Showing posts with label Nuffnang. Show all posts
Showing posts with label Nuffnang. Show all posts

CPUV NUFFNANG #126 | FRISO GOLD

Kejadian berlaku hujung bulan lepas... Masa nih aku tengah sibuk... Badan pun penat lagi masa nih... Maklum ler baru lepas berjuang... Dapat CPUV daripada #nuffnang dengan kempen daripada Friso Gold... 
Friso Gold nak memperkenalkan teknologi terbaru yang digunakan untuk susu mereka...

Teknologi LocNutri™ Friso Gold memelihara nutrien dalam bentuk asalnya. Nutrien dalam bentuk asalnya lebih mudah untuk diserap. Oleh itu, teknologi LocNutri™ menggunakan hanya sedikit haba semasa proses penghasilan formula, agar protein dapat dikekalkan sebaik yang mungkin dalam struktur asalnya.
Protein memainkan peranan penting dalam penghasilan otot, kulit serta rambut. Ia juga menyokong sistem imun dan membantu dalam penghasilan antibodi, demi memastikan si manja sihat serta kuat dari dalam dan luar. 

Young Explorer

Friso Gold 3

Dari umur 1 – 3 tahun. Susu tepung rumusan untuk kanak-kanak.


Bright Star

Friso Gold 4

Dari umur 3 tahun dan ke atas. Susu tepung rumusan untuk kanak-kanak.


Klik logo di atas ⬆⬆ untuk maklumat lanjut dan sampel percuma... 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#FrisoGold #FrisoGoldMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #125 | PREGO17 CAMPAIGN


Kisah pertengahan bulan lepas plak... Dapat cpuv dari #nuffnang dengan kempen daripada PREGO17 CAMPAIGN... 


Prego, pelopor pasaran sos pasta di Malaysia menawarkan kelazatan dan penyelesaian mudah untuk penyediaan masakan pasta di rumah. Sos pasta Prego diperbuat daripada tomato ranum yang berjus dan didatangkan dalam pelbagai perisa untuk memenuhi citarasa semua pengguna.

Berikut antara sos pasta yang aku biasa guna... Dalam tin dan dalam botol... 


Banyak lagi sebenar nyer perisa sos pasta nie... Nak masak pun senang, semudah 1 2 3 dengan Prego... Korang boleh dapatkan pelbagai resepi sos pasta kat sini,  klik banner di bawah...



Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Prego #PregoMalaysia 
 #Prego17Campaign
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...


CPUV NUFFNANG #124 | BLACKMORES -VITAL SHINE


Alhamdulillah... Pada awal Mei 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Malang nyer aku malas nak war-warkan sebab macam rasa nak merajuk @ terkilan ngan depa nih ... Hehehe... Kali nie dapat kempen daripada BLACKMORES... 

BLACKMORES tengah promot produk Vital Shine... Produk kesihatan untuk rambut sebenar nyer nih... 

Vital Shine provides a combination of carefully selected nourishing ingredients – He Shou Wu (Fo-Ti), bamboo shoot extract, millet seed extract, white tea extract and sea buckthorn for maintaining healthy hair.


Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal BLACKMORES -VITAL SHINE boleh ler klik logo kat atas tu...  

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Blackmorea
 #BlackmoresVitalShine
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #123 | LHDN APR2017

Alhamdulillah... Sebenarnya pada pertengahan bulan April 2017 ada dapat kempen... Tapi tak berkesempatan nak cerita... Nampak nya ramai dah merungut pasal #nuffnang nih... Nak bungkus ker apa... Hmmm... 

Kali nih dapat kempen daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri...  Memula tu tertanya-tanya jugak apa lah yang nak dipromosikan oleh LHDN nih... 


Haaa... Nielah sebab nyer... LHDN nak suruh kita-kita nih isytihar pendapatan tahun taksiran 2016... Banyak yang tak isytihar kot... Hahaha... Korang dah buat ker? Tak isytihar kang sangkut plak BRiM nanti... 


Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#lhdn
 #efiling
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #122 | Mamee Monster Biskidz


Alhamdulillah... Akhirnya masuk gak kempen pada penghujung bulan... Naik geram plak dibuat nyer ... Dekat sebulan tak dapat apa2 kempen... Rupanya ramai kengkawan senasib ngan aku... Kali nie dapat kempen daripada Mamee Monster Biskidz... Jom tengok apemende nyer tu...  


Ooooo... Rupa-rupanya Mamee Monster Biskidz dah dilancarkan di Malaysia ... Mamee Monster Biskidz adalah biskut pertama yang mengandungi DHA, sesuai untuk tumbesaran anak-anak. Dan paling penting sekali, Mamee Monster Biskidz telah diluluskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia!
Sumber: RTM


Bebudak kan memang memilih sikit bab makan ni. Mamee Monster Biskidz ada macam-macam perisa! Ada perisa susu,  perisa coklat dan perisa rumpai laut... Mesti ada satu yang akan memikat hati anak2 kita... So far, aku dah makan dah perisa susu dan periksa coklat... Tak pernah jumpa plak lagi perisa rumpai laut... Ok lah rase nyer... Sedap dan rangup... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#MameeMonsterBiskidz
 #MameeMonster
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

KENAPA #NUFFNANG SUNYI SEPI


Awat ler tak bertambah-tambah pun nie ??? Tak de pun kempen baru masuk... Nak habis bulan dua dah, satu apa pun tak de lagi... Kedekut sungguh laaa... Nak bankrap ker ape... Huiiissshhh... Jangannnn... 

Kisah Hidup Ku ...

Jom Bercontest

Nak merajuk ker cam ner nie... Apa-apa pun harap kengkawan sudi ler jenjalan kat blog saya tu... Join contest & giveaway ... Sambil-sambil tu tinggal ler komen sepatah dua... Nak wat karangan pun boleh...

😢😢😢
😤😤😤😤😤
😬😬😬😬😬😬😬

CPUV NUFFNANG #120 | FLY KLIA

Ohhh... Rupa nyer aku ada satu kempen yang aku dapat pada bulan lepas... Kali nie kempen daripada FLYKLIA... Ape kisah nyer pun aku tak tau... 

Haa ... Kalau kengkawan nak tau klik ler banner FLYKLIA kat atas tu... 


Kengkawan kalau ada jumpa iklan FLYKLIA menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik untuk yang berminat jer tau ... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah ... Sob ... Sob ... Sob ...

Terima kasih #nuffnang
#FLYKLIA #malaysiaairports
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #121 | DREAMLAND CHIRO SOLUTIONS


Alhamdulillah ... Dapat kempen baru ... Kali nie daripada Dreamland Chiro Solutions lagi ... Ari tu dalam bulan Oktober 2016 dah pernah dapat kempen daripada DREAMLAND nih... 
Kalau dah Dreamland tu, kompem ler pasal tilam kan ... Tilam kat Dreamland nie terbahagi kepada tiga jenis ... 


Perrggghhh ... Kalau aku dapat tilam nie kan, mesti nyenyak tido malam tanpa gangguan ...



So chiro solutions nie termasuk bawah kategori tilam care ... Yang mana mementingkan tidor yang sihat untuk seisi keluarga ... Sambil-sambil mendapat tidor yang berkualiti sambil-sambil meluruskan tulang belakang ... Maklum ler siangkan dah penat bekerja ...


Ada 3 jenis ...
Nak tau lebih lanjut klik ler banner #dreamland kat atas tu ...

Alangkah best nyer kalau #dreamland sponsor tilam untuk family aku ... Baru boleh nak wat review betul-betul ... #dreamland ooo #dreamland dengar tak nie ... Hahaha ...


Kengkawan kalau ada jumpa iklan Dreamland menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik untuk yang berminat jer tau ... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah ... Sob ... Sob ... Sob ...

Terima kasih #nuffnang
#dreamland #dreamlandchirosolutions
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #119 | TRUMER X


Alhamdulillah... Muncul jugak kempen kedua nih dalam tahun 2017 ... Ingat kan merajuk dah... Yelah tunggu punya tunggu dekat nak 10 hari lah jugak... 

