Showing posts with label Iklan. Show all posts
Showing posts with label Iklan. Show all posts

CPUV NUFFNANG #125 | PREGO17 CAMPAIGN


Kisah pertengahan bulan lepas plak... Dapat cpuv dari #nuffnang dengan kempen daripada PREGO17 CAMPAIGN... 


Prego, pelopor pasaran sos pasta di Malaysia menawarkan kelazatan dan penyelesaian mudah untuk penyediaan masakan pasta di rumah. Sos pasta Prego diperbuat daripada tomato ranum yang berjus dan didatangkan dalam pelbagai perisa untuk memenuhi citarasa semua pengguna.

Berikut antara sos pasta yang aku biasa guna... Dalam tin dan dalam botol... 


Banyak lagi sebenar nyer perisa sos pasta nie... Nak masak pun senang, semudah 1 2 3 dengan Prego... Korang boleh dapatkan pelbagai resepi sos pasta kat sini,  klik banner di bawah...



Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Prego #PregoMalaysia 
 #Prego17Campaign
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...


CPUV NUFFNANG #124 | BLACKMORES -VITAL SHINE


Alhamdulillah... Pada awal Mei 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Malang nyer aku malas nak war-warkan sebab macam rasa nak merajuk @ terkilan ngan depa nih ... Hehehe... Kali nie dapat kempen daripada BLACKMORES... 

BLACKMORES tengah promot produk Vital Shine... Produk kesihatan untuk rambut sebenar nyer nih... 

Vital Shine provides a combination of carefully selected nourishing ingredients – He Shou Wu (Fo-Ti), bamboo shoot extract, millet seed extract, white tea extract and sea buckthorn for maintaining healthy hair.


Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal BLACKMORES -VITAL SHINE boleh ler klik logo kat atas tu...  

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Blackmorea
 #BlackmoresVitalShine
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #123 | LHDN APR2017

Alhamdulillah... Sebenarnya pada pertengahan bulan April 2017 ada dapat kempen... Tapi tak berkesempatan nak cerita... Nampak nya ramai dah merungut pasal #nuffnang nih... Nak bungkus ker apa... Hmmm... 

Kali nih dapat kempen daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri...  Memula tu tertanya-tanya jugak apa lah yang nak dipromosikan oleh LHDN nih... 


Haaa... Nielah sebab nyer... LHDN nak suruh kita-kita nih isytihar pendapatan tahun taksiran 2016... Banyak yang tak isytihar kot... Hahaha... Korang dah buat ker? Tak isytihar kang sangkut plak BRiM nanti... 


Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#lhdn
 #efiling
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

NASI GORENG KAMPUNG

Hi kengkawan buat ape petang2 nie? Tak lama lagi dah nak masuk bulan puasa... Maka ramai ler yang akan selongkar segala macam resepi... Meh saya kongsi resepi nasi goreng paling senang... Memang ler cepat siap... Janji bahan dah ada... Yang bujang pun boleh cuba jugak...


Bahan-bahan:

- 2 sudu besar ikan bilis
- 6 biji cili padi
- 3 ulas bawang putih
- 1 biji bawang besar
- Dada ayam
- ½ ikat kangkung
- 1 sudu garam
- Nasi
- 3 sudu besar ikan bilis goreng

Cara-cara:

1. Blend ikan bilis, cili padi, bawang putih dan bawang besar.
2. Tumis hingga wangi.
3. Masukkan dada ayam dan kacau hingga masak.
4. Masukkan kangkung dan kacau hingga masak.
5. Masukkan garam dan kacau.
6. Masukkan nasi dan gaul hingga rata.
7. Masukkan ikan bilis goreng dan gaul.
8. Siap untuk dihidang.

Inilah Cara Paling Senang Untuk Masak Nasi Goreng Kampung Yang Tersangat Sedap... 10 minit dah siap!


NIQREES HYDROGEL | KEMPEN LOVE YOUR SKIN

YANG PERTAMA SEUMPAMANYA

Produk Pertama Seumpamanya di dalam bentuk HYDROGEL dan mengunakan ekstrak buah Kigelia Africana yang mana ia dapat memberi kesan pantas seawal kali pertama penggunaan.

Apa Yang Niqrees Boleh Bantu
—-------------------------------------
🌟 Merawat masalah kulit berjerawat kronik
🌟 Menghilangkan jeragat
🌟 Menghilangkan parut-parut lama
🌟 Mengembalikan kelembapan yang neutral pada kulit
🌟 Mengurangkan kedutan dan lebam bawah mata
🌟 Anti penuaan yang terbaik
🌟 Menutup masalah pori terbuka
🌟 Memberi keanjalan dan ketegangan kulit yang berterusan 
🌟 Wajah lebih cerah dan berseri
🌟 Mengatasi masalah kulit berminyak
🌟 Merawat masalah kegatalan kulit akibat kulit sensitif atau salah makan
🌟 Membantu menyembuhkan luka-luka dengan cepat
🌟 Sangat sesuai untuk kegunaan semua jenis kulit, dari bayi hingga dewasa

NIQREES FIRMING AND LIFTING HYDRO GEL adalah satu produk yang diformulasikan menggunakan bahan asas terbaharu iaitu dalam bentuk HYDRO GEL yang mana ia memberikan kadar penyerapan yang lebih tinggi serta memberikan keselesaan semasa pemakaian berbanding dengan cream atau serum.

HYDROGEL ... Mengapa produk menggunakan hydrogel dikatakan lebih bagus ????

HYDRO GEL adalah gel tidak berwarna yang mengandungi nutrien-nutrien yang mana ia memberikan kadar penyerapan yang lebih tinggi serta memberikan keselesaan semasa pemakaian berbanding dengan cream atau serum.

Selain tu, yang pasti, penggunaan hydrogel membuatkan sesuatu produk itu tidak melekit ... Senang nak guna dan sangat selesa bagi yang ingin menggunakan alatan mekap ...

Ianya sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan usia kerana diperbuat dari mineral semulajadi dan bebas dari bahan kimia.

TESTIMONI 

Jom skodeng mereka-mereka yang dah menggunakan Niqrees Hydrogel ...








Haaaa...  Teruja tak???
Mesti lah teruja kan... Tengok dia orang tu semakin dipandang semakin cantik manis... Flawless kata bebudak sekarang... 

PROMOSI

Hehehe... 
Nie gambar toke nyer ...

KEMPEN LOVE YOUR SKIN


SEMENANJUNG : RM78 (free poslaju)
SABAH/SARAWAK : RM83 (free poslaju)

Setiap pembelian FREE C2M Coffee Scrub.

Jika Puan/Tuan BERMINAT Dengan Tawaran Promosi Ini, Segera Hubungi Stokis Platinum -
Nor Asfa - 013-2536936
(Wasap untuk tindakan yang lebih pantas)
Facebook 

#NiqreesHydrogel
#NorAsfa

OREO CHEESECAKE

Inginkan Sedikit Kelainan Untuk 'Cheat Day' Anda? Cuba Resipi Oreo Cheesecake Senang Ini! 

Korang hanya perlu sejukkan jer, tak perlu bakarUntuk menghasilkan kek no-bake mudah ini, anda hanya perlu gaul beberapa bahan, sejukkan, dan ia sedia dimakan!


Jom cuba?


Bahan-bahan:

- 2 cawan Oreo hancur 

- 1/4 cawan mentega cair 

- 500g cream cheese 

- 1/4 cawan gula 

- 1 sudu kecil esen vanilla

- 1 cawan whipping cream 

- Oreo (dipotong kasar) 



Cara-cara: 


1. Gaul Oreo hancur dan mentega cair hingga sebati. 

2. Tekankan dan padatkan ke dalam bekas kek. Simpan di dalam peti sejuk. 
3. Dalam bekas yang disejukkan, pukul whipping cream hingga pekat dan kembang. 
4. Dalam bekas lain, pukul cream cheese, gula, dan esen vanilla. 
5. Masukkan whipped cream dan gaul hingga sebati. 
6. Masukkan Oreo dipotong kasar dan gaul. 
7. Masukkan adunan ke dalam bekas kek berisi Oreo hancur dan mentega itu tadi. 
8. Hias dengan kepingan Oreo dan sejukkan selama 4 jam. 
9. Hidang

Cheesy Wedges

Tengah mengidam makan Cheesy Wedges?

Bayangkan ubi kentang digoreng panas-panas, disalut pula dengan sos keju home-made dan mayonis.... Dah cuba sekali, pasti nak lagi!

Jangan klik jika anda sedang diet ;) Muahahaha  ...


Bahan-bahan (wedges): 
- 3 biji ubi kentang 
- 1/4 cawan tepung gandum 
- 1 sudu kecil garam 
- 1 sudu kecil lada hitam 
- Minyak 

Bahan-bahan (sos cheesy):
- 3 sudu besar mentega 
- 250 ml susu segar 
- 2 sudu besar tepung gandum 
- 1 cawan keju Cheddar (diparut) 
- 1/2 sudu kecil garam 
- 1/2 sudu kecil lada hitam 
- Pewarna kuning (jika mahu) 

Cara-cara: 
1. Rebus ubi kentang selama 5 minit, kemudian potong menjadi bentuk wedges
2. Gaul tepung gandum dengan garam dan lada hitam, dan salut wedges
3. Goreng. 
4. Dalam kuali lain, cairkan mentega. 
5. Masukkan susu segar dan tepung gandum, kacau hingga tiada gumpalan. 
6. Masukkan keju parut dan gaul hingga sebati. 
7. Masukkan garam, lada hitam dan pewarna kuning. Gaul. 
8. Hidang wedges dengan sos cheesy dan mayonis.

😝😝😝
πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

BOOKCAFE | MARCH MANIA


MARCH MANIA 
(3 - 13 MAC 2017)

πŸ”₯ 1 buku = RM3.33 
(Tajuk & Stok Terhad)

πŸ”₯ Diskaun 33% (333 Tajuk)

πŸ”₯ Diskaun Permulaan 13% Semua Buku

Klik banner πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† kat atas tu... Korang mesti terjebak punyer lah... Banyak buku-buku menarik... 

CPUV NUFFNANG #122 | Mamee Monster Biskidz


Alhamdulillah... Akhirnya masuk gak kempen pada penghujung bulan... Naik geram plak dibuat nyer ... Dekat sebulan tak dapat apa2 kempen... Rupanya ramai kengkawan senasib ngan aku... Kali nie dapat kempen daripada Mamee Monster Biskidz... Jom tengok apemende nyer tu...  


Ooooo... Rupa-rupanya Mamee Monster Biskidz dah dilancarkan di Malaysia ... Mamee Monster Biskidz adalah biskut pertama yang mengandungi DHA, sesuai untuk tumbesaran anak-anak. Dan paling penting sekali, Mamee Monster Biskidz telah diluluskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia!
Sumber: RTM


Bebudak kan memang memilih sikit bab makan ni. Mamee Monster Biskidz ada macam-macam perisa! Ada perisa susu,  perisa coklat dan perisa rumpai laut... Mesti ada satu yang akan memikat hati anak2 kita... So far, aku dah makan dah perisa susu dan periksa coklat... Tak pernah jumpa plak lagi perisa rumpai laut... Ok lah rase nyer... Sedap dan rangup... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#MameeMonsterBiskidz
 #MameeMonster
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #120 | FLY KLIA

Ohhh... Rupa nyer aku ada satu kempen yang aku dapat pada bulan lepas... Kali nie kempen daripada FLYKLIA... Ape kisah nyer pun aku tak tau... 

Haa ... Kalau kengkawan nak tau klik ler banner FLYKLIA kat atas tu... 


Kengkawan kalau ada jumpa iklan FLYKLIA menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik untuk yang berminat jer tau ... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah ... Sob ... Sob ... Sob ...

Terima kasih #nuffnang
#FLYKLIA #malaysiaairports
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #121 | DREAMLAND CHIRO SOLUTIONS


Alhamdulillah ... Dapat kempen baru ... Kali nie daripada Dreamland Chiro Solutions lagi ... Ari tu dalam bulan Oktober 2016 dah pernah dapat kempen daripada DREAMLAND nih... 
Kalau dah Dreamland tu, kompem ler pasal tilam kan ... Tilam kat Dreamland nie terbahagi kepada tiga jenis ... 


Perrggghhh ... Kalau aku dapat tilam nie kan, mesti nyenyak tido malam tanpa gangguan ...



So chiro solutions nie termasuk bawah kategori tilam care ... Yang mana mementingkan tidor yang sihat untuk seisi keluarga ... Sambil-sambil mendapat tidor yang berkualiti sambil-sambil meluruskan tulang belakang ... Maklum ler siangkan dah penat bekerja ...


Ada 3 jenis ...
Nak tau lebih lanjut klik ler banner #dreamland kat atas tu ...

Alangkah best nyer kalau #dreamland sponsor tilam untuk family aku ... Baru boleh nak wat review betul-betul ... #dreamland ooo #dreamland dengar tak nie ... Hahaha ...


Kengkawan kalau ada jumpa iklan Dreamland menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik untuk yang berminat jer tau ... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah ... Sob ... Sob ... Sob ...

Terima kasih #nuffnang
#dreamland #dreamlandchirosolutions
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

BUKU PENDIDIKAN ANAK-ANAK

ADA ANAK 2- 8 TAHUN? TERBAIK!


Anak korang pasti suka buku-buku yang ditawarkan ini. Belajar sambil melakukan aktiviti menyeronokkan dengan buku-buku pendidikan anak terbaik di Bookcafe. Klik untuk beli sekarang!

Saya Sayang Allah: 
Kisah-Kisah Terpilih Daripada Al-Quran
RM18.00 RM15.30

101 Info Seronoknya Mengenal Al-Quran
RM9.50 RM8.07

31 Kisah Nabi
RM31.00 RM26.35
Dunia Si Kecil - Seronok Menulis & Mewarna Abjad
RM5.00 RM4.25

Dunia Si Kecil - Teka Silang Kata
RM5.00

Kengkawan kalau berminat dan nak tahu promosi yang lebih terkini dan sensasi kebaboom, korang klik ler banner kat atas tu... Pleaseeee... Banyak lagi sebenar nyer buku-buku yang best-best ... 

RESEPI TAUHU SUMBAT

Korang suka ker tauhu sumbat?  Aku suka lah jugak... Tapi jarang aku buat...  Biasalah bebudak mana suka sayur... Hidangan nie simple jer...  Hidangan yang paling simple tu lah yang paling sedap! Kalau korang suka & minat Tauhu Sumbat ni, bolehlah cuba untuk minum petang nanti ...


  • Bahan-bahan:
    - Tauhu 
    - Timun (dihiris halus) 
    - Lobak merah (dihiris halus) 
    - Taugeh (dicelur)
    - Garam
    - Sos cili 
    - Minyak untuk menggoreng 

    Cara-cara: 
    1. Goreng tauhu hingga perang. 
    2. Tabur garam secukup rasa.
    3. Potong dua dan belah tengah supaya ada ruang untuk disumbatkan dengan sayuran. 
    4. Sumbat tauhu dengan timun, lobak merah, dan taugeh. 
    4. Hidang dengan sos cili.

CPUV NUFFNANG #115 | FAMILY MART LAUNCH


Maaf cerita tahun lepas yang tak sempat diwar-warkan... Alhamdulillah di penghujung 2016 dapat kempen daripada Family Mart Launch...



Family Mart adalah kedai serbaneka yang menjual pelbagai jenis barangan asas seperti majalah,  minuman dan makanan ringan dan banyak lagi ...

Mula bertapak di Jepun pada 1 September  1981 ... Seterusnya telah membuka cawangan di pelbagai negara... Pada Disember 2016 yang lepas telah merasmikan cawangan mereka di Malaysia...

Family Mart merupakan kedai serbaneka kedua terbesar selepas 7 eleven...



Kengkawan kalau ada jumpa iklan  Family Mart Launch menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik, untuk yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#familymart #familymartmalaysia
#familymartlaunch
#kedaiserbaneka #conveniencestore
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct