Search This Blog

Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

Sistem SAPS Ibu Bapa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera pembaca semua ... Tahun 2017 sudah sampai ke penghujung ... Maka ibu bapa pasti sedang sibuk dengan persiapan anak-anak untuk sesi 2018 pula ... Selain itu ibu bapa pasti tertunggu-tunggu untuk melihat prestasi anak-anak sepanjang tahun 2017... Anak-anak pula baru jer selesai peperiksaan akhir tahun ... Aku pun sama lah macam korang jugak ... Asyik tanya anak-anak jer... Anak-anak nie plak kalau keputusan yang bagus-bagus tu cepat jer dia orang bagitahu... Kalau yang nyawa-nyawa ikan tu tak tau lagi jer jawapan nyer...

Kalau dulu kita ibu bapa kena tunggu buku rekod untuk mengetahui maklumat lengkap prestasi anak-anak ... Sekarang tak lagi, ibu bapa boleh semak secara online dengan menggunakan Sistem SAPS ... Anak-anak dah tak boleh dah nak rahsia dengan ibu bapa ... Semua nyer di hujung jari sekarang nih ... Ibu bapa disaran menggunakan sistem nie untuk memantau prestasi anak-anak ... Kita sebagai ibu bapa kena ambil tahu jugak pembelajaran anak-anak bukan mengharapkan guru-guru sahaja ... 

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) merupakan satu sistem online yang diwujudkan oleh pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk menyimpan data-data peperiksaan sekolah di seluruh Malaysia. Sistem ini boleh memudahkan ibu bapa dan pelajar membuat semakan tentang keputusan peperiksaan, serta guru untuk memasukkan markah peperiksaan secara online. Sistem SAPS juga boleh diakses dan digunapakai oleh pihak sekolah, KPM, JPN, PPD.


Semakan keputusan peperiksaan online hanya melibatkan pelajar sekolah rendah dari darjah 1 hingga darjah 6 serta pelajar sekolah menengah dari tingkatan 1 hingga tingkatan 5... Segala keputusan peperiksaan sekolah seperti Ujian 1 dan 2, Peperiksaan Pertengahan Tahun, Peperiksaan Akhir Tahun dan Peperiksaan Percubaan boleh disemak melalui laman SAPS kecuali peperiksaan awam seperti UPSR, PT3 dan SPM.

Langkah-langkah membuat semakan keputusan peperiksaan pelajar.

1. Melayari ke laman Sistem SAPS Ibu Bapa

2. Mengisi maklumat lengkap pelajar seperti No IC/Sijil lahir, Negeri, Nama sekolah dan tahun.

3. Tekan semak.

4. Tekan Papar Slip Keputusan atau Papar Markah Keputusan.





Sistem seterusnya akan memaparkan slip keputusan peperiksaan pelajar dengan terperinci termasuk markah setiap subjek, kedudukan dalam kelas dan tingkatan. Dengan adanya sistem online SAPS, ibu bapa dapat memantau keputusan pelajar dengan lebih senang dan efektif.

Papar Slip Keputusan 

Papar Markah Peperiksaan

Sistem nie amat memudahkan kedua-dua belah pihak  guru-guru dan ibu bapa ... Aku memang dah lama menggunakan sistem nie...  Sejak anak sulung aku darjah 2 (2011) sampai lah sekarang dia dah tingkatan 2  (2017).  Sistem nie memang amat memudahkan kita sebagai ibu bapa untuk menyusun aktiviti pembelajaran anak-anak di rumah... Tak de lah asyik main aje kan...  Cuma yang agak menyesakkan aku, bila nak akses laman web nih tambahan time-time akhir tahun nie, time-time result exam  baru keluar tu, memang ler agak grrr... Lambat giler dan kadang-kadang keluar lah macam-macam error... Kedengaran jugak rungutan para guru pasal masalah nie... So, aku rasa pihak yang berkenaan perlu memandang serius perkara nih, tindakan segera perlu diambil... Sistem nih bagus tapi perlu penambahbaikan...

Kengkawan yang dah ada anak bersekolah tu harus bookmark laman web Sistem SAPS Ibu Bapa... Sebagai ibu bapa yang prihatin adalah menjadi tanggungjawab kita mengambil tahu pendidikan anak-anak kita... Semoga bermanfaat buat semua...

SABUN PENCUCI CHOMEL

Chomel Baby

Hai kengkawan ... Korang buat ape tu ? Nie nak tanya skit, korang pernah dengar tak pasal jenama kat atas tu ??? Aku pun sebenar nyer baru jer tau ...Meh sini aku nak cite skit ... Skit jer tak panjang pun ... Jom ler baca ...

Korang pun tau kan aku baru beranak kecik ari tu ... Laaa nie Janna dah nak masuk lima bulan ... Tapi aku nih masih menjaga ler kesensitifan Janna nih dengan persekitaran ... Aku masih menggunakan sabun khas untuk bayi ... Sabun cuci baju pun aku masih menggunakan yang memang khas untuk bayi ... Kalau pencuci yang biasa biasa nie banyak bahan kimia yang tak sesuai untuk bayi ...


So, ari tu aku terberkenan nak cuba pencuci daripada jenama Chomel ... Aku guna sabun pencuci pakaian (1 liter) dan sabun pencuci breast pump dan botol ( 1/2 liter) ... Pencuci nie memang sesuai lah untuk Janna ... Sabun nie amat sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif ... Mencuci kotoran degil dengan kadar pH yang rendah ... Tidak akan menyebabkan alahan pada bayi ... Walaupun bebas bau tetapi cucian tetap bersih dan lembut ... Sesuai untuk cucian tangan dan juga mesin basuh ...



AWARDS & CERTIFICATIONS

As we’ve mentioned before, we don’t compromise when it comes to the safety, integrity and effectiveness of our products – our certifications and approvals are proof of that. Here are some which we’re most proud of attaining.

Chomel - Terminologically Tested
Chomel - Hypoallergenic
Kalau korang nak tau lebih lanjut lagi pasal produk nih, skodeng ler website Chomel ... Boleh order terus kat situ ...














HIJAB SHAMPOO BY NATURAL ELIXIRS

Rambut merupakan antara aset penting bagi semua wanita... Penjagaan rambut yang betul dan rapi sangat penting untuk memastikan rambut korang sentiasa sihat dan cantik, terutamanya bagi wanita yang bertudung... 

Walaupun aku tak lah memakai tudung melebihi 8 jam,  tapi aku ada jugak mengalami masalah rambut nih... Aku sekarang sedang mengalami masalah keguguran rambut yang serius... 
Risau jer kalau nak sikat rambut or syampu rambut... Bersepah rambut kat lantai... 

Macam-macam dah cara aku guna... So,  sekarang aku tengah cuba HIJAB SHAMPOO BY NATURAL ELIXIRS... Nie merupakan kali pertama aku pakai syampu nih... Pergghhh, bau nyer boleh tahan wangi... Sat gie aku beritau kesan nyer... 


Selamat Berkenalan 

Sebelum tu jom kita berkenalan dulu dengan Hijab Shampoo nih... Syampu nie menggabungkan bahan-bahan organik; Minyak Nettle,  Ekstrak Bunga Kamomil dan Minyak Tea Tree yang kaya dengan khasiat untuk menguatkan, melindungi dan mencegah keguguran rambut... Rambut memerlukan pendedahan yang secukupnya kepada udara dan cahaya matahari untuk memastikan ia sihat dan kuat... Apabila rambut sentiasa tertutup, kulit kepala tidak boleh bernafas... Ini akan menyebabkan pengumpulan sebum berlebihan daripada peluh...  Liang-liang rambut akan tersumbat dan mengakibatkan kulit kepala yang tidak sihat, berkelemumur,  keguguran rambut, rambut nipis dan tidak bermaya... 

Formulasi Unik Syampu Hijab :
๐ŸŒ Membersih dan melembapkan kulit kepala...
๐ŸŒ Mengawal pengelupasan semulajadi kulit kepala, menjadikan ia segar semula...
๐ŸŒ Menyeimbangkan pengeluaran sebum dan mengurangkan minyak berlebihan...
๐ŸŒ Sifat antioksidan yang melindungi rambut daripada kerosakan dan penuaan awal... 
๐ŸŒ Memberi tenaga dan menyegarkan semula akar rambut untuk rambut yang berkilat dan sihat... 
๐ŸŒ Mencegah keguguran rambut dan kelemumur... 

Kesan Penggunaan :
Setelah  seminggu menggunakan Syampu Hijab,  masalah keguguran rambut yang aku alami berkurangan... Tak de dah rambut sepah-sepah kat lantai... Disebabkan syampu nie 2 dalam 1, aku rasa amat berpuas hati sebab dah tak payah berlama-lama untuk mencuci rambut, perapi dah ada dalam tu sekali... 

Berikut details tentang Hijab Shampoo kalau korang nak skodeng... 


#hijabshampoo #naturalelixirs #naturallyorganic #antihairloss #nodandruff #shampootudung #moisturizing #hydrating #syamputudung #syampuhijab #rambutsihat
#blogger #kisahhidupku #jombercontest #review #kolaborasi

Kalau korang nak beli boleh klik >>BELI1<< atau >>BELI2<<

๐Ÿ’š COFFEE TO ME (C2M) ๐Ÿ’š

Haaa... Nie aku nak cite skit... Bukan nak eksyen eak, saje nak update blog... Kang bersawang plak blog aku nih... 

Dua tiga minggu lepas aku gatal ler tangan join contest kat FB... Sebenarnya aku tak suka sangat join contest yang jenis cam nie... Komen last Stop... Letih nak komen banyak kali... Tapi aku tertarik dengan hadiah yang ditawarkan... Target sebenar aku nak menang hadiah lipmatte tu,  tapi dapat kopi scrub nih,  ok jugak lah,  free sape tak nak kannn... 

Haaa... Meh tengok sape yang kena... Aku ler tu hasil kegigihan jari jemari aku... 

Nie ler hadiah yang aku dapat... 
๐Ÿ’š COFFEE TO ME (C2M) ๐Ÿ’š By NIQREES... Aku yang dapat, bebudak plak yang excited... Huhuhu,  depa ingat aku dapat kopi untuk minum tu... "Ibu kan mengandung, mana bleh minum kopi"...

Aku pun teruja lah nak cuba... Bila dah pakai dua tiga kali... Rase lar kulit muka makin halus mulus... 
๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ
Nak dapat yang lain-lain tu kena istiqamah ler kengkawan... Meh baca serba sedikit pasal C2M nih... Kot-kot korang berkenan boleh ler cuba... 

๐Ÿ’š COFFEE TO ME (C2M) ๐Ÿ’š
=====================
✅ Serbuk Kopi Paling Halus
✅ Bau Asli Kopi Yang Mengasyikan
❌ Tiada Merkuri
❌ Tidak Sakit
❌ Tiada Chemical Berbahaya

Berat : 80gram
=====================

Apa Yang Best C2M Ni? 

▶ Merangsang dan melancarkan aliran darah bawah kulit.
▶ Mengurangkan Stretch Marks dan Selulit.
▶ Mengurangkan Parut Jerawat
▶Menghilangkan Blackhead dan Whitehead 
▶ Melembut dan melembapkan kulit
▶ Dapat meredakan stress
▶ Mencerah dan memutihkan kulit
▶ Menghilangkan Bau Badan
▶ Menghilangkan kedutan dan garis halus pada kulit
▶ Menyingkirkan kulit mati
▶ Mengekalkan keanjalan kulit

Penggunaan : 
Scrub : 2-3 kali seminggu
Mask : Boleh digunakan setiap hari

Haaa... Amacam??? 
Tergugat tak? 
Meh cuba... 

FB : Norazwin Samsuddin(Wiwin) Wasap : 0163152198



CPUV NUFFNANG #114 | SUNWAY BANJARAN HOTSPRINGS RETREAT



Alhamdulillah... Pada 10 Disember yang lepas dapat kempen baru... Kali nie daripada SUNWAY BANJARAN HOTSPRINGS RETREAT ...

Kalau korang nak tau... Ia merupakan tempat pelancongan, tempat beriadah,  tempat merehatkan minda... Saya tak pernah gie lagi... Tengok gambar macam best... 






Best kan... Sejuk mata memandang... Lari sekejap dari hutan batu... Sape-sape yang berminat boleh hubungi dia orang... 


The Banjaran Hotsprings Retreat

1 Persiaran Lagun Sunway 3
31500 Ipoh
Perak Darul Ridsuan
Malaysia
+6 05 210 7777


Kengkawan kalau ada jumpa iklan  SUNWAY BANJARAN HOTSPRINGS RETREAT menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik, untuk yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#sunwaybanjaranhotspringsretreat #banjaranhotsprings
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct



Hogoh De Coco

Kejadian dah lama berlaku... Beberapa minggu yang lepas... Kami sekeluarga balik kampung BigBoss... Dah jauh jalan nyer mesti ler lapar dan dahaga... Walaupun bekalan dibawa, tak puas kate nyer ... Maka mengagau ler kami mencari kedai makan... Ternampak ler akan aku perkataan sup kambing... Kedai nyer kecik jer tepi jalan... Oleh kerana BigBoss dah kelaparan dan memang dia obses ngan kambing,  maka uturn lah kami anak beranak... Ikutkan ajer... 

Sebenarnya ada dua kedai kat situ,  satu kedai makan dan satu kedai minum nih... Wahhh, aku memang terliuq dah nengok berjenis air yang disediakan... Sorry kat bawah nie gambar kedai minum jer... 

Hogoh De Coco nama diberi,  bersesuaian dengan letak nyer di negeri Pahang... 

Kami semua order nie... Choclate orea rase nyer... Sedapppp gilerrrr... 

BigBoss order air kelapa nangka... Sedapppp jugak... 

Mi hoon sup,  nie order kedai sebelah... BigBoss order nasi putih + sup kambing... 

Nie antara menu kedai sebelah... Harga boleh tahan... Harap dapat tingkat kualiti servis... 

Gendang gendut tali kecapi ...
Kenyang perut suka hati ...

Dah selesai maka kami pun meneruskan perjalanan menuju destinasi... 

#HogohDeCoco 
Instagram : hogohdecoco 



NIQREES HYDROGEL

YANG PERTAMA SEUMPAMANYA

Produk Pertama Seumpamanya di dalam bentuk HYDROGEL dan mengunakan ekstrak buah Kigelia Africana yang mana ia dapat memberi kesan pantas seawal kali pertama penggunaan.

Apa Yang Niqrees Boleh Bantu
—-------------------------------------
๐ŸŒŸ Merawat masalah kulit berjerawat kronik
๐ŸŒŸ Menghilangkan jeragat
๐ŸŒŸ Menghilangkan parut-parut lama
๐ŸŒŸ Mengembalikan kelembapan yang neutral pada kulit
๐ŸŒŸ Mengurangkan kedutan dan lebam bawah mata
๐ŸŒŸ Anti penuaan yang terbaik
๐ŸŒŸ Menutup masalah pori terbuka
๐ŸŒŸ Memberi keanjalan dan ketegangan kulit yang berterusan 
๐ŸŒŸ Wajah lebih cerah dan berseri
๐ŸŒŸ Mengatasi masalah kulit berminyak
๐ŸŒŸ Merawat masalah kegatalan kulit akibat kulit sensitif atau salah makan
๐ŸŒŸ Membantu menyembuhkan luka-luka dengan cepat
๐ŸŒŸ Sangat sesuai untuk kegunaan semua jenis kulit, dari bayi hingga dewasa

NIQREES FIRMING AND LIFTING HYDRO GEL adalah satu produk yang diformulasikan menggunakan bahan asas terbaharu iaitu dalam bentuk HYDRO GEL yang mana ia memberikan kadar penyerapan yang lebih tinggi serta memberikan keselesaan semasa pemakaian berbanding dengan cream atau serum.

HYDROGEL ... Mengapa produk menggunakan hydrogel dikatakan lebih bagus ????

HYDRO GEL adalah gel tidak berwarna yang mengandungi nutrien-nutrien yang mana ia memberikan kadar penyerapan yang lebih tinggi serta memberikan keselesaan semasa pemakaian berbanding dengan cream atau serum.

Selain tu, yang pasti, penggunaan hydrogel membuatkan sesuatu produk itu tidak melekit ... Senang nak guna dan sangat selesa bagi yang ingin menggunakan alatan mekap ...

Ianya sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan usia kerana diperbuat dari mineral semulajadi dan bebas dari bahan kimia.

TESTIMONI 

Jom skodeng mereka-mereka yang dah menggunakan Niqrees Hydrogel ...








Haaaa...  Teruja tak???
Mesti lah teruja kan... Tengok dia orang tu semakin dipandang semakin cantik manis... Flawless kata bebudak sekarang... 

PROMOSI

Hehehe... 
Nie gambar toke nyer ...

HARGA SEBENAR 
NIQREES HYDROGEL : RM110
HARGA PROMOSI
1PC – RM90
2PC - RM160


Dengan Kos PELABURAN RM90, Puan/Tuan Akan Dapat;

1) *1KOTAK NIQREES HYDROGEL* 

2) *1JAR SCRUB COFFEE (C2M)*

3) *PENGHANTARAN PERCUMA KE SELURUH SEMENANJUNG*

**Kalau beli 2 lagi JIMATTTT

Jika Puan/Tuan BERMINAT Dengan Tawaran Promosi Ini, Segera Hubungi Stokis Platinum -
Nor Asfa - 013-2536936
(Wasap untuk tindakan yang lebih pantas)
Facebook 

#NiqreesHydrogel
#NorAsfa

PROGRAM MUDAH KURUS BERSAMA DR MALINDA



Obesiti atau lebih dikenali sebagai kegemukan merupakan pengumpulan lemak berlebihan yang menimbun di dalam badan seseorang ... Obesiti kini dianggap sebagai satu penyakit dan terjadi apabila tisu-tisu lemak menjadi keterlaluan. Obesiti boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius. Obesiti tidak mengira bangsa, jantina, mahupun umur seseorang. 



Masalah obesiti semakin meningkat dalam kalangan rakyat negara kita. Peratusan rakyat Malaysia yang mempunyai berat badan yang berlebihan adalah lebih tinggi berbanding dengan negara-negara Asia yang lain. Persoalannya, apakah langkah-langkah yang boleh diambil bagi mengelakkan diri kita daripada masalah ini ??? 

Meh kengkawan nak cite sat... Saya baru jer tau pasal satu program nih yang mana dapat menurunkan berat badan dalam masa 23 hari... Teruja tak? Teruja tak? Yang penting kuat semangat + istiqamah ... 



PROGRAM MUDAH KURUS BERSAMA DR MALINDADalam program nie Dr Malinda  telah ubahsuai plan diet hCG... 

APA ITU hCG?

hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.
Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita.
Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang  tersimpan dalam badan.

BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?

Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting  dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.
Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan.

Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal  berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.
Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.

hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.

APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?

hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal  digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal.

DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT? MACAMANA TU?

Jangan Risau.
Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk anda!
Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’ bukan sekadar diet untuk kurus sahaja.
Melalui  proses cleasing  dengan pengurangan kalori (calories restriction) dilakukan – Anda akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Anda tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan anda lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.

ADAKAH BERAT BOLEH MENDADAK NAIK SETELAH BERHENTI PROGRAM INI?


BONUS dari program ini adalah ia membantu keseimbangan metabolism badan. Jika anda mematuhi program ini, anda akan meningkatkan metabolism badan ke satu ‘setting’ yang baru dan keadaan ini akan mengelakkan berlakunya Kesan ‘YoYo’ – kenaikkan mendadak setelah berhenti rawatan program.

Sharing @ Testimoni dari Clients di Dr Malinda Health & Beauty Academy

Puan Farah



Puan Suriya

Puan Diana

Puan Salwa

Puan Hani

Cik Nashar

Puan Ruslina



Cik Shaheenaz


BERMINAT??? 


BERAPA HARGA PAKEJ HCG NI? 


1. Untuk Pakej Hcg 23 hari ialah RM 1580 sahaja. 
2. Untuk Pakej Hcg dan Supplements RM1980 
3. Pakej Hcg 46 Hari RM2980 

Jangan Khuatir! 

Kami mempunyai PROMOSI DISKAUN ISTIMEWA bulan ini dan juga HADIAH PERCUMA sekiranya anda berminat untuk menjalani program ini. 


Bagaimana nak join Program Mudah Kurus Bersama Dr.Malinda ???

Blog : Dr.Malinda
No. Telefon : +60 17 508 4430 

#DrMalinda 
#MudahKurus20 
#JomKurusCepat





BEDAK RUAM BAYI @ RUAM BAYI POWDER (RBP)


 Korangggg... Nak tanya nih... Pernah dengar tak pasal Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder (RBP) ? Ada yang pernah guna? Meh dengar sini nak habaq sat... 

Ruam Bayi Powder ini adalah bedak sejuk warisan tradisi yang mendapat jolokan nama sebagai bedak ajaib, kerana fungsinya boleh digunakan untuk semua masalah luaran berkaitan kulit dan berkesan ... Macam yang korang semua dah tahu kan,  kebanyakan produk yang ada di pasaran mengandungi steroid, ia memang berkesan tetapi akan mendatangkan kesan sampingan seperti menipiskan kulit bayi ... So,  kalau korang dah ada pilihan yang lebih baik dan lebih selamat bersumberkan alam semulajadi, kenapa kita tak cuba kan …

Kebetulan plak hari tu Putra kena ruam kat leher ... Biasa lah budak-budak kan sibuk main, maka berpeluh-peluh budak tu sehingga mengakibatkan ruam ... Lepas mandi petang tu aku terus sapu RBP kat leher dan sekitar nyer... Alhamdulillah, malam tu lena jugak lah dia tido... Tak de lah tergaru-garu cam selalu tu... Selepas dua hari penggunaan dah elok sepenuhnya... 

Nak tahu apa yang best sangat Ruam Bayi Powder ni?
  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!

RUAM BAYI POWDER PENAWAR UNTUK SEGALA JENIS PENYAKIT KULIT

DARI TANAH KITA DIJADIKAN DAN DARI TANAH JUGA SEGALA PENAWAR TERCIPTA

RUAM BAYI POWDER Terbukti sangat berkesan, malah mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyakit kulit seperti :

1. Psoriasis

2. Ekzema
3. Kurap
4. Panau
5. Kayap
6. Ruam susu (bayi)
7. Ruam panas
8. Kudis
9. Kudis buta
10. Cacar air 
11. Jerawat
12. luka
13. Dan lain lain masalah kulit


Tanah liat putih yang bermutu tinggi ini adalah tanah liat putih yang terbaik di dunia. Permintaannya tanah liat putih ini mendapat sambutan hingga ke negara Jepun.

Tanah liat putih paling bermutu tinggi dan air galian semulajadi digunakan untuk menghasilkan Ruam Bayi Powder ... Permintaannya telah mendapat sambutan hingga ke negara Jepun dan China. Ia dicampur dengan 100% air galian yang ditapis khusus bagi menjaga kualiti tanah tersebut ...
RBP_Proses1
Ia telah diproses dengan menggunaka Air Tapisan yang bersih tanpa klorin


TESTIMONI
Testimoni aku dah ada kat atas tu ...
Jom skodeng plak testimoni pengguna yang lain ... Semoga bermanfaat ...







JANGAN TERPEDAYA
Hmmm ... Laaa nie banyak orang nak kaya cepat ... RBP tengah top, maka harus lah ada yang nak ambil kesempatan ... So kengkawan yang mencari RBP perlu lebih berhati-hati ... Pastikan korang beli yang original ... Sebotol hanya RM38 ...

Website Utama (Official) : 

Facebook :

Hubungi :
HQ En. Hafis 013 480 6787 
( Bahagian Pemasaran )

Puan Nurul 017 6239935 
( Produk Owner)

#bedakruambayi #ruambayipowder #psoriasis #eczema