Bahan-bahan:
- 1 dada ayam (dipotong kiub)
- 1 biji kentang (direbus dan dipotong dadu)
- 1 biji bawang merah (dicincang)
- 2 ulas bawang putih (dicincang)
- 2 sudu besar serbuk kari
- garam secukup rasa
- 1 pek besar roti
- 2 sudu besar tepung gandum (dibancuh dengan air)
- Minyak masak
Alat-alat:
- Acuan karipap
- Rolling pin
Cara-cara:
1. Tumis bawang merah dan bawang putih.
2. Masukkan daging ayam dan tumis sehingga masak.
3. Masukkan kentang, serbuk kari dan garam. Gaul sebati dan tutup api.
4. Gunakan rolling pin dan lenyekkan roti
5. Letakkan roti di atas acuan karipap, dan sesudu inti ke atas roti
6. Sapukan bancuhan tepung gandum di sekeliling inti
7. Kelimkan karipap menggunakan acuan; koyakkan roti yang berlebihan
8. Goreng sehingga keemasan
9. Enjoy!
sedap ni... thank you for the sharing.. nanti nakbuat jugak.. hehe
ReplyDelete