Search This Blog

Safi Balqis OxyWhite - Hydrating Lotion


Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan, bak irama dan lagu. Sejak sekian lama Safi banyak membantu wanita menjaga kecantikan kulit wajah. Banyak produk dikeluarkan sesuai dengan pelbagai peringkat umur.  

Terkini, Safi akan mengeluarkan produk baru lagi iaitu SAFI BALQIS OXYWHITE - HYDRATING LOTION 100ML.

Aku berpeluang menggunakan produk terbaru tersebut. Teruja sangat sebab aku memang pengguna setia Safi sejak dulu lagi, sejak aku remaja. Yang aku ingat masa tu Safi dalam bekas tutup berwarna hijau. Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion adalah gabungan formulasi penyegar dan pelembap. Mudah sangat sebab dalam satu langkah yang ringkas sahaja aku dah dapat menjaga kulit wajah namun memberikan kesan lembapan yang optimum. 

Kebetulan plak dua minggu lepas anak aku dimasukkan ke hospital akibat daripada jangkitan kuman kat paru-paru. So keadaan masa tu memang agak kelam kabut. Nak urus yang di rumah, nak jenguk yang di wad. Dalam semua kena pantas dah tentu produk nie membantu. Comel jer nak letak dalam bag. Takkan nak bawak selambak pi hospital kan. Nak guna pun pantas jer.



Losyen ni bertindak:
  • Memberikan 2x penghidratan*dan kesegaran dengan satu penggunaan.
  • Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid
  •          Macro Hyaluronic Acid
  •          Nano Hyaluronic Acid
  •          Bio-Hyaluronate
  •          Oligo-Hyaluronic Acid
  •          Super Nano Hyaluronic Acid

  • Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit.
  • Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE

Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.

Cepat dan senang nak cantik dengan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion ni. Gabungan penyegar dan pelembap memudahkan mereka yang sibuk bekerja dan mementingkan masa. Saya suka sebab ringkas dan mudah nak dibawa ke mana-mana. Nak dapatkan pun mudah sebab produk Safi biasa nya ada di mana-mana pasaraya. Beli online pun boleh kot sekarang nih. Walaupun saya surirumahtangga kulit wajah juga harus dijaga.

#SafiBalqis 

#SAFISKINSTORY
#safiMY 
#safihydrationlotion
#safihydratinglotion

As-Syahid Dr. Mohamed Morsi

Image result for As-Syahid Dr. Mohamed Morsi


Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun.

(Iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: "Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali."

(Al-Baqarah 2:156)

Presiden Mohammad Morsi (Mesir) telah syahid kerana berjuang menegakkan agama Islam dan hak umat Islam.

Beliau telah difitnah , digulingkan, dizalimi dan disiksa oleh si Yahudi Zionis laknatullah yang bernama El-Sisi dan Amerika Syarikat dan Israel.



Beliau bukan sahaja berjaya dalam bidang pendidikan dunia tetapi turut terpilih sebagai al-huffaz, penghafal alQuran.

Ternyatalah selain dari menjadi pemimpin politik yang hebat, beliau juga merupakan seorang profesional ummah yang disegani ramai.

Semoga Allah menempatkan ruh Almarhum Mohamed Morsi, Bekas Presiden Mesir bersama para anbiya, marilah kita semua berdoa untuk beliau yang sanggup syahid semata-mata kerana cintakan Allah dan RasulNya.

SALAM AIDILFITRI 2019


Selamat Hari Raya diucapkan kepada semua saudara-mara dan kawan-kawan tak kira di mana jua anda berada ... Ampun dan maaf dipinta andainya terkasar bahasa, tersilap bicara, terumpat bila-bila; semoga dimaafkan ...

Ceria tak bererti tiada duka.
😢😢😢 
Raya pertama tanpa Abah. Sayu sangat. Al-Fatihah.

Semoga Syawal kali ini menjadi Syawal yang terindah buat anda semua ... Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga ...





Jangan Lupa Tambah Nilai Touch 'n Go


Syawal akan menjelma kurang seminggu lagi. Pasti semua sedang sibuk menguruskan hal masing-masing sekarang ni. Sudah semestinya ramai yang akan memulakan perjalanan menuju destinasi masing-masing tidak lama lagi.

Sebelum memulakan perjalanan, jangan lupa tambah nilai Touch 'n Go anda di mana-mana Kiosk Tambah Nilai (SSK).


Sebagai memastikan kelancaran lalulintas, laluan tambah nilai akan ditutup di sepanjang lebuh raya PLUS semasa Aidilfitri ini.

So, lebih baik lah korang semua top up dulu kad korang sebelum memulakan perjalanan bagi mengelakkan sebarang kesulitan. Ingatkan tak payah bayar tol dah raya tahun nie. Harapan palsu sungguh lah. Ish ish ish.

"Menjaga anda setiap perjalanan"
#IkhlasDaripadaPLUS

Kemangkatan Sultan Haji Ahmad Shah


Merafak Sembah Takziah Kepada KDYMM Sultan Pahang, Kerabat DiRaja Pahang Dan Seluruh Rakyat Negeri Pahang Darul Makmur Diatas Kemangkatan Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah ibni Almarhum Sultan Abu Bakar Ri’ayatuddin Al-Mu'adzam Shah

Al Fatihah

‎بِسْمِ  ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
‎ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Semoga Allah Mencucuri Rahmat Keatas Roh Almarhum.

Sultan Ahmad Shah, 89, merupakan ayahanda kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.
Baginda menyerahkan takhta kepada Al-Sultan Abdullah pada 12 Januari lalu.

Almarhum Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah diputerakan pada 24 Oktober 1930 di Istana Mangga Tunggal, Pekan dan merupakan anakanda ketiga Almarhum Sultan Abu Bakar Ri'ayatuddin Al-Mu'adzam Shah dengan Almarhumah Tengku Ampuan Besar Pahang Raja Fatimah Sultan Iskandar Shah.

Almarhum dimasyhurkan sebagai Sultan Pahang pada 7 Mei 1974, dua hari selepas kemangkatan ayahanda baginda, selain pernah beberapa kali dilantik sebagai Pemangku Raja Pahang pada tahun 1956, 1959 dan 1965 kerana sultan berada di luar negara.


Baginda juga pernah dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong ketujuh bermula 26 April 1979 hingga 25 April 1984.


PERCUTIAN YANG TIDAK DAPAT DILUPAKAN DI SEOUL

Untuk sahabat-sahabat yang suka bercuti, melancong or jalan-jalan. Jom ikuti kisah sahabat ini jalan-jalan ke Korea.

Budaya KPOP dan KDrama sekarang ni tak dapat dibendung baik perempuan maupun lelaki, haa korang jangan nak sorok-sorok ye kalau dah minat tu. Takpe aku faham sebab kadang2 filem or drama diorang berkualiti sebab aku pun layan gak. Haha tapi aku kat sini bukanlah nak cerita pasal tu sebab aku nak cerita pasal apa yang korang boleh buat kalau nak bercuti kat Seoul. Kat Traveloka korang boleh book cheap flights to Seoul online semudah 123. Hehehe. Lepas book tu baru korang boleh plan itinery korang nanti. Apa yang aku nak share ni korang take note la ye.

http://www.koreatimes.co.kr

Changdeokgung Palace merupakan salah satu daripada tempat tinggal bagi keluarga diraja Korea. Untuk menerokai seluruh kawasan istana ini, korang memerlukan sekurang-kurangnya 2 jam. Tak cukup dengan keindahan istana ini, di luarnya pula terdapat taman yang cukup mengasyikkan keindahannya. Terdapat beberapa buah kolam teratai dan dikelilingi dengan pokok-pokok yang penuh warna-warni terutama pada musim luruh, suasana di taman ini kelihatan sungguh magikal. Pejamkan mata dan bayangkan korang sedang berjalan-jalan dengan keluarga raja di sini.

Sudah melancong ke negara orang, mesti banyak yang ingin korang pelajari pasal negara yang dijejaki itu kan? Kalau macam tu, sebelum korang melangkahkan kaki ke tarikan-tarikan yang lain di Korea ini, apa kata kalau korang melawat National Museum of Korea. Melangkah masuk ke dalam muzium ini membuatkan korang merasa seperti merentasi zaman kerana pamerannya yang tersusun kemas bermula dari zaman pra-sejarah di Korea sehinggalah ke zaman moden, pameran ini juga lengkap dengan penerangan di dalam bahasa Inggeris (bukan senang nak jumpa muzium sebegini di Korea). Dah penat berjalan, korang boleh bersantai di banyak ruang santai yang disediakan pihak muzium.

Pinterest.com

Tak sah kalau tak melengkapkan penjelajahan korang di negara Korea tanpa melawat N Seoul Tower atau Namsan Seoul Tower, salah satu bangunan ikonik di Seoul. Sudahlah terletak di atas bukit, ditambah lagi dengan ketinggian menara ini yang mencapai 777 kaki, bayangkanlah pemandangan yang disajikan dari atas menara ini. Cukup mengujakan. Ramai juga yang mengatakan pemandangan dari tandas menara ini pun dah cukup hebat, tak perlu menuju ke dek pemerhatian. Terletak di tepian Sungai Hangang, Hangang Park merupakan sebuah taman rekreasi yang lengkap dengan pelbagai kemudahan untuk korang beraktiviti bersama keluarga di waktu petang seperti tempat bermain bola keranjang, gelanggang bola tampar, gelangang tenis, skate rink, pusat kecergasan, laluan basikal dan juga sebuah kolam renang yang luas.

Walaupun taman ini agak popular sehinggakan ada yang membuka khemah, ajaibnya, kawasan sekitar kelihatan sangat bersih.  Di samping itu, dari Hangang Park juga korang dapat melihat pemandangan indah bandaraya Seoul yang terletak di seberang sungai. Teringin ke sini? Rancanglah aktiviti menarik bersama keluarga sebelum datang, kalau korang nak tahu antara aktiviti yang terkenal di sini adalah menaiki bot pedal, berkanu, bbq, berkhemah, ski air dan banyak lagi!

Sebuah kawasan yang pada asalnya adalah tempat pelukis-pelukis di Korea mempelajari seni lukisan pada zaman Dinasti Joseon (1392-1910), kini Insadong masih lagi mengekalkan semangat keseniannya dengan kewujudan pelbagai jenis galeri seni, pakaian, lukisan, kraftangan dan lain-lain lagi. Di sini jugalah korang boleh membeli barangan untuk menghasilkan kaligrafi, bermacam jenis teh, hanji (kertas tradisional Korea), hanbok (pakaian tradisional Korea) dan lain-lain lagi. Lokasi yang wajib korang lawati! Kalau korang sudah ke muzium sewaktu di Korea untuk mempelajari sejarahnya, di Bukchon Hanok Village pula adalah sebuah lokasi terbaik untuk korang menyelami budaya tradisional masyarakat Korea. Sebaik korang menjejakkan kaki di sini, terasa seperti korang hidup di zaman yang berbeza, mana tidaknya, tiada satu pun rumah di sini yang mengikuti perubahan zaman, beratus-ratus rumah di sekitar Bukchon Hanok Village ini adalah rumah tradisional Korea ataupun digelar hanok. Banyak rumah-rumah klasik di sini yang dijadikan rumah tumpangan, restoran, pusat kebudayaan dan rumah teh. Jangan lepaskan peluang untuk memasuki hanok-hanok ini ya! So kalau ada nak buat trip ke Seoul ni korang boleh buat dengan Cathay Pacific Airlines flights booking di Traveloka sebab kat sini takkan ada additional booking charges. Untungkan? Jangan lupa ya guys Traveloka.

Ulama Tersohor Ustaz Abu Hassan Din Meninggal Dunia


Innalillahiwainnailaihirojiun

Menerima berita seorang lagi ulama tersohor negara, Dato’ Sri Ustaz Abu Hassan Din Al Hafiz telah kembali ke rahmatullah.

Beliau seorang yang banyak menyumbang jasa dalam dakwah Islam dan mendidik masyarakat.

Moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang beriman bersama para Syuhada. Moga Allah kurniakan sebaik-baik ganjaran buat beliau.

Salam takziah diucapkan kepada seluruh ahli keluarga beliau.

Al Fatihah.

TAZKIRAH JUMAAT #78 | ASAL DARI TANAH


KITA 
Asal dari tanah...
Makan hasil tanah...
Berdiri atas tanah...
Akan kembali ke tanah... 
Lalu kenapa masih bersifat langit ?

*Renung-renungkan bersama*

*Maaf ... Kebanyakan entry ilmiah agama saya perolehi dari pelbagai sumber... Rasa nak simpan dan nak kongsi dengan kawan-kawan... Kebanyakkan nyer dari group wasap yang tidak diketahui penulis nya... Saya jarang menulis entry ilmiah agama kerana saya rasa saya tak layak menulis dalam bidang tu ... Saya tak mahir dalam bidang tu... Maaf ... Semoga bermanfaat buat kita semua ...
 
JGN LUPA KONGSI.
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ 

PRAY FOR GAZA


‎اللّهمّ إِنَّا نَجْعَلُكَ فِي نُحُورِ أَعْدَائِنَا , ونَعُوذُ بِكَ مِنْ شُرُوْرِهِمْ

Ya Allah Sesungguhnya Kami Letakkan Engkau di tengkuk musuh-musuh kami , dan kami berlindung dari Mu dari kejahatan mereka

‎ اللّهُمّ بَدِّدْ شَمْلَهُمْ , وَفَرِّقْ جَمْعَهُمْ , و شَتِّتْ كَلِمَتَهُمْ

Ya Allah hancur leburkan kumpulan-kumpulan mereka, dan kacau bilaukan persatuan mereka , dan cerai-beraikan pakatan mereka

‎ وَزَلْزِلْ أَقْدَامَهُمْ , وَسَلِّطْ عَلَيْهِمْ كَلْباً مِنْ كِلاَبِكَ

Dan goncangkan pendirian mereka, dan hantarkan kepada mereka anjing-anjing Mu

‎ يَاقهار يَا جبار يَا مُنْتَقِمَ

Wahai Tuhan yang Maha Berkuasa , Wahai Tuhan yang Maha Gagah , Wahai Tuhan yang Maha bersifat Murka

‎اللّهُمّ يَا مُنْزِلَ الكتَابِ , وَيَامُجْرِيَ السَّحَابِ , وَيَاحَازِمَ الْاحْزَابِ

Wahai Allah, Tuhan yang menurunkan Kitab (al-Quran), Tuhan yang menggerakkan awan , Tuhan yang mengalahkan tentera Ahzab

‎إِهْزِمْهُمْ وَانْصُرْناعَلَيْهِمْ

Kalahkan mereka dan menangkan kami ke atas mereka

😢😢😢😢😢😢😢😢


1) Bangunan pejabat kerajaan yang pernah ditaja oleh  kerajaan Malaysia hancur musnah. Tentera Israel menggunakan sebuah bom unik dipanggil, 'concussion rocket', dimana kesan letupan seperti selepas gempa bumi.

2) Gencatan senjata melalui perundingan yang dibuat oleh Mesir malam semalam tetapi gencatan senjata tersebut diabaikan oleh Israel.

3) Tentera Udara Israel menyerang beberapa tempat latihan HAMAS.

4) Situasi yang sukar sebenarnya bagi pentadbiran negara haram Israel. Netanhayu ingin menutup imej buruk beliau yang sedang berhadapan dengan mahkamah berkenaan rocket deal S-300. Dia inginkan sokongan dari penduduk haram Israel sehingga dia melobi bantuan dari US.

Peperangan adalah perkara yang perlu dielakkan ketika ini kerana keadaan Gaza yang semakin meruncing dari segi ekonomi dan bantuan kemanusiaan.

#SHARE kepada orang ramai.

Sumber: Pejabat MyCARE - Gaza

Gaza memerlukan ubat-ubatan segera! 

Hulurkan sumbangan anda di: www.billplz.com/ubatuntukgaza

Mohon SHARE. Terima Kasih.


#GazaUnderAttack #Palestine #PrayForGaza #StopTheBombing #EndGazaSiege #HentikanKepunganGaza #BebasGaza


Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 Mac 2019, iaitu tepat jam 8.30 pagi sehingga hari esok, 8.30 pagi 21 Mac 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2019.

** jom support Mia Liana....


PRAY FOR CHRISTCHURCH


اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ رَاجِعُوْن.

Al Fatihah.

ﺑِــــــــــﺴْﻢِ ﺍﻟَّﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـﻢ*
ﺃٌﻟﺤَﻤْﺪُﻟِﻠَّﻪِ ﺭَﺏِ ﺍٌﻟْﻌَﻠَﻤِﻴﻦَ *
ﺍٌﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍٌﻟﺮَّﺣِﻴْﻢِ *
ﻣَﻠِﻚِ ﻳَﻮْﻡِ ﺍٌﻟﺪِّﻳْﻦِ *
ﺇِﻳَّﺎﻙَ ﻧَﻌْﺒُﻮْﺩُ ﻭَﺇِﻳَّﺎﻙَ ﻧَﺴْﺘَﻌِﻴْﻦُ *
ﺇٌﻫْﺪِﻧَﺎ ﺍﻟﺼِّﺮَﻁَ ﺍٌﻟْﻤُﺴْﺘَﻘِﻴْﻢُ*
ﺻِﺮَﻁَ ﺍٌﻟَّﺬِﻳْﻦَ ﺃَﻧْﻌَﻤْﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻬِّﻢْ*
ﻏَﻴْﺮِﺍٌﻟْﻤَﻐْﺾُﺏِ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢ*
ْ ﻭَﻻَ ﺍٌﻟﻀَّﺂﻟِّﻴﻦَ*
ﺁﻣِـــــــــﻴﻦ*

Hari ini umat Islam dikejutkan dengan tembakan rambang oleh military anti Islam. Seluruh Umat Islam bersedih atas peristiwa ini. Penjenayah perlu ditangkap dan dihukum segera. 

Moga peristiwa yang terjadi ini, isyarat dari Allah menegur umat Islam supaya membina kekuatan rohani dan jasmani, kembali kepada Al Quran dan Sunnah dalam kehidupan.

Semoga Allah tempatkan mereka di kalangan yang beriman dan beramal soleh. Salam Takziah. 

#prayforchristchurch
#prayfornz
#prayformuslim



SAFI EXPERT SOLUTION

Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan, bak irama dan lagu. Sejak sekian lama Safi banyak membantu wanita menjaga kecantikan kulit wajah. Banyak produk dikeluarkan sesuai dengan pelbagai peringkat umur.  



So hari nie nak cerita kat korang-korang yang merupakan pengguna setia produk Safi. Tak lama lagi Safi akan mengeluarkan produk baru mereka iaitu Safi Expert Solution.

Intensive Ampoules | Anti Hyper Pigmentation


- Renewal Hydra Complex
- Supreme Anti-Sports Complex

Dengan hanya 2 langkah mudah dapat mengurangkan kesan parut dan pigmentasi. Korang disarankan memakai produk nie pada waktu pagi dan malam. Sebelum tu kena pastikan kulit wajah adalah bersih. Macam saya lepas mandi pagi tu saya akan pakai sekali dan sebelum tidur malam saya akan pakai lagi sekali. Nak pakai pun senang sebab corong penitis tu disediakan sekali. Tak payah susah susah nak cari lain. 



Memula korang titis ler secukup nyer ampoule botol 1 tu ke atas tapak tangan. Seterusnyer korang tepek-tepak kan ke atas kulit wajah sehingga ia menyerap sepenuhnya dan langkah seterusnya boleh dilakukan. Titiskan secukupnya ampoule botol ke 2 ke telapak tangan. Seterusnya sapukan ke wajah secara urutan menaik ke atas. 

Produk nih telah dibuktikan secara klinikal dapat mengurangkan kesan bintik-bintik hitam dalam masa hanya 2 minggu. Ia dirumuskan dengan bahan aktif yang sangat berkhasiat menggunakan DN Age Technology. 

Kombinasi yang hebat ini akan menembusi dengan cepat ke lapisan kulit basal untuk memerangi bintik hitam, membekalkan kelembapan pada kulit wajah dan menggalakkan pembaharuan kulit.

