Showing posts with label Raya. Show all posts
Showing posts with label Raya. Show all posts

SALAM AIDILFITRI 2017M/1438H


Selamat Hari Raya diucapkan kepada semua saudara-mara dan kawan-kawan tak kira di mana jua anda berada ... Ampun dan maaf dipinta andainya terkasar bahasa, tersilap bicara, terpinjam harta-benda, terumpat bila-bila; semoga dimaafkan ...

Semoga Syawal kali ini menjadi Syawal yang terindah buat kita semua ...

Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga ...

Dalam kita bergembira jangan lupa pada mereka-mereka yang telah tiada dan mereka-mereka yang teraniaya ...

#‎PrayForGaza‬
 #PrayForPalestine
#PrayForSyria
#PrayForQatar
#PrayForMalaysia 

KAD RAYA PERTAMA 2017


Yeaayyy ... Alhamdulillah ... Dalam zaman yang serba serbi online nih ... Dapat jugak aku kad raya ... Ini adalah kad raya pertama aku tahun nie ...

Kad nie daripada Blogger Shida Ridzuan ... Kalau korang dah biasa gie blog dia ... Cam ner blog Shida cam tu lah jugak kad raya nyer ... Biru ... Sejuk dan nyaman jer rasa ... Kat blog Shida nih korang akan perolehi banyak maklumat ... Rase nyer kalau tengok secara rambang blog Shida nih lebih kepada perniagaan yang dijalankan ... Nak pasang iklan ker ... Nak suh review ker ... Nak tempah kad ker ... Boleh gie melawat blog beliau ... Banyak maklumat kat sana ...


Jom hubungi shida untuk tempahan dan keterangan lebih lanjut 
Email : admin@duniashida.com
Facebook : Shida Radzuan

Terima Kasih Shida ...
Selamat Hari Raya... 

Aidilfitri 2016

Alhamdulillah Rabu lepas bersamaan dengan 6 Julai 2016 semua umat Islam menyambut Syawal setelah sebulan berpuasa ... Kami sekeluarga beraya di Gombak kali ini ... Syok ??? Biasa biasa jer ... Alhamdulillah semua adik beradik aku bali, so gegak gempita jugak ler rumah uwan dengan keletah anak masing-masing ... Seawal 8.30 pagi semua nyer bergegas ke surau berdekatan untuk menunaikan semayang raya ... Malas nak cite banyak2 meh ler nengok gambar-gambar tak semenggah kami ...

Borak-borak ... Makan-makan ... Sambil menunggu jemaah surau bertakbir ...

Menyambut ketibaan jemaah ...

Salam ngan Mak Abah ...

Anak-anak bersalaman ...

Sambil menunggu sedekah daripada PokCik dan MokCik ...Terima kasih ...

Lepas habis aktiviti bersalam-salaman sambil mengumpul duit raya ... Maka harus lah diadakan sesi bergambar ... Inikan raya ...

Keluarga Besar Kami ...

Free style ...

Mak ngan Abah aku ...
Semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan sentiasa dibawah rahmat Ilahi ...

Keluarga Along ...

Kami Sekeluarga ...
Panas weiii ...

Keluarga Faizal ...

Keluarga Faiz ...
Insyaallah ada pertambahan ahli tahun depan ...
Alhamdulillah ...

Lepas habis sesi bergambar , kami sekeluarga bergerak balik ke Jengka 17 ... Agak lewat jugak lebih kurang pukul 11 pagi ... Raya di Jenka pun biasa-biasa jer ... 

Masa nie dah nak gerak balik ke Gombak ...

Putra nak merajuk dah ...

Bergambar lah selagi boleh ...
Senyum ... Senyum 

Alhamdulillah kerana diberi kesempatan beraya bersama dengan orang-orang yang aku sayang ... Semoga kita semua sentiasa dibawah rahmat Ilahi ... 
Lepas tu ... Lepas tu ... Lepas tu ...
Hmmm ...

SALAM AIDILFITRI 2016M/1437H


Selamat Hari Raya diucapkan kepada semua saudara-mara, kawan-kawan tak kira di mana jua anda berada ... Ampun dan maaf andainya terkasar bahasa, tersilap bicara, terpinjam harta-benda, terumpat bila-bila; semoga dimaafkan ...

Semoga Syawal kali ini menjadi Syawal yang terindah buat kita semua ...
Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga ...

Dalam kita bergembira jangan lupa pada mereka-mereka yang telah tiada dan mereka-mereka yang teraniaya ...



#‎PrayForGaza‬
 #PrayForPalestine
#PrayForSyria
#PrayForMalaysia 
‪#Save‎Gaza
‪#‎SavePalestine
#SaveSyria 
#SaveMalaysia

KAD RAYA KETIGA 2016



Alhamdulillah ... Ada lagi dapat kad raya ... Kali nie daripada Blogger Shida Ridzuan ... Kalau korang dah biasa gie blog dia ... Cam ner blog Shida cam tu lah jugak kad raya nyer ... Biru ... Sejuk dan nyaman jer rasa ... Kat blog Shida nih korang akan perolehi banyak maklumat ... Rase nyer kalau tengok secara rambang blog Shida nih lebih kepada perniagaan yang dijalankan ... Nak pasang iklan ker ... Nak suh review ker ... Nak tempah kad ker ... Boleh gie melawat blog beliau ... Banyak maklumat kat sana ...

Dunia sebenar Shida
http://www.duniashida.com/
Jom hubungi shida untuk tempahan dan keterangan lebih lanjut 
Whatsapp : 012 5364467 (shida) *fast reply
Email : admin@duniashida.com
Facebook : Shida Radzuan

KAD RAYA KEDUA 2016



Okay ... Kad Kedua kali nie aku dapat daripada Blogger Cik Akak ... Actually nyer aku mula kenal blogger nie pasal dulu dia nih sokmo keluar kan ayat-ayat jiwang karat nyer ... Best jugak layan ... Laaa nie dah kurang sangat dah ayat-ayat jiwang nyer ... Sekarang Cik Akak sibuk menjana pendapatan melalui blog nyer ... Kalau kengkawan berminat nak beriklan kat blog dia leh hubungi beliau melalui email nyer ... Laku keras produk korang nanti ... Lagi satu kakalu korang suka tonton drama online or baca novel online boleh singgah blog Cik Akak ... Banyak ngko ... Rambang plak mata ... Hehehe ...

Dunia Cik Akak
http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my/
naomei83@gmail.com

Salam Aidil Adha 2015

Masih belum terlambat rasa nyer nak mengucapkan Selamat Hari Raya Haji kepada semua ...

Walaupun tahun nie kita dikejutkan dengan macam-macam kejadian yang mengejutkan di Tanah Suci, namun itu semua tak melunturkan harapan aku untuk ke sana ... Aku amat berharap dapat menjadi tetamu Allah bersama-sama BigBoss ... Insyaallah ...


Saat berderai jatuh
Titisan air mata suci IBRAHIM
Melihatkan keteguhan iman
Anaknya ISMAIL
Dikala itulah bermula
Sejarah agung
ERTI SEBUAH PENGORBANAN ...




Alhamdulillah ...


Syawal 2013

Tahun nie Kami beraya die Gombak Setia dahulu ... Seawal pagi semua nya dah bersiap-siap nak ker Madrasah Al Hilaliah untuk solat sunat ... Selepas solat selesai BigBoss dan anak2 sambung balik makan2 ... Seperti biasa akan ada sesi bersalam-salam, bermaaf-maafan dan berposing-posingan ... Syawal kali nie terasa meriah dengan pertambahan ahli keluarga yang baru, Putra Al Amin ... Selepas selesai semua nyer, Kami sekeluarga mula bergerak ke Jengka17, Pahang Darul Makmur ... Jom jamu mata semua ... Maleh plak nak bercerita panjang ..

Sesi Bermaafan

Ibu ngan Mak & Abah Abang Long ngan UwanAbang Ngah ngan Atok Abang Long ngan BigBossAbang Ngah ngan BigBossFatiha ngan BigBossAbang Long ngan Ibu Abang Ngah ngan IbuFatiha ngan Ibu

Sesi Berposing-posingan ...

Kami Sekeluarga ...Along Sekeluarga ...Mak & Abah ...
Kurus nyer Abah ...Atok, Uwan & Cucu2 ...Ibu, Abang Long, Fatiha & PutraIbu & Putra Al Amin ...

Sesi Pengagihan Duit Raya

Raya Di Jengka17

Princess ler konon ... Fatiha ngan Aina; sepupu

Duit Raya ...

Korang dah tukar duit raya ?
Berapa peruntukan korang ?
Duit syiling ker ?
Duit kertas ke?

Selamat Hari Raya ... Maaf Zahir & Batin ...

Selamat Hari Raya diucapkan kepada semua saudara-mara dan kengkawan tak kira di mana jua anda berada.

Ampun dan maaf andainya terkasar bahasa, tersilap bicara, terpinjam harta-benda, terumpat bila-bila; semoga dimaafkan.

Semoga Syawal kali ini menjadi Syawal yang terindah buat anda semua.

Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga.