Search This Blog

Showing posts with label Nuffnang. Show all posts
Showing posts with label Nuffnang. Show all posts

CPUV NUFFNANG #133 | COSTA CRUISE - AZIE'S KITCHEN


Kisah benar di penghujung September lepas ... Aku masih dapat cpuv daripada #nuffnang ... Alhamdulillah, dalam pada kedekut tu dapat ler jugak ... Kali nie dapat kempen daripada Costa Cruise - Azie's Kitchen ... 


Kempen nie menceritakan kisah Puan Azie bercuti dengan pelayaran cruise ... Nampak amat menyeronokkan ... Korang leh gie skodeng kat blog   ... Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, boleh layari laman web Costa Victoria di SINI dan klik di SINI untuk mendapatkan detail itineri. 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Kepada kengkawan yang nak buat duit tambahan... Nak cuba dapatkan kerja-kerja review produk... Korang boleh daftar kat sini... Jom try, tak rugi apa pun ...

>>>KLIK BANNER DI BAWAH<<<

Yang nie plak untuk ulat2 buku... 

Terima kasih #nuffnang
#costacruise #aziekitchen
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #132 | TIGUAN SUSTENANCE


Alhamdulillah... Lebih kurang pertengahan bulan nie ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie aku dapat kempen daripada Tiguan Sustenance... Haaa... Cam ner ker nak menyebut nyer tuh ?? Tergeliat lidah makcik ...

Setelah berhempas pulas menyekodeng, maka dapat maklumat yang dicari-cari ... Tiguan nih adalah model baru volkswagen ... Perrggghhh, boleh tahan design nyer ...


With its striking proportions, the Tiguan exudes a powerful presence, wherever it appears. The upright front end and prominent wheel arches underline the masculine SUV styling. Attractive design details complete the stylish look - and make an impression time after time.

Kalau korang nak tahu pasal Tiguan nie dengan lebih lanjut boleh ler klik gambar kete kat atas tu ...

Kepada kengkawan yang nak buat duit tambahan... Nak cuba dapatkan kerja-kerja review produk... Korang boleh daftar kat sini... Jom try, tak rugi apa pun ...

>>KLIK BANNER DI BAWAH<<

Yang nie plak untuk ulat2 buku... 





CPUV NUFFNANG #131 | KOTEX TOTAL PROTECTION





Image result for lOGO kOTEX

Find a Kotex for every occasionThe Kotex Range has been created to keep you dry, fresh and confident in any situation. Whether you want total security on heavy flow days, or extra assurance as you go about your day-to-day activities, you’ll find a Kotex that suits you perfectly.

Nie produk terbaru Kotex menggunakan teknologi terkini ...

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Kudan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Kotex #KotexMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...


CPUV NUFFNANG #130 | CORNETTO


Satu lagi kisah yang lambat aku war-warkan ...Punya lah merajuk ... Alhamdulillah... Pada pertengahan Ogos 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada  CORNETTO... Nampak gaya nyer depa bagi satu kempen sebulan jer ... Dah tak lebat macam dulu ...

Image result for Cornetto
About WALL’SWall’s has been a leading ice-cream brand in Malaysia for the past 48 years.  Wall’s is a brand of the reputed multinational Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd. Unilever is a world leader in the ice-cream industry and has, over the years, launched several successful ice cream products. Among its innovations are Wall’s Tubs, Cornetto, Magnum and Paddle Pop range.
Cornetto terkenal dengan produk aiskrim kon nyer ... Pergghhh ... Sedap wooo ... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#WallsIceCream #CornettoMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #129 | PHARMATON - KOL ENGAGEMENT


Kisah bulan Julai yang baru aku nak tulis ... Disebabkan #nuffnang kedekut sangattt aku pun jadi malas nak menulis pasal depa ... Alhamdulillah... Pada awal Julai 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada  PHARMATON - KOL ENGAGEMENT... 

Image result for logo pharmaton
Pharmaton terkenal dengan produk vitamin nyer ... Ada untuk dewasa ... Ada untuk kanak ... Nak tau lebih lanjut klik logo kat atas tu ...


SUCCESS ISN’T SOMETHING YOU’RE BORN WITH – IT’S SOMETHING YOU MAKE FOR YOURSELF.
Using Pharmaton®’s Swiss formula and years of experience, we have developed a range 
of multivitamins that meet our expectations in terms of quality and effectiveness.

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Kudan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Pharmaton #PharmatonMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #128 | SERI PAJAM DEVELOPMENT

Alhamdulillah... Lagi cpuv daripada #nuffnang... Kali nie kempen daripada SERI PAJAM DEVELOPMENT... 


Korang tau ker apekemende nyer nie? Alaaa, pemaju yang buat rumah... Rasa nyer opis kat belah-belah Nilai sana... 

Kalau berminat boleh skodeng website dia orang... Klik jer logo kat atas tu... Macam-macam ada... Boleh tengok perumahan-perempuan terkini yang dimajukan... 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#SeriPajamDevelopment
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #127 | CALTEX

Awal bulan lepas masih ada lagi cpuv dari #nuffnang... Kali nie dapat kempen daripada Caltex... 

Disebabkan aku terkena jangkitan, maka baru lah la nie aku dapat menulis pasal #nuffnang nie... Walaupun kebanyakan kengkawan dah memutuskan hubungan... Aku jer yg stay,  sebab aku malas nak pikir yang lain-lain tu... 
Aku pun tak tau ape yang nak dikempenkan oleh Caltex... Nak skodeng pun susah kot,  dah lama... So kalau kengkawan nak tau maklumat terkini sila lah layari laman web Caltex (klik logo kat atas tu)... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Caltex #CaltexMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #126 | FRISO GOLD

Kejadian berlaku hujung bulan lepas... Masa nih aku tengah sibuk... Badan pun penat lagi masa nih... Maklum ler baru lepas berjuang... Dapat CPUV daripada #nuffnang dengan kempen daripada Friso Gold... 
Friso Gold nak memperkenalkan teknologi terbaru yang digunakan untuk susu mereka...

Teknologi LocNutri™ Friso Gold memelihara nutrien dalam bentuk asalnya. Nutrien dalam bentuk asalnya lebih mudah untuk diserap. Oleh itu, teknologi LocNutri™ menggunakan hanya sedikit haba semasa proses penghasilan formula, agar protein dapat dikekalkan sebaik yang mungkin dalam struktur asalnya.
Protein memainkan peranan penting dalam penghasilan otot, kulit serta rambut. Ia juga menyokong sistem imun dan membantu dalam penghasilan antibodi, demi memastikan si manja sihat serta kuat dari dalam dan luar. 

Young Explorer

Friso Gold 3

Dari umur 1 – 3 tahun. Susu tepung rumusan untuk kanak-kanak.


Bright Star

Friso Gold 4

Dari umur 3 tahun dan ke atas. Susu tepung rumusan untuk kanak-kanak.


Klik logo di atas ⬆⬆ untuk maklumat lanjut dan sampel percuma... 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#FrisoGold #FrisoGoldMalaysia 
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #kolaborasi

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #125 | PREGO17 CAMPAIGN


Kisah pertengahan bulan lepas plak... Dapat cpuv dari #nuffnang dengan kempen daripada PREGO17 CAMPAIGN... 


Prego, pelopor pasaran sos pasta di Malaysia menawarkan kelazatan dan penyelesaian mudah untuk penyediaan masakan pasta di rumah. Sos pasta Prego diperbuat daripada tomato ranum yang berjus dan didatangkan dalam pelbagai perisa untuk memenuhi citarasa semua pengguna.

Berikut antara sos pasta yang aku biasa guna... Dalam tin dan dalam botol... 


Banyak lagi sebenar nyer perisa sos pasta nie... Nak masak pun senang, semudah 1 2 3 dengan Prego... Korang boleh dapatkan pelbagai resepi sos pasta kat sini,  klik banner di bawah...



Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Prego #PregoMalaysia 
 #Prego17Campaign
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...


CPUV NUFFNANG #124 | BLACKMORES -VITAL SHINE


Alhamdulillah... Pada awal Mei 2017 aku ada dapat cpuv daripada #nuffnang... Malang nyer aku malas nak war-warkan sebab macam rasa nak merajuk @ terkilan ngan depa nih ... Hehehe... Kali nie dapat kempen daripada BLACKMORES... 

BLACKMORES tengah promot produk Vital Shine... Produk kesihatan untuk rambut sebenar nyer nih... 

Vital Shine provides a combination of carefully selected nourishing ingredients – He Shou Wu (Fo-Ti), bamboo shoot extract, millet seed extract, white tea extract and sea buckthorn for maintaining healthy hair.


Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal BLACKMORES -VITAL SHINE boleh ler klik logo kat atas tu...  

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#Blackmorea
 #BlackmoresVitalShine
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #123 | LHDN APR2017

Alhamdulillah... Sebenarnya pada pertengahan bulan April 2017 ada dapat kempen... Tapi tak berkesempatan nak cerita... Nampak nya ramai dah merungut pasal #nuffnang nih... Nak bungkus ker apa... Hmmm... 

Kali nih dapat kempen daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri...  Memula tu tertanya-tanya jugak apa lah yang nak dipromosikan oleh LHDN nih... 


Haaa... Nielah sebab nyer... LHDN nak suruh kita-kita nih isytihar pendapatan tahun taksiran 2016... Banyak yang tak isytihar kot... Hahaha... Korang dah buat ker? Tak isytihar kang sangkut plak BRiM nanti... 


Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#lhdn
 #efiling
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #122 | Mamee Monster Biskidz


Alhamdulillah... Akhirnya masuk gak kempen pada penghujung bulan... Naik geram plak dibuat nyer ... Dekat sebulan tak dapat apa2 kempen... Rupanya ramai kengkawan senasib ngan aku... Kali nie dapat kempen daripada Mamee Monster Biskidz... Jom tengok apemende nyer tu...  


Ooooo... Rupa-rupanya Mamee Monster Biskidz dah dilancarkan di Malaysia ... Mamee Monster Biskidz adalah biskut pertama yang mengandungi DHA, sesuai untuk tumbesaran anak-anak. Dan paling penting sekali, Mamee Monster Biskidz telah diluluskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia!
Sumber: RTM


Bebudak kan memang memilih sikit bab makan ni. Mamee Monster Biskidz ada macam-macam perisa! Ada perisa susu,  perisa coklat dan perisa rumpai laut... Mesti ada satu yang akan memikat hati anak2 kita... So far, aku dah makan dah perisa susu dan periksa coklat... Tak pernah jumpa plak lagi perisa rumpai laut... Ok lah rase nyer... Sedap dan rangup... 
Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#MameeMonsterBiskidz
 #MameeMonster
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

KENAPA #NUFFNANG SUNYI SEPI


Awat ler tak bertambah-tambah pun nie ??? Tak de pun kempen baru masuk... Nak habis bulan dua dah, satu apa pun tak de lagi... Kedekut sungguh laaa... Nak bankrap ker ape... Huiiissshhh... Jangannnn... 

Kisah Hidup Ku ...

Jom Bercontest

Nak merajuk ker cam ner nie... Apa-apa pun harap kengkawan sudi ler jenjalan kat blog saya tu... Join contest & giveaway ... Sambil-sambil tu tinggal ler komen sepatah dua... Nak wat karangan pun boleh...

😒😒😒
😀😀😀😀😀
😬😬😬😬😬😬😬