Bio Skin Moisturiser | Anti Photo Ageing Lines

Bio Skin Moisturiser dirumuskan dengan peptida amino untuk meningkatkan ketumpatan serat kulit dan melicinkan kedutan. 

Asid Amino didalam pelembap adalah menggunakan Liquid Crystal Technology yang berfungsi untuk meningkatkan penghidratan, menguatkan kulit dan mengurangkan kehilangan air pada kulit. Hasilnya kulit akan lebih sihat dan berseri.



Dengan cuaca yang melampau panas sekarang nih penggunaan pelembap amat penting bagi saya. Walaupun saya adalah seorang surirumah, saya juga terlibat dengan aktiviti luar seperti menyapu sampah, menyudai kain, buang sampah, ambil dan hantar anak ke sekolah, ke kedai dan macam-macam lagi lah. 

Pendedahan kepada cahaya matahari untuk tempoh masa yang panjang akan merosakkan kulit. So, dengan memakai Bio Skin Moisturiser akan memberikan perlindungan kepada kulit wajah saya. Pelembap ini dapat  menapis lebih daripada 90% sinar uv, radikal bebas dan bahan cemar.

Cara nak pakai pun senang jer. Sapukan secara merata ke kulit wajah dan leher yang baru dibersihkan. Urut perlahan-lahan dalam gerakan membulat sehingga pelembap menyerap sepenuhnya ke dalam kulit. Tadaaa, sedia untuk beraktiviti tanpa risau akan kerosakan kulit wajah.

Best pakai produk SAFI EXPERT SOLUTION. Ampoule tu wangi jer. Pasti pigmentasi pada wajah korang akan berkurangan. Pelembap nya plak tak berminyak. Sangat selesa dan mudah untuk dipakai bagi melembapkan kulit wajah dan menghilangkan nada kulit yang tidak sekata. Setakat nie kedutan masih blom hilang, hahaha susah kot maklum ler kulit dah 40an 😢😢😢. Insyaallah dengan pemakaian yang berterusan kulit wajah akan lebih sihat, lembap, anjal dan berseri. 

Info selanjutnya : http://www.safi.com.my

#safiexpertsolution
#safimalaysia

HAPPY BIRTHDAY TO ME

Gold Glitter 42nd Birthday GIF

Pejam celik pejam celik dah 42 tahun aku bernafas di atas bumi milik Allah swt ... Alhamdulillah kerana masih bernafas untuk bersama orang-orang yang aku sayang terutama keluarga aku ... Syukur masih diberikan kesihatan yang baik untuk menjalani kehidupan ini ... 

Alhamdulilah masih dipanjangkan usia untuk memperbaiki apa yg lemah pada aku ... Doakan agar aku sentiasa meletakkan peraturan Allah dalam kehidupan ini ... 

Semoga Allah memberkati kehidupan aku di dunia dan akhirat ... Semoga dapat menjadi isteri yang solehah :-p dan ibu yang baik untuk anak-anak ... Juga anak yang baik buat kedua ibubapa... Pada semua terima kasih kerana sudi menjadi kawan ...

Ahahaha ...

Duhai diri ... Ingatlah saban waktu kematian semakin rapat menjengah ... Tingkatkan amal seiring bertingkatnya umur ... Insyaallah ...

😝😱😱😱😝
Woiiittt... 
Dah tua lah... 
😅😭😭😭😅

Semoga Allah memberkati kehidupan aku di dunia dan akhirat ... Happy Birthday To Me ... "Thank you, Mom for giving birth to this wonderful child" 😘😘😘 


SENYUMLAH !!

 

🌻Setitik KASIH membuat kita SAYANG..

🌻Seucap JANJI membuat kita PERCAYA..

🌻Sekecil LUKA membuat kita KECEWA..

🌻1001 GURAUAN belum tentu menghadirkan SENYUMAN..

🌻Tapi seberkas SENYUMAN yang tulus dari hati akan menjadikan kita lebih CERIA...

🌻Dan keceriaan itulah yang membuat kita lebih BERBAHAGIA..

🌻Sungguh..hari ini terasa lebih indah daripada kemarin jika kita mengawalinya dengan do’a dan senyuman..

🌻Satu senyuman mewakili perasaan..

🌻Satu tawa ceria mengurangi duka..

🌻Satu do’a memberi kekuatan untuk sebuah pengharapan..

🌻Senyuman itu ibarat perhiasan batin yang menjadikan apa yang nampak secara lahir lebih menawan..

🌻Dengan senyuman kemanapun kita pergi serasa bersinar penuh cahaya keceriaan..

🌻Dengan senyuman tiada urusan berat serasa lebih ringan dan mudah diatasi..

🌻Tatkala kita renungkan,hidup ini seperti sebuah cermin.

🌻Dia akan tersenyum menyapa hari-harimu jika dirimu juga tersenyum tulus tanda syukur.

🌻Maka tersenyumlah dari hati agar hari-harimu berseri..

Aamiin..

Semoga bermanfaat..

SULTAN PAHANG DIPILIH AGONG KE-16


Merafak Sembah setinggi-tinggi ucapan Tahniah dan Ucap Selamat kepada Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Pahang, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah diatas perlantikan sebagai Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong ke-16.

AllahuAkbar AllahuAkbar Allahuakbar AllahuAkbar! Daulat Tuanku Daulat Tuanku Daulat Tuanku!

Semoga Tuanku dapat meninggikan kembali taraf Islam di bumi Malaysia.

PANGGILAN MENCURIGAKAN

Aku nak cerita kisah petang semalam agar menjadi peringatan buat aku dan sahabat-sahabat. Kisah nyer bermula masa aku tengah lepak-lepak, rehat, maklum ler baru lepas makan tengahari. Sambil tu skrol sana, skrol sini. 


Tiba-tiba ada panggilan masuk. Aku tengok panggilan dari nombor yang tidak dikenali. Pemanggil bukan lah dalam senarai contact aku. Aku pelik jugak, tapi still angkat lah. 

Pesanan penaja. Langkah yang sepatutnya diambil jika ada panggilan mencurigakan. 

Apa yang aku dengar lepas aku angkat tu membuatkan aku bertambah pelik. Pesanan ditinggalkan oleh mesin. Kata nyer aku tak ambil barang dah dua kali depa hantar. Maksud nyer aku tak de lah masa depa hantar barang. So, depa suh ler aku tekan nombor 9 untuk cakap dengan operator. 

Aku yang tengah kepelikan tu tekan jugak nombor 9. Maka adalah seorang mamat nih jawab, konon nyer nak membantu. Mamat nih mintak no tracking. Mana lah aku tahu, aku mana ada order barang. Tak de plak sape-sape family member yang beritahu nak hantar barang or hadiah kat aku. Huhuhu.  

Aku tanya lah operator tu mintak tolong tengokkan apa mende dan sape yang hantar barang kat aku. Sebab aku memang tak de order ape-ape buat masa nie lah. Mamat nih dengan gembira nyer "Boleh, bagi no. ic puan." Ehhh,  aku cam pelik plak apesal nak cek barang mintak no. ic aku kan. Masa nih cuak dah, aku macam agak keberatan nak bagi. "Tak boleh ker trace guna no. phone nie? " aku sesaje tanya. "Oh, bolehhh." Dan tiba-tiba line putus. Ehhh, boleh plak. 

Nie ler nombor yang call aku tu. Panggilan aku terima pukul 3.14 petang. Lepas 2 minit 1 saat bercakap, line putus. Aku try contact no tu balik sebanyak 3 kali, memang tak berjawab, sunyi sepi tanpa sebarang bunyi. Masa tu "Sah, Penipu nih" Selamat aku. 

So, kengkawan dan family member semua hati-hati apabila mendapat panggilan yang mencurigakan. Tak payah bagi yang detail-detail sangat kat orang. Errmmm,  patut ker aku report polis? Cam malas plak. 

Putra Ke Pra Sekolah


Alhamdulillah, tahun nie Putra dah ke sekolah. Aku masukkan dia ke Pra Sekolah atas beberapa sebab yang tak dapat dielakkan. Abang2 dan kakak semua nya produk tadika swasta dan bersekolah tadika selama 2 tahun. Kita tengok hasilnya nanti.

Putra sangat-sangat teruja. Daripada tahun lepas lagi, hari-hari dia akan tanya, hari nie hari apa dan bila dia akan ke sekolah.

Aku pun terperanjat jugak sebab before this Putra tak pernah ke sekolah atau pun ke nurseri, tapi hari pertama ke sekolah dengan semangat dan penuh yakin dia melangkah masuk kelas. Tak nangis pun. Nak dibandingkan dengan abang2 dan kakak dia dulu meraung, menangis dan cebek dalam seminggu dua jugak.

Minggu pertama, tiga hari sekolah berjalan dengan lancar. Balik sekolah jer, pot pet pot pet bercerita. Macam-macam diceritakan. Cuma hari pertama tu jer tertidor awal, sambil tunggu abang2 & kakak balik sekolah, sambil tengok tv, Putra terlelap sampai ler esok pagi nyer. Hehehe.

Makan bersama kawan-kawan. 

Belajar menyanyi dan menari. 

Main tanah liat

Aktiviti memasukkan benang ke dalam lubang. 

Harap-harap kekal istiqamah rajin bersemangat je sekolah. Semoga Putra kelak menjadi pembela agama, bangsa dan negara. Semoga dia berjaya dunia akhirat. 

Agong Letak Jawatan


Beberapa hari lalu, media sosial kecoh dengan dakwaan kononnya mesyuarat khas Majlis Raja-Raja membincangkan kedudukan Sultan Muhammad V sebagai Duli Yang Maha Mulia (KDYMM) Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XV.

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad pun cakap desas-desus tu hanya sekadar khabar angin.

Tapi hari nie secara sah, Sultan Muhammad V telah meletakkan jawatan sebagai Yang Di-Pertuan Agong berkuasa 6 Januari 2019. Berbahagialah rakyat Kelantan dapat balik Sultan korang yang the best nih. 



Sape plak yang akan dilantik jadi Agong lepas nih? Adakah Sultan Pahang? Ataupun Sultan Johor? Jeng jeng jeng. 

HARI ITU HAMPIR TIBA

*PERINGATAN UNTUK SEMUA*

Sumber Google, telah diedit. 

Lombok dah tiga kali gempa dalam tempoh yang dekat.

Sulawesi pun sama siap gunung berapi memuntahkan lahar.

Jepun kena typhoon kong-ray dan mangkhut sampai ke China.

Dengar pulak berita gunung berapi Krakatau dah batuk-batuk siap bagi amaran kepada penduduk Lampung dan Banten.

Dapat lagi berita daripada ramalan Jepun bahawa gempa di Indonesia boleh cecah lebih daripada 9 skala richter. Kalau 7 skala richter pun dah jadi padang jarak padang tekukur.

Puchong banjir kilat. Cyberjaya dan Puchong ada bunyi guruh panjang macam keretapi. Fenomena kat Sabah awan dah macam ombak gergasi. 

Ramalan gempa mungkin berlaku di Manjung, Janda Baik dan Kuala Lumpur keluar pun dah keluar dalam surat khabar.

Lingkaran Api Pasifik akan aktif semuanya. Gunung berapi dah lama tidur akan bangun balik. Kalau semua gunung berapi pasifik muntahkan lahar dan debu, adakah ini penyebab dukhon seluruh dunia?

Rasulullah S.A.W. pesan, kalau banyak terjadi gempa bersambung-sambung, tandanya dah semakin dekat.

Kalau tahun ini ada banjir besar, bermakna kemarau 3 tahun pun dah dekat.

Berdoalah moga dielakkan musibah walaupun musibah dah memang janji dan takdir Allah sebagai ujian dalam kehidupan yang menjadi peringatan. Selain berdoa usahalah atas iman dan amal.

* Saya hanya berkongsi dari group whatsapp saya. Tanda-tanda di atas adalah tanda-tanda yang diceritakan dalam kitab suci Al-Quran. Semoga menjadi peringatan buat kita semua. 

ALLAHU AKBAR 3X

2019 SEGMEN BLOG AZLINDA ALIN


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
7 Januari 2019

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY - Jom cuba dapatkan susu percuma setiap bulan. Jimat banyak oiii. 



INCONE TAMBAHAN,  JOM JOIN