Search This Blog

OREO CHEESECAKE

Inginkan Sedikit Kelainan Untuk 'Cheat Day' Anda? Cuba Resipi Oreo Cheesecake Senang Ini! 

Korang hanya perlu sejukkan jer, tak perlu bakarUntuk menghasilkan kek no-bake mudah ini, anda hanya perlu gaul beberapa bahan, sejukkan, dan ia sedia dimakan!


Jom cuba?


Bahan-bahan:

- 2 cawan Oreo hancur 

- 1/4 cawan mentega cair 

- 500g cream cheese 

- 1/4 cawan gula 

- 1 sudu kecil esen vanilla

- 1 cawan whipping cream 

- Oreo (dipotong kasar) 



Cara-cara: 


1. Gaul Oreo hancur dan mentega cair hingga sebati. 

2. Tekankan dan padatkan ke dalam bekas kek. Simpan di dalam peti sejuk. 
3. Dalam bekas yang disejukkan, pukul whipping cream hingga pekat dan kembang. 
4. Dalam bekas lