CAR BOOT SALE TEMERLOH | Budak Jengka Buskers


Alhamdulillah ... Hujung minggu lepas berkesempatan balik ke kampung BigBoss di Jengka, Pahang ... Kami balik Jumaat malam ... Seronok habis bebudak nih ... Sebelum balik tu aku menyelesaikan dulu tugas membasuh baju sekolah dan kasut sekolah ... Nanti senang tak de lah kalut sangat nak ke sekolah Isnin tu nanti ... Sampai agak lewat jugak, terpaksa menharungi cuaca hujan yang sungguh lebat dengan mata yang kurang nampak  ... Hampir tengah malam baru ler sampai  ... Jenuh jugak mengejutkan MIL yang memang kompem dah tido ...

Sabtu malam tu berkesempatan pergi ker Car Boot Sales Temerloh ... Bukan nak beli ape pun ... Saje bagi moral support kat kengkawan ... Abang Ipar aku ngan wife nyer ada niaga kat situ ... Lagi satu kawan BigBoss main band kat situ ...


Nie ler kawan BigBoss tu ... Yang tukang nyanyi tu ...  BigBoss tu acah-acah nak main drum jer tu ... Habis keras dah jari-jemari ...


Nak main lagu ape plak nie ? Nama band nie Budak Jengka Buskers ... Nanti aku update details depa nih ... Depa main kat depan bus stand kot rase nyer ... Boleh jugak panggil depa nih main untuk kenduri atau untuk main kat downtown or uptown ...


Kat depan bus stand nih ada kawasan lapang ... Depa jadikan tempat tu untuk main roller blades ... Huh ... Kagum aku tengok, mana yang dah pro tu laju nak mampos ... Kalau dapat ker aku, terkangkang-kangkang ler jawab nyer ... Roller blades boleh di sewa dengan kadar berapa RM ntah ... Boleh jer nak beli coz masa aku round-round tu ada ler boot yang jual roller blades nie ... Lebih kurang seratus jugak lah sepasang ...


Beca berlampu pun ada ... Boleh naik dengan bayaran tertentu ... Nanti dia bawak round ler kawasan sekitar ... Macam syok jer aku tengok ...

Boot nyer banyak ... Tak habis aku jelajah ... Biasa lah jual tudung lah, jual baju lah, jual seluar lah ... Macam-macam ada ... Ok, bye ...

2 comments: