Search This Blog

Showing posts with label Contest. Show all posts
Showing posts with label Contest. Show all posts

PERTANDINGAN PENULISAN KHUTBAH NEGERI SELANGOR 2017


Jabatan Agama Islam Selangor mempelawa orang awam untuk menyertai Pertandingan Penulisan Khutbah Jumaat 2017. 


Tarikh Tutup : 
10 November 2017

Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS),
Bangunan Sultan Idris Shah,

Tingkat 1 Menara Selatan

No 2 Persiaran Masjid,
40676 Shah Alam Selangor
Tel: 03-5514 3600/3400 
Fax: 03-5510 3368

[CONTEST] PERCUMA 12 PACK DIAPERS SELAMA 12 BULAN

PERCUMA 12 pack diapers untuk stok selama 12 bulan... Takkan percuma kotttt, kena lah buat tugasan skit...



Sape sini ada ANAK KECIL yang masih lagi pakai pampers.. angkat tangannn πŸ™‹ πŸ™‹ πŸ™‹
Sebab ada yang nak bagi PERCUMA 12 packs diapers (Drypers, PetPet, MamyPoko, Huggies) untuk stok selama 12 bulan!
Woah 
Pemenang akan diumumkan pada 6 November 2017.
Keputusan adalah muktamad.
Berminat ??? Jom ler kita cuba ...

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest



Sempena menyambut Hari Kemerdekaan tak lama lagi Lazada Malaysia mengadakan Contest untuk semua blogger ... Lazada dan Blogger berpisah tiada...  Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
31 Ogos 2017


a. What do you love about being Malaysian? 



Saya berasa bangga menjadi anak Malaysia kerana Malaysia mempunyai rakyat yang berbilang kaum dan agama... Walaupun berbilang kaum dan agama, rakyat Malaysia hidup dalam keadaan yang aman dan harmoni... Selain itu, Malaysia merupakan sebuah negara yang unik kerana rakyatnya mempunyai adat yang pelbagai dan menarik... Apabila tiba musim perayaan, rakyat Malaysia akan bersama-sama meraikannya tanpa mengenal kaum dan agama... Sebagai rakyat Malaysia, kita haruslah berbangga dan sentiasa menjaga nama baik Negara...

b. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/local-brands/ 

Image result for Anakku

c. Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned. 




Dah join contest tu jangan lupa shopping plak... Save the date tau... 
Merdeka! Merdeka! Sale (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/)that will take place from 25 August to 31 August (where you can find special discounts up to 80%!). 

πŸ’š COFFEE TO ME (C2M) πŸ’š

Haaa... Nie aku nak cite skit... Bukan nak eksyen eak, saje nak update blog... Kang bersawang plak blog aku nih... 

Dua tiga minggu lepas aku gatal ler tangan join contest kat FB... Sebenarnya aku tak suka sangat join contest yang jenis cam nie... Komen last Stop... Letih nak komen banyak kali... Tapi aku tertarik dengan hadiah yang ditawarkan... Target sebenar aku nak menang hadiah lipmatte tu,  tapi dapat kopi scrub nih,  ok jugak lah,  free sape tak nak kannn... 

Haaa... Meh tengok sape yang kena... Aku ler tu hasil kegigihan jari jemari aku... 

Nie ler hadiah yang aku dapat... 
πŸ’š COFFEE TO ME (C2M) πŸ’š By NIQREES... Aku yang dapat, bebudak plak yang excited... Huhuhu,  depa ingat aku dapat kopi untuk minum tu... "Ibu kan mengandung, mana bleh minum kopi"...

Aku pun teruja lah nak cuba... Bila dah pakai dua tiga kali... Rase lar kulit muka makin halus mulus... 
😜😜😜
Nak dapat yang lain-lain tu kena istiqamah ler kengkawan... Meh baca serba sedikit pasal C2M nih... Kot-kot korang berkenan boleh ler cuba... 

πŸ’š COFFEE TO ME (C2M) πŸ’š
=====================
✅ Serbuk Kopi Paling Halus
✅ Bau Asli Kopi Yang Mengasyikan
❌ Tiada Merkuri
❌ Tidak Sakit
❌ Tiada Chemical Berbahaya

Berat : 80gram
=====================

Apa Yang Best C2M Ni? 

▶ Merangsang dan melancarkan aliran darah bawah kulit.
▶ Mengurangkan Stretch Marks dan Selulit.
▶ Mengurangkan Parut Jerawat
▶Menghilangkan Blackhead dan Whitehead 
▶ Melembut dan melembapkan kulit
▶ Dapat meredakan stress
▶ Mencerah dan memutihkan kulit
▶ Menghilangkan Bau Badan
▶ Menghilangkan kedutan dan garis halus pada kulit
▶ Menyingkirkan kulit mati
▶ Mengekalkan keanjalan kulit

Penggunaan : 
Scrub : 2-3 kali seminggu
Mask : Boleh digunakan setiap hari

Haaa... Amacam??? 
Tergugat tak? 
Meh cuba... 

FB : Norazwin Samsuddin(Wiwin) Wasap : 0163152198



Lazada Big Baby Fair Blogger Contest



Lazada Malaysia kembali lagi ... Setelah huru-hara satu Malaysia dengan Surprise Box dan Lazada Birthday Blogger Contest, kali nie Lazada kembali pula dengan Big Baby Fair... Bersempena dengan itu juga mereka telah menganjurkan Lazada Big Baby Fair Blogger Contest...

Walaupun aku tak dapat Surprise Box dan tak menang  Lazada Birthday Blogger Contest, yang diumumkan semalam... Aku tetap jugak nak join contest nih... Harap-harap ada rezeki aku kali nie ...

Lampin Pakai Buang Pilihan Aku


Haaa... Nie lah lampin pakai buang pilihan aku ... Jenama Baby Like... Bukan aku kedekut ker ape, tapi kita berbelanja haruslah ikut kemampuan ... Sebelum-sebelum nie ada jugak aku pakai lampin pakai buang yang pemes-pemes tu kan ... Tapi kurang sesuai dengan kulit anak-anak aku... Sepanjang aku pakai jenama Baby Like aku puas hati dengan kualiti nyer ...

Susu Formula Pilihan Aku

Image result for dutch lady logo
Dutch Lady adalah susu formula pilihan aku jika aku nak bagi susu formula kat anak-anak aku .... Sebenar nyer anak-anak aku memang aku usahakan bagi susu ibu sampai tamat waktu nyer ... So, anak-anak aku yang dah besar-besar tu aku akan pili jenama Dutch Lady kalau dia orang nak minum susu lah ... Kadang-kadang nak makan ngan cornflakes lah ... Ngan coco crunch lah ... Kalau aku beli susu fresh pun biasa nyer jenama Dutch Lady ... Samalah jugak ngan susu kotak berperisa ... Aku pun suka susu kotak yang berperisa kopi tu ...

Hadiah Untuk Baby Newborn


Haaa ... Memandangkan tak lama lagi aku akan bersalin ... So, aku nak hadiahkan baby newborn aku ... Semoga baby aku gembira dan ibu nyer pun gembira ... Hahaha ... Oh, alangkah best nyer kalau dapat hadiah tu ... Lompat bintang ler aku ... Kengkawan ada cadangan ker car seats yang bagus bagus? 


PERINGATAN
Kengkawan semua jangan lupa tau terjah website Lazada Big Baby Fair untuk shopping-shopping lagi tau .... Boleh tapau untuk raya sekali ... 

Lazada Big Baby Fair
29 Mac 2017 hingga 2 April 2017
Diskaun sehingga 85%

Contest #cantiknyaMalaysia



Jom  kengkawan sape2 yang blom join, meh ler join segmen nie ... Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ... Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ... 

## Maaf saya takde Instagram & Telegram ...

KLIK BANNER UNTUK JOIN ...
KLIK BANNER UNTUK JOIN ...
KLIK BANNER UNTUK JOIN ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...


TOLONG LIKE ...


Assalamualaikum & Salam Sejatera kengkawan ...

Mohon LIKE status nie kat link bawah nie eak ...
Terima Kasih ...



Saya masuk contest nie sebenar nyer ...

Kempen Emas 1 Bulan Dari SaidilaDotCom Dan Info Emas Dinar ...


Anak | Amanah & Ujian

Anak-anak adalah anugerah dari Allah. Mereka adalah amanah yang diserahkan kepada kita untuk kita didik dan asuh mereka supaya taat dan patuh kepada Allah dan rasulNya.

Anak-anak adalah perhiasan dunia yang tidak ternilai harganya, tetapi dalam masa yang sama mereka juga adalah ujian dari Allah s.w.t. 



 Allahuakbar ... Besar sungguh tanggungjawab kita sebagai ibubapa ...

********************

Gambar tu aku dapat daripada Miss Nadia sebab aku join SEGMEN: Good Bye 2014 ... 

TAHAJJUD


Alhamdulillah ...
Menang lagi ...
Kali nie dapat minyak wangi plak ...


Kisah selanjut nyer kat SiNi




Segmen : Bloglist Oktober

Saya nak join jugak ...

Berminat ? Nak join jugak ?

Tunggu ape lagi ?

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Nak join klik BANNER ...

Dah Tua Pun Dapat Duit Raya Lagi ...

Alhamdulillah ...
Rezeki Syawal ...

Alkisah nyer ari tu aku sesaje masuk contest yang blog2 banyak buat ...
Sesaje jer mencuba nasib ...
Rezeki kan Allah s.w.t yang tentukan, x salah mencuba ...

Nie entry aku masuk contest2 tu ...
MamaTisya Duit Raya 2013 Giveaway ( just tinggal link blog & email jer ) ... & GIVEAWAY dari blog KISAH SEORANG PENGEMBARA JALANAN ...

Nie plak entry pengumuman pemenang kat blog dia orang ...
5 pemenang bertuah dapat duit raya dari MamaTisya & SENARAI PEMENANG GIVEAWAY

Kawan2 kalau rajin n ada masa jalan-jalan lah blog dia orang plak ...

Lagi sekali aku ucapkan terima kasih kepada blogger baik hati nie ... Moga murah rezeki kita bersama eak ...

Dapat hadiah novel plak ...

Alhamdulillah, akhir nyer sampai jugak novel "Biar Jadi Kaktus" ... Jauh tu dari Sibu, Sarawak ... Posmen tu datang semalam ... Sebaik dia baik hati bagi novel nie, coz dia kata kalau ikutkan return sebab berat ... Aku sengih je lah ...

Novel nie aku dapat coz jadi follower ke 1000 Blog Madah Cinta Cik Akak ... Baik sungguh hati Cik Akak nie ... Novel tu aku x start baca lagi, kalau dah sudah nanti aku wat review ...

Cik Akak pon pos sekali kad ucapan bermadah ... Limited edition tau coz ada tandatangan Cik Akak ...

Kengkawan meh ler terjah blog Cik Akak nie ... Terima kasih Cik Akak sebab bagi hadiah tu ...


* Sorry eak gambar tunggang terbalik, nak betul kan tak reti, coz guna hp cikai jer ...

@ Win Coach! BabyIbu Shoppe Fans Giveaway!

@ Win Coach! BabyIbu Shoppe Fans Giveaway!

Tarikh Tamat :
28/5/2013-30/6/2013

Produk Kesukaan :

Baby Quilt

Suka sebab boleh guna untuk alas bermain, boleh juga guna untuk alas tidor ... Senang nak bawak semasa travel ... Pendek cite; pelbagai guna n mudah dibasuh ...

Blog BabyIbu
BabyIbu Shoppe
FB BayIbu Shoppe

Berminat ? Sila klik :
@ Win Coach! BabyIbu Shoppe Fans Giveaway!

Yahooo ... Menang lagi ...

Hari tu aku masuk contest Ain's Besday Giveaway ... Tak sangka lak menang ... Sebenarnyer dah lama dah dapat hadiah nyer, dah guna dah pun sangat menarik ... Cuma lambat buat n3 jer ... Kemalasan melanda ... Dan pengumuman kemenangan aku lak kat entri nih ... pengumuman~~pengUmumaN dan yang paling syiookkk ... Nie lah hadiah nyer ...

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/182928_10150098349838878_658833877_6421775_8261798_n.jpg 
Pandangan dari atas ...
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/182790_10150098349748878_658833877_6421774_7624901_n.jpg 
Pandangan dari sisi ...
Gambar ada lup ... lup ...lagi ...

Seperti biasa ... Anak2 yang sibuk nak pakai ...
Terima kasih bebanyak kepada ain comey
Lain kali buat contest best2 lagi eak ... 

Fatiha menang hadiah ...

Hehehe ... Akhir nyer dapat jugak ... Aku kan suka masuk contest dalam duni blog nih ... Macam2 contest aku masuk ... Ari tu aku ada masuk "Contest Memek Muka Si Manja" ( sila lah melawat yer kawan2) ... Aku letak gambar Fatiha ... Tak dapat hadiah utama tapi dapat ler jadi pemenang saguhati ( sila lah melawat yer kawan2) ... Actually parcel tu ikut kan dah dapt minggu lepas ... Tapi masa tu tak de kat umah kut ... tunda ler minggu nih ... Fatiha suka sangat ...Polok2 ... Cium2 ... Orang lain tak buleh ...

Sila lah lihat aksi romantik Fatiha ...





Terima kasih tak terhingga kepada ...
 
Dunia Contest Ibu ( sila lah melawat yer kawan2) 
 
kerana ...

suka buat contest ...

suka bagi kami2 nih hadiah kiut2 ...

buat ler lagi ...

bagi ler lagi ...

I like ....

Megahasz Giveaway #3/2010

http://4.bp.blogspot.com/_Of8wItdHPTY/TGoEmT9CdjI/AAAAAAAAEcU/RC7zORJpRNk/s1600/LOGO1.jpg

Megahasz Giveaway #3/2010

Anjuran :- AISHAH MEGAHASZ

Tarikh Tutup :- 31 Ogos 2010

http://4.bp.blogspot.com/_Of8wItdHPTY/TGoELTyGhZI/AAAAAAAAEcM/T2iwhpcN53A/s400/bukuwardina.jpg
Saya nak menang buku Wardina: Mama Saya Lapar di http://megahasz.blogspot.com
Memang minat kat Wardina nih ... Buku dia yang lagi satu pun, "Sapa Alien" saya dah ada ... Kalau boleh nak pulak yang nih ...

Berminat ??? Sila KLIK

Mari beramai2 memeriahkan suasana ...
 
 

Coklatcho4u Contest


Anjuran :- Coklatcho4u

Tarikh Tutup :- 11 Sept 2010

Berminat ??? Sila KLIK

Mari beramai2 memeriahkan suasana ...

Nyum ... Nyum ... Sedap nyer cekelat nih ...

Alya 1'st bday giveaway


Anjuran :- Coretan Peribadi

Tarikh Tutup :-  30 September 2010 @ 11.59malam..

Berminat ??? Sila KLIK

Mari beramai2 memeriahkan suasana ...

My Kitty's Contest


Anjuran :- Mia 

Tarikh Tutup :- 31 Ogos 2010

Berminat ??? Sila KLIK

Mari beramai2 memeriahkan suasana ...
Gambar :-
Luqman Aliff dengan Anak Ayam ...
Masa nih balik rumah mak mertua di Jengka, Pahang. Luqman dapat tangkap anak ayam dua ekor ... Bercita-cita nak bawak balik ke Gombak. Nak jadi penternak ayam ...

nur_eimi Lucky Draw

 
 
Anjuran :- nur_eimi 
 
Tarikh Tutup :- 27bh Ogos 2010
 
Berminat ??? Sila KLIK
 
Mari beramai2 memeriahkan suasana ...