Kali nie dapat kempen daripada TRUMER X ... Haaa nie pun sama, aku tak tahu ape mende nyer ... Setelah siasatan dilakukan rupanyer tempat shopping online jugak ... Serius aku tak pernah dengar ...


TrumerXTrumerX where we list and promote your products and services to a larger business network and where buyers and sellers trade for goods and services using a common accounting unit ( TRM ) without the use of cash. "Get what you need with what you have "...CONSERVE CASH!

Hah!!!  Tanpa menggunakan cash... Cam ner plak tu???  Skodeng ler korang sendiri... Klik logo kat atas tu... Rajin-rajin kan lah membaca... 


Kengkawan kalau ada jumpa iklan TRUMER X menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik, untuk yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#trumer #trumerx
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

CPUV NUFFNANG #118 | LACTACYD X KOL ENGAGEMENT

Alhamdulillah... Kempen pertama di tahun baru 2017 ... Kali nie dapat daripada LACTACYD X KOL ENGAGEMENT ...

Ape menda kot lah kempen kali nie... Aku pun tak tahu... Nuffnangers ada yang tahu ker ? Aku plak tengah berpenyakit... Penyakit paling bahaya abad nie... Hehehe... So,  korang kenalah cari sendiri menatang ape LACTACYD X KOL ENGAGEMENT ... Soweee ...


Kengkawan kalau ada jumpa iklan LACTACYD X KOL ENGAGEMENT menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik, untuk yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#lactacyd #kolengagement
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

CPUV NUFFNANG #117 | P&G PANTENE

Alhamdulillah... Rezeki di awal tahun... Tahun baru nie harap ada yang best daripada #Nuffnang ... Kali nie dapat kempen daripada P&G PANTENE ...

Kalau nak cite pasal Pantene mesti semua orang dah tau... Nak nak orang pompuan... Sape yang tak tau pasal syampu Pantene kan... 

Pantene /pænˈtiːn/ is a brand of hair care products owned by Procter & Gamble. The product line was first introduced in Europe in 1945 by Hoffmann - La Roche of Switzerland, which branded the name based on panthenol as a shampoo ingredient.

Antara syampu Pantene yang ada di pasaran... 

Panthenyl Ethyl Ether is an ingredient in Pantene shampoo that plays a number of roles. Panthenyl Ethyl Ether is used to add moisture to hair and skin products and is also a source of vitamin B5.


Kengkawan kalau ada jumpa iklan P&G PANTENE menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik, untuk yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#pantene #proctergamble
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

CPUV NUFFNANG #116 | GRAB MY


Maaf cerita tahun lepas yang tak sempat diwar-warkan... Alhamdulillah di penghujung 2016 dapat kempen daripada Grab MY ...

Rase nyer semua orang dah tau ape mende nyer Grab MY nie... 


GRAB CAR Chauffeured cars for your every need, from everyday cars to luxury vehicles.

  

So sekarang kita ada pilihan samada nak guna teksi biasa tu or Grab My ... Klik jer link tu kalau nak tau lebih lanjut... 


Kengkawan kalau ada jumpa iklan    Grab MY menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik, untuk yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#grabmy
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

CPUV NUFFNANG #115 | FAMILY MART LAUNCH


Maaf cerita tahun lepas yang tak sempat diwar-warkan... Alhamdulillah di penghujung 2016 dapat kempen daripada Family Mart Launch...



Family Mart adalah kedai serbaneka yang menjual pelbagai jenis barangan asas seperti majalah,  minuman dan makanan ringan dan banyak lagi ...

Mula bertapak di Jepun pada 1 September  1981 ... Seterusnya telah membuka cawangan di pelbagai negara... Pada Disember 2016 yang lepas telah merasmikan cawangan mereka di Malaysia...

Family Mart merupakan kedai serbaneka kedua terbesar selepas 7 eleven...



Kengkawan kalau ada jumpa iklan  Family Mart Launch menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik, untuk yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#familymart #familymartmalaysia
#familymartlaunch
#kedaiserbaneka #conveniencestore
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct