Search This Blog

Showing posts with label Iklan. Show all posts
Showing posts with label Iklan. Show all posts

CPUV NUFFNANG #133 | COSTA CRUISE - AZIE'S KITCHEN


Kisah benar di penghujung September lepas ... Aku masih dapat cpuv daripada #nuffnang ... Alhamdulillah, dalam pada kedekut tu dapat ler jugak ... Kali nie dapat kempen daripada Costa Cruise - Azie's Kitchen ... 


Kempen nie menceritakan kisah Puan Azie bercuti dengan pelayaran cruise ... Nampak amat menyeronokkan ... Korang leh gie skodeng kat blog   ... Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, boleh layari laman web Costa Victoria di SINI dan klik di SINI untuk mendapatkan detail itineri. 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Kepada kengkawan yang nak buat duit tambahan... Nak cuba dapatkan kerja-kerja review produk... Korang boleh daftar kat sini... Jom try, tak rugi apa pun ...

>>>KLIK BANNER DI BAWAH<<<

Yang nie plak untuk ulat2 buku... 

Terima kasih #nuffnang
#costacruise #aziekitchen
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

Adakah Si Manja Anda Mendapat Pemakanan Yang Diperlukannya?


Sebagai seorang Ibu, sudah pasti korang mahukan anak korang membesar dengan mendapat khasiat yang secukupnya bagi membantu pertumbuhan mereka. Kerana itulah, korang pun mencipta pelbagai pemakanan riang dan ceria, jika itu yang diperlukan untuk memastikan si manja mendapat khasiat yang sepatutnya. Macam-macam cara korang buat contoh nya dengan menghias hidangan mengikut pelbagai tema menggunakan makanan berkhasiat. Korang jugak boleh tambahkan keriangan khasiat 100%* kepada si manja korang sewaktu hidangan harian dengan Sustagen.



CPUV NUFFNANG #132 | TIGUAN SUSTENANCE


Alhamdulillah... Lebih kurang pertengahan bulan nie ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie aku dapat kempen daripada Tiguan Sustenance... Haaa... Cam ner ker nak menyebut nyer tuh ?? Tergeliat lidah makcik ...

Setelah berhempas pulas menyekodeng, maka dapat maklumat yang dicari-cari ... Tiguan nih adalah model baru volkswagen ... Perrggghhh, boleh tahan design nyer ...


With its striking proportions, the Tiguan exudes a powerful presence, wherever it appears. The upright front end and prominent wheel arches underline the masculine SUV styling. Attractive design details complete the stylish look - and make an impression time after time.

Kalau korang nak tahu pasal Tiguan nie dengan lebih lanjut boleh ler klik gambar kete kat atas tu ...

Kepada kengkawan yang nak buat duit tambahan... Nak cuba dapatkan kerja-kerja review produk... Korang boleh daftar kat sini... Jom try, tak rugi apa pun ...

>>KLIK BANNER DI BAWAH<<

Yang nie plak untuk ulat2 buku... 





CPUV NUFFNANG #131 | KOTEX TOTAL PROTECTION





Image result for lOGO kOTEX

Find a Kotex for every occasionThe Kotex Range has been created to keep you dry, fresh and confident in any situation. Whether you want total security on heavy flow days, or extra assurance as you go about your day-to-day activities, you’ll find a Kotex that suits you perfectly.

Nie produk terbaru Kotex menggunakan teknologi terkini ...

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Kudan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Kotex #KotexMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...


CPUV NUFFNANG #130 | CORNETTO


Satu lagi kisah yang lambat aku war-warkan ...Punya lah merajuk ... Alhamdulillah... Pada pertengahan Ogos 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada  CORNETTO... Nampak gaya nyer depa bagi satu kempen sebulan jer ... Dah tak lebat macam dulu ...

Image result for Cornetto
About WALL’SWall’s has been a leading ice-cream brand in Malaysia for the past 48 years.  Wall’s is a brand of the reputed multinational Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd. Unilever is a world leader in the ice-cream industry and has, over the years, launched several successful ice cream products. Among its innovations are Wall’s Tubs, Cornetto, Magnum and Paddle Pop range.
Cornetto terkenal dengan produk aiskrim kon nyer ... Pergghhh ... Sedap wooo ... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#WallsIceCream #CornettoMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #129 | PHARMATON - KOL ENGAGEMENT


Kisah bulan Julai yang baru aku nak tulis ... Disebabkan #nuffnang kedekut sangattt aku pun jadi malas nak menulis pasal depa ... Alhamdulillah... Pada awal Julai 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada  PHARMATON - KOL ENGAGEMENT... 

Image result for logo pharmaton
Pharmaton terkenal dengan produk vitamin nyer ... Ada untuk dewasa ... Ada untuk kanak ... Nak tau lebih lanjut klik logo kat atas tu ...


SUCCESS ISN’T SOMETHING YOU’RE BORN WITH – IT’S SOMETHING YOU MAKE FOR YOURSELF.
Using Pharmaton®’s Swiss formula and years of experience, we have developed a range 
of multivitamins that meet our expectations in terms of quality and effectiveness.

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Kudan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Pharmaton #PharmatonMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

Banana Mango Smoothie Bowl

Yuhuuuu... Sunyi sepi jer hujung minggu nih... Buat ape tu? 

Kengkawan mesti ada yang mengalami peningkatan berat badan lepas raya nih kan... Maklum ler open house sana sini... Jamuan raya kat opis lagi... Baju dan seluar mula terasa ketat selepas raya? Huwaaa... Beria-ia kontrol makan masa bulan puasa, masa raya pulun habis semua... Nie tak lama lagi dah nak raya haji plak... 

Hati-hati kengkawan pelbagai penyakit datang menyinggah nanti... Sesuatu perlu dilakukan... Mulakan dengan segera healthy-eating plan korang... Boleh mulakan dengan resepi mudah seperti Banana Mango Smoothie Bowl ini... Hidangan berkhasiat yang amat enak dan sesuai dimakan semasa sarapan pagi...


Bahan-bahan:

- 3/4 cawan mangga beku 
- 2 biji pisang beku
- 1 cawan yoghurt
- 1 sudu besar extra virgin coconut oil
- Strawberi
- Granola
- Bijan hitam
- Kelapa

Cara-cara:
1. Kisar mangga beku, pisang beku, youghurt dan extra virgin coconut oil hingga sebati.
2. Hidangkan dengan topping: hirisan strawberi, bijan hitam, granola dan kelapa.

CPUV NUFFNANG #128 | SERI PAJAM DEVELOPMENT

Alhamdulillah... Lagi cpuv daripada #nuffnang... Kali nie kempen daripada SERI PAJAM DEVELOPMENT... 


Korang tau ker apekemende nyer nie? Alaaa, pemaju yang buat rumah... Rasa nyer opis kat belah-belah Nilai sana... 

Kalau berminat boleh skodeng website dia orang... Klik jer logo kat atas tu... Macam-macam ada... Boleh tengok perumahan-perempuan terkini yang dimajukan... 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#SeriPajamDevelopment
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #127 | CALTEX

Awal bulan lepas masih ada lagi cpuv dari #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada Caltex... 

Disebabkan aku terkena jangkitan, maka baru lah la nie aku dapat menulis pasal #nuffnang nie... Walaupun kebanyakan kengkawan dah memutuskan hubungan... Aku jer yg stay,  sebab aku malas nak pikir yang lain-lain tu... 
Aku pun tak tau ape yang nak dikempenkan oleh Caltex... Nak skodeng pun susah kot,  dah lama... So kalau kengkawan nak tau maklumat terkini sila lah layari laman web Caltex (klik logo kat atas tu)... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Caltex #CaltexMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #125 | PREGO17 CAMPAIGN


Kisah pertengahan bulan lepas plak... Dapat cpuv dari #nuffnang dengan kempen daripada PREGO17 CAMPAIGN... 


Prego, pelopor pasaran sos pasta di Malaysia menawarkan kelazatan dan penyelesaian mudah untuk penyediaan masakan pasta di rumah. Sos pasta Prego diperbuat daripada tomato ranum yang berjus dan didatangkan dalam pelbagai perisa untuk memenuhi citarasa semua pengguna.

Berikut antara sos pasta yang aku biasa guna... Dalam tin dan dalam botol... 


Banyak lagi sebenar nyer perisa sos pasta nie... Nak masak pun senang, semudah 1 2 3 dengan Prego... Korang boleh dapatkan pelbagai resepi sos pasta kat sini,  klik banner di bawah...



Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Prego #PregoMalaysia 
 #Prego17Campaign
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...


CPUV NUFFNANG #124 | BLACKMORES -VITAL SHINE


Alhamdulillah... Pada awal Mei 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Malang nyer aku malas nak war-warkan sebab macam rasa nak merajuk @ terkilan ngan depa nih ... Hehehe... Kali nie dapat kempen daripada BLACKMORES... 

BLACKMORES tengah promot produk Vital Shine... Produk kesihatan untuk rambut sebenar nyer nih... 

Vital Shine provides a combination of carefully selected nourishing ingredients – He Shou Wu (Fo-Ti), bamboo shoot extract, millet seed extract, white tea extract and sea buckthorn for maintaining healthy hair.


Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal BLACKMORES -VITAL SHINE boleh ler klik logo kat atas tu...  

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Blackmorea
 #BlackmoresVitalShine
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #123 | LHDN APR2017

Alhamdulillah... Sebenarnya pada pertengahan bulan April 2017 ada dapat kempen... Tapi tak berkesempatan nak cerita... Nampak nya ramai dah merungut pasal #nuffnang nih... Nak bungkus ker apa... Hmmm... 

Kali nih dapat kempen daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri...  Memula tu tertanya-tanya jugak apa lah yang nak dipromosikan oleh LHDN nih... 


Haaa... Nielah sebab nyer... LHDN nak suruh kita-kita nih isytihar pendapatan tahun taksiran 2016... Banyak yang tak isytihar kot... Hahaha... Korang dah buat ker? Tak isytihar kang sangkut plak BRiM nanti... 


Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#lhdn
 #efiling
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

NASI GORENG KAMPUNG

Hi kengkawan buat ape petang2 nie? Tak lama lagi dah nak masuk bulan puasa... Maka ramai ler yang akan selongkar segala macam resepi... Meh saya kongsi resepi nasi goreng paling senang... Memang ler cepat siap... Janji bahan dah ada... Yang bujang pun boleh cuba jugak...


Bahan-bahan:

- 2 sudu besar ikan bilis
- 6 biji cili padi
- 3 ulas bawang putih
- 1 biji bawang besar
- Dada ayam
- ½ ikat kangkung
- 1 sudu garam
- Nasi
- 3 sudu besar ikan bilis goreng

Cara-cara:

1. Blend ikan bilis, cili padi, bawang putih dan bawang besar.
2. Tumis hingga wangi.
3. Masukkan dada ayam dan kacau hingga masak.
4. Masukkan kangkung dan kacau hingga masak.
5. Masukkan garam dan kacau.
6. Masukkan nasi dan gaul hingga rata.
7. Masukkan ikan bilis goreng dan gaul.
8. Siap untuk dihidang.

Inilah Cara Paling Senang Untuk Masak Nasi Goreng Kampung Yang Tersangat Sedap... 10 minit dah siap!


NIQREES HYDROGEL | KEMPEN LOVE YOUR SKIN

YANG PERTAMA SEUMPAMANYA

Produk Pertama Seumpamanya di dalam bentuk HYDROGEL dan mengunakan ekstrak buah Kigelia Africana yang mana ia dapat memberi kesan pantas seawal kali pertama penggunaan.

Apa Yang Niqrees Boleh Bantu
—-------------------------------------
🌟 Merawat masalah kulit berjerawat kronik
🌟 Menghilangkan jeragat
🌟 Menghilangkan parut-parut lama
🌟 Mengembalikan kelembapan yang neutral pada kulit
🌟 Mengurangkan kedutan dan lebam bawah mata
🌟 Anti penuaan yang terbaik
🌟 Menutup masalah pori terbuka
🌟 Memberi keanjalan dan ketegangan kulit yang berterusan 
🌟 Wajah lebih cerah dan berseri
🌟 Mengatasi masalah kulit berminyak
🌟 Merawat masalah kegatalan kulit akibat kulit sensitif atau salah makan
🌟 Membantu menyembuhkan luka-luka dengan cepat
🌟 Sangat sesuai untuk kegunaan semua jenis kulit, dari bayi hingga dewasa

NIQREES FIRMING AND LIFTING HYDRO GEL adalah satu produk yang diformulasikan menggunakan bahan asas terbaharu iaitu dalam bentuk HYDRO GEL yang mana ia memberikan kadar penyerapan yang lebih tinggi serta memberikan keselesaan semasa pemakaian berbanding dengan cream atau serum.

HYDROGEL ... Mengapa produk menggunakan hydrogel dikatakan lebih bagus ????

HYDRO GEL adalah gel tidak berwarna yang mengandungi nutrien-nutrien yang mana ia memberikan kadar penyerapan yang lebih tinggi serta memberikan keselesaan semasa pemakaian berbanding dengan cream atau serum.

Selain tu, yang pasti, penggunaan hydrogel membuatkan sesuatu produk itu tidak melekit ... Senang nak guna dan sangat selesa bagi yang ingin menggunakan alatan mekap ...

Ianya sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan usia kerana diperbuat dari mineral semulajadi dan bebas dari bahan kimia.

TESTIMONI 

Jom skodeng mereka-mereka yang dah menggunakan Niqrees Hydrogel ...








Haaaa...  Teruja tak???
Mesti lah teruja kan... Tengok dia orang tu semakin dipandang semakin cantik manis... Flawless kata bebudak sekarang... 

PROMOSI

Hehehe... 
Nie gambar toke nyer ...

KEMPEN LOVE YOUR SKIN


SEMENANJUNG : RM78 (free poslaju)
SABAH/SARAWAK : RM83 (free poslaju)

Setiap pembelian FREE C2M Coffee Scrub.

Jika Puan/Tuan BERMINAT Dengan Tawaran Promosi Ini, Segera Hubungi Stokis Platinum -
Nor Asfa - 013-2536936
(Wasap untuk tindakan yang lebih pantas)
Facebook 

#NiqreesHydrogel
#NorAsfa