Search This Blog

CPUV NUFFNANG #76 | VOLKSWAGEN VENTO

Alhamdulillah ... Hari nie pun dapat jugak ... Semalam dah dapat tak sangka plak hari nie dapat lagi ... Huhuhu ... Hari nie dapat plak kempen daripada VOLKSWAGEN VENTO ... Volkswagen lagiiiiii ... Amende lah plak agak nyer nih ... Ok ... Hasil kaji selidik aku, Vento nih adalah kereta sedan terbaru Volkswagen ... Cantik jugak ... Harga pun cam ok jugak ... Didatangkan dengan tiga pilihan warna ... Haaa kengkawan pilih lah nak yang mana ...

The Vento 1.6L Trendline
Merah 
The Vento 1.6L Comfortline
Hitam
The Vento 1.2TSI Highline
Silver

Kengkawan kalau ada jumpa iklan VOLKSWAGEN VENTO menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku & Jom Bercontest boleh ler klik untuk yang berminat jer tau ... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah ... Sob ... Sob ... Sob ...




Terima kasih #nuffnang #volkswagen ...
Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

CPUV NUFFNANG #75 | WATSONS (FEBRUARY PROMO)



Alhamdulillah ... Hari nie dapat lagi kempen dari Watsons (February Promo) ... Aku pun pelik kenapa Promo February tapi kempen nyer bulan Mei ... Lantak lah depa ... Aku pun tak paham dan malas nak selongkar ... Tapi aku suka jugak gie Watsons, macam-macam ada ...


Kengkawan kalau ada jumpa iklan WATSONS cam nie menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku & Jom Bercontest boleh ler klik untuk yang berminat jer tau ... Tiada paksaan, tak mo pun tak pe lah ... Sob ... Sob ... Sob ...



Terima kasih #nuffnang #watsons ...
Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ...

KARIPAP ROTI


Bahan-bahan: 
- 1 dada ayam (dipotong kiub) 
- 1 biji kentang (direbus dan dipotong dadu) 
- 1 biji bawang merah (dicincang) 
- 2 ulas bawang putih (dicincang) 
- 2 sudu besar serbuk kari 
- garam secukup rasa 
- 1 pek besar roti 
- 2 sudu besar tepung gandum (dibancuh dengan air)
- Minyak masak 

Alat-alat: 
- Acuan karipap 
- Rolling pin 

Cara-cara: 
1. Tumis bawang merah dan bawang putih. 
2. Masukkan daging ayam dan tumis sehingga masak. 
3. Masukkan kentang, serbuk kari dan garam. Gaul sebati dan tutup api. 
4. Gunakan rolling pin dan lenyekkan roti 
5. Letakkan roti di atas acuan karipap, dan sesudu inti ke atas roti 
6. Sapukan bancuhan tepung gandum di sekeliling inti 
7. Kelimkan karipap menggunakan acuan; koyakkan roti yang berlebihan 
8. Goreng sehingga keemasan 
9. Enjoy!