depa rembat komik RM1 ... Ibu plak rembat tudung RM1 ...

Lepas tu apelagi, cari air lah ... Ke kantin kami ... Milo RM1.50, Asam Boi RM1 ... OK lah ... Balik time ... Abang Long ntah mana merayau nyer, tu pasal takde dalam gambar ...

Tiada Kesedaran ...

Okay nak mulakan sesi luahan perasaan plak ... Apehal plak aku nie, he he he ... Lama dah pendam pasal isu nie ... Tapi tu lah grrr ... 


Aku memang tiap2 petang akan ambil bebudak nie ... So, aku akan tunggu kat gate kecik nie ... Aku tunggu sini coz dekat ngan rumah + kawasan menunggu yang agak luas ...
Yang aku geram nyer, bila time bebudak sekolah nie keluar, habis ler semua Mak Bapak nie berpusu-pusu ke gate tu ... Tengok kat atas tu, habis dah ruang di tutup ... Cam ner lah bebudak nak keluar ... Tak bleh ker tunggu jauh skit bagi ruang kat bebudak tu ... Yang lagi kritikal takmo turun@keluar dr kenderaan ... Sehabis dekat parking kat gate tu ... Hmmm ... 
Masalah nie lama dah jadi, sejak Abang Long darjah satu lagi, sebelum tu aku tak tau plak ... Sekarang nie Abang Long dah darjah 6 ... Masih berlaku ... Masih sama ... Masih tiada kesedaran ... 


Haaa, tu dia Abang Ngah ngan Kak Tiha ... Wahhh, masih ayu jelita lagi princess aku tu ... Abang Ngah yang serabai ... 

Sukan Tahunan Sek. Keb. Gombak Setia 2013

Cerita dah basi ...
Kejadian berlaku masa jerebu teruk ari tu ...
So maleh nak cite bebanyak ...
Nikmatilah gambar2 kat bawah nie ...
Tengah main-main dulu ...
Dah kena warning baru duk senyap semua, kejap jer tu ...
Tengah tunggu giliran nak lari pun sempat main-main lagi ...
Terserlah kecomelan anak aku dan ke"sihat"an kawan nyer itu ...
Lari ... lari ... Cepat Danial ...
Kutip bola masuk dalam bakul ...
Oooppss, terlepas plak, apolah ...
Me n Danial ...
Haa ... Kan dah kotor seluar ...
Dah ... dah ... Jom balik, jerebu nih ...