Search This Blog

Showing posts with label Iklan. Show all posts
Showing posts with label Iklan. Show all posts

CPUV MARCH 2018

CPUV NUFFNANG #139 | PERODUA

Kisah bulan lepas jugak ... Seperti bulan bulan sebelumnya #nuffnang meneruskan sifat kedekut nyer... Satu jer kempen dapat bulan lepas... Aku saje jer tunggu habis bulan tiga nak buat post cpuv nih... Manalah tau kot-kot dapat lagi kempen lain... Sekali tak de... Hmmm... Kalau dulu berderet-deret dapat... 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#perodua
#kisahhidupku #jombercontest 

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 

CPUV JANUARY 2018

CPUV NUFFNANG #137 | ST IVES OIL SCRUB 

Hahaha... Seketul jer dapat bulan lepas. . Oittt #nuffnang awat kedekut sangat? Cam ner sekalipun aku tetap setia sebab aku malas nak bagi komitmen pada yang lain-lain tu...

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#stives #stivesoilscrub
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #paidreview 

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 

CPUV DECEMBER 2017

CPUV NUFFNANG #135 | POH KONG

CPUV NUFFNANG #136 | CETAPHIL CLASSIC 2

Alhamdulillah... Rezeki di hujung tahun... Dulu aku buat satu satu entry cpuv nih... Tapi dek kerana merajuk,  aku buat sebulan sekali plak... Haaa tulah... Kedekut sangat... 

Terima kasih #nuffnang
#cetaphil #cetaphilclassic
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #paidreview 

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 

LAZADA ONLINE REVOLUTION


Kepada kaki-kaki shopping online,  bonus berganda untuk korang... Jom skodeng... 


(Link will go live on 12.12)

(Link will go live on 12.12)

(Link will go live on 12.12)

Jangan lupa shopping online mulai esok,  lusa & tulat... Jom perabih duit hampa sempena hujung tahun nie... 

BIG BAD WOLF


Diskaun Sampai 95%, Big Bad Wolf Bakal Buat Cuti Sekolah Anak Lebih Enjoy! 

‘Ulat buku’, berita baik untuk korang! Sila alert acara paling ditunggu-tunggu setiap tahun, pameran dan jualan buku terbesar Big Bad Wolf kini kembali lagi.

Bermula 7 pagi pada 8 Disember hingga 11:59 malam, 18 Disember 2017. Kat mana? Macam biasalah MIECC, The Mines tempat paling strategik dan disukai ramai!

Untuk maklumat lanjut :

CPUV NUFFNANG #134 | CETAPHIL BABY


Haaa yang nie kisah awal bulan nie ... Alhamdulillah, masih kekal bersama #nuffnang ... Kali nie dapat kempen daripada Cetaphil Baby ...


Cetaphil memang terkenal dengan produk kesihatan kulit ... Berpengalaman selama lebih kurang 7 tahun ... So, kali mereka nak promosi produk penjagaan kulit untuk bayi ...

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Kepada kengkawan yang nak buat duit tambahan... Nak cuba dapatkan kerja-kerja review produk... Korang boleh daftar kat sini... Jom try, tak rugi apa pun ...

>>>KLIK BANNER DI BAWAH<<<

Yang nie plak untuk ulat2 buku... 

Terima kasih #nuffnang
#cetaphil #cetaphilbaby
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #133 | COSTA CRUISE - AZIE'S KITCHEN


Kisah benar di penghujung September lepas ... Aku masih dapat cpuv daripada #nuffnang ... Alhamdulillah, dalam pada kedekut tu dapat ler jugak ... Kali nie dapat kempen daripada Costa Cruise - Azie's Kitchen ... 


Kempen nie menceritakan kisah Puan Azie bercuti dengan pelayaran cruise ... Nampak amat menyeronokkan ... Korang leh gie skodeng kat blog   ... Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, boleh layari laman web Costa Victoria di SINI dan klik di SINI untuk mendapatkan detail itineri. 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Kepada kengkawan yang nak buat duit tambahan... Nak cuba dapatkan kerja-kerja review produk... Korang boleh daftar kat sini... Jom try, tak rugi apa pun ...

>>>KLIK BANNER DI BAWAH<<<

Yang nie plak untuk ulat2 buku... 

Terima kasih #nuffnang
#costacruise #aziekitchen
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

Adakah Si Manja Anda Mendapat Pemakanan Yang Diperlukannya?


Sebagai seorang Ibu, sudah pasti korang mahukan anak korang membesar dengan mendapat khasiat yang secukupnya bagi membantu pertumbuhan mereka. Kerana itulah, korang pun mencipta pelbagai pemakanan riang dan ceria, jika itu yang diperlukan untuk memastikan si manja mendapat khasiat yang sepatutnya. Macam-macam cara korang buat contoh nya dengan menghias hidangan mengikut pelbagai tema menggunakan makanan berkhasiat. Korang jugak boleh tambahkan keriangan khasiat 100%* kepada si manja korang sewaktu hidangan harian dengan Sustagen.



CPUV NUFFNANG #132 | TIGUAN SUSTENANCE


Alhamdulillah... Lebih kurang pertengahan bulan nie ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie aku dapat kempen daripada Tiguan Sustenance... Haaa... Cam ner ker nak menyebut nyer tuh ?? Tergeliat lidah makcik ...

Setelah berhempas pulas menyekodeng, maka dapat maklumat yang dicari-cari ... Tiguan nih adalah model baru volkswagen ... Perrggghhh, boleh tahan design nyer ...


With its striking proportions, the Tiguan exudes a powerful presence, wherever it appears. The upright front end and prominent wheel arches underline the masculine SUV styling. Attractive design details complete the stylish look - and make an impression time after time.

Kalau korang nak tahu pasal Tiguan nie dengan lebih lanjut boleh ler klik gambar kete kat atas tu ...

Kepada kengkawan yang nak buat duit tambahan... Nak cuba dapatkan kerja-kerja review produk... Korang boleh daftar kat sini... Jom try, tak rugi apa pun ...

>>KLIK BANNER DI BAWAH<<

Yang nie plak untuk ulat2 buku... 





CPUV NUFFNANG #131 | KOTEX TOTAL PROTECTION





Image result for lOGO kOTEX

Find a Kotex for every occasionThe Kotex Range has been created to keep you dry, fresh and confident in any situation. Whether you want total security on heavy flow days, or extra assurance as you go about your day-to-day activities, you’ll find a Kotex that suits you perfectly.

Nie produk terbaru Kotex menggunakan teknologi terkini ...

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Kudan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Kotex #KotexMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...


CPUV NUFFNANG #130 | CORNETTO


Satu lagi kisah yang lambat aku war-warkan ...Punya lah merajuk ... Alhamdulillah... Pada pertengahan Ogos 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada  CORNETTO... Nampak gaya nyer depa bagi satu kempen sebulan jer ... Dah tak lebat macam dulu ...

Image result for Cornetto
About WALL’SWall’s has been a leading ice-cream brand in Malaysia for the past 48 years.  Wall’s is a brand of the reputed multinational Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd. Unilever is a world leader in the ice-cream industry and has, over the years, launched several successful ice cream products. Among its innovations are Wall’s Tubs, Cornetto, Magnum and Paddle Pop range.
Cornetto terkenal dengan produk aiskrim kon nyer ... Pergghhh ... Sedap wooo ... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#WallsIceCream #CornettoMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #129 | PHARMATON - KOL ENGAGEMENT


Kisah bulan Julai yang baru aku nak tulis ... Disebabkan #nuffnang kedekut sangattt aku pun jadi malas nak menulis pasal depa ... Alhamdulillah... Pada awal Julai 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada  PHARMATON - KOL ENGAGEMENT... 

Image result for logo pharmaton
Pharmaton terkenal dengan produk vitamin nyer ... Ada untuk dewasa ... Ada untuk kanak ... Nak tau lebih lanjut klik logo kat atas tu ...


SUCCESS ISN’T SOMETHING YOU’RE BORN WITH – IT’S SOMETHING YOU MAKE FOR YOURSELF.
Using Pharmaton®’s Swiss formula and years of experience, we have developed a range 
of multivitamins that meet our expectations in terms of quality and effectiveness.

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Kudan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Pharmaton #PharmatonMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

Banana Mango Smoothie Bowl

Yuhuuuu... Sunyi sepi jer hujung minggu nih... Buat ape tu? 

Kengkawan mesti ada yang mengalami peningkatan berat badan lepas raya nih kan... Maklum ler open house sana sini... Jamuan raya kat opis lagi... Baju dan seluar mula terasa ketat selepas raya? Huwaaa... Beria-ia kontrol makan masa bulan puasa, masa raya pulun habis semua... Nie tak lama lagi dah nak raya haji plak... 

Hati-hati kengkawan pelbagai penyakit datang menyinggah nanti... Sesuatu perlu dilakukan... Mulakan dengan segera healthy-eating plan korang... Boleh mulakan dengan resepi mudah seperti Banana Mango Smoothie Bowl ini... Hidangan berkhasiat yang amat enak dan sesuai dimakan semasa sarapan pagi...


Bahan-bahan:

- 3/4 cawan mangga beku 
- 2 biji pisang beku
- 1 cawan yoghurt
- 1 sudu besar extra virgin coconut oil
- Strawberi
- Granola
- Bijan hitam
- Kelapa

Cara-cara:
1. Kisar mangga beku, pisang beku, youghurt dan extra virgin coconut oil hingga sebati.
2. Hidangkan dengan topping: hirisan strawberi, bijan hitam, granola dan kelapa.

CPUV NUFFNANG #128 | SERI PAJAM DEVELOPMENT

Alhamdulillah... Lagi cpuv daripada #nuffnang... Kali nie kempen daripada SERI PAJAM DEVELOPMENT... 


Korang tau ker apekemende nyer nie? Alaaa, pemaju yang buat rumah... Rasa nyer opis kat belah-belah Nilai sana... 

Kalau berminat boleh skodeng website dia orang... Klik jer logo kat atas tu... Macam-macam ada... Boleh tengok perumahan-perempuan terkini yang dimajukan... 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#SeriPajamDevelopment
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #127 | CALTEX

Awal bulan lepas masih ada lagi cpuv dari #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada Caltex... 

Disebabkan aku terkena jangkitan, maka baru lah la nie aku dapat menulis pasal #nuffnang nie... Walaupun kebanyakan kengkawan dah memutuskan hubungan... Aku jer yg stay,  sebab aku malas nak pikir yang lain-lain tu... 
Aku pun tak tau ape yang nak dikempenkan oleh Caltex... Nak skodeng pun susah kot,  dah lama... So kalau kengkawan nak tau maklumat terkini sila lah layari laman web Caltex (klik logo kat atas tu)... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Caltex #CaltexMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...