KRISTAL VILLA, KAJANG

Hai kengkawan ... Buat ape tu ? Masih dalam mood raya ker ? Nak sampai ke penghujung dah nie ... Huhuhu ... Korang ingat tak aku ada cite pasal aku mandi-manda kat rumah adik aku ... Dalam bulan dua gitu ... Jom baca ape kisah nyer ... MANDI MANDA DI KRISTAL VILLA, KAJANG ... Tak sangka plak aku dalam pada aku duk bercerita tu, ada plak yang berminat nak beli hartanah kat situ ...


Haaa ... Tu dia ... Ntah sape lah Anonymous tu ... Si lah muncul kan diri ... 
Meh sini Akak nak cite nih ... Environment ok ... Future development pun sangat baik ... Nanti dekat-dekat situ nak buat stesen LRT ngan big shopping mall ... Nie yang adik Akak cakap lah ... Dan yang paling best nyer walking distance ...


Gambar kat atas tu tengah dalam pembinaan ... Adik Akak siap pesan, kalau nak beli, beli dua terus ... Harga market sekarang RM300k ... Kira oklah tu kan ... Susah sangat dah nak cari rumah bawah RM500k sekarang nih ... Kalau LRT ngan mall siap nanti mesti nilai hartanah kat situ sure mencanak-canak nyer ...

So, kesimpulan nyer ok lah kalau nak beli rumah kat situ ... Buat masa nie mungkin perlu ada kenderaan sendiri ... Tapi dua tiga tahun lagi, sure berbaloi-baloi ... Beli jangan tak beli Cik Anonymous ...


WORDLESS WEDNESDAY - 121 | MOHON TERASA

SALAM TAKZIAH | TUAN GURU HAJI SALLEH BIN MUSA



اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ رَاجِعُوْن.
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَها وَارْحَمْها وَعَافِها وَاعْفُ عَنْها، وَأَكْرِمْ نُزُلَها، وَوَسِّعْ مَدْخَلَها، وَاغْسِلْها بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّها مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ اْلأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْها دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِها، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِها، وَأَدْخِلْها الْجَنَّةَ، وَأَعِذْها مِنْ عَذَابِ الْقَبر.


AL FATIHAH

ﺑِــــــــــﺴْﻢِ ﺍﻟَّﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـﻢ
ﺃٌﻟﺤَﻤْﺪُﻟِﻠَّﻪِ ﺭَﺏِ ﺍٌﻟْﻌَﻠَﻤِﻴﻦَ *
ﺍٌﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍٌﻟﺮَّﺣِﻴْﻢِ *
ﻣَﻠِﻚِ ﻳَﻮْﻡِ ﺍٌﻟﺪِّﻳْﻦِ *
ﺇِﻳَّﺎﻙَ ﻧَﻌْﺒُﻮْﺩُ ﻭَﺇِﻳَّﺎﻙَ ﻧَﺴْﺘَﻌِﻴْﻦُ *
ﺇٌﻫْﺪِﻧَﺎ ﺍﻟﺼِّﺮَﻁَ ﺍٌﻟْﻤُﺴْﺘَﻘِﻴْﻢُ*
ﺻِﺮَﻁَ ﺍٌﻟَّﺬِﻳْﻦَ ﺃَﻧْﻌَﻤْﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻬِّﻢْ uﻏَﻴْﺮِﺍٌﻟْﻤَﻐْﺾُﺏِ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﻭَﻻَ ﺍٌﻟﻀَّﺂﻟِّﻴﻦَ

*ﺁﻣِـــــــــﻴﻦ

Sedih nyer lah apabila mendapat perkhabaran pergi nyer  seorang lagi ulama ... Makin hari makin ramai ulama telah pulang kepada pencipta Nya ...





_*Pesanan Tuan Guru Hj. Salleh Musa حفظه الله تعالى,*_  

_"Hangpa mengaji tauhid biaq betoi, AQIDAH tuu yang perlu jaga.._ _Hangpa jangan dok buang masa, jangan dok biarkan usia hangpa HANYUT begitu saja.._ _Isikan usia hangpa ni dengan mengaji ilmu agama.._ _Muliakan dengan ilmu TAUHID.._ _Lepas tuu, pi mengaji ilmu FEQAH.._ _Lepas tuu baru pi mengaji ilmu TASAWUF.._ _Jangan dok kalut nak pi ilmu TASAWUF,_ _hadis dan sebagainya jika Allah سبحانه وتعالى sendiripun hangpa tak kenal.._ _Macam mana nak kenal Allah سبحانه وتعالى jika takmau ngaji ilmu TAUHID.._ _Sebab tak kenal Allah سبحانه وتعالى lah depa dok suka sesatkan orang, bida'ahkan orang.._ _Ada ilmu HADIS,_ _tapi ilmu TAUHID takdak.._ _Punah habis semuanya.._

_Nak mengaji ni, ibarat nak naik TANGGA.._ _Kena langkah dari BAWAH,_ _barulah sampai kat tingkat ATAS.._ _Jangan dok kalut nak meloncat nak ke tingkat atas dari tingkat BAWAH.._ _Satgi jatuh, mampuih.._ _Kalau nak naik, ikutlah turutan yang betul.._ _Jangan dok ikut puak-puak Syi'ah, Wahabi, Mu'tazilah, Sekular, Liberal dan sebagainya.._

_Kita pegang sungguh-sungguh dengan Manhaj AHLUS SUNNAH WAL JAMA'AH.. Jangan dok lari dari DASAR pegangan kita.. Sekarang ni, ulama' - ulama' tua tak banyak dah.. Hangpa pi lah tengok dalam Malaysia, Thailand, Indonesia semua tak banyak dah.. Yang ada pun tinggal berapa orang jaa ulama' tua yang masih hidup.. Sementara depa masih ada lagi ni, pi lah dampingi depa.. Pi duduk dalam Majlis Ilmu depa.. Cedok (ambik) ilmu depa, insyaAllah, Allah سبحانه وتعالى akan bantu.." 

Pesanan ditujukan khas untuk diri sendiri yang jahil takdak ilmu, sangat lagho & hina dina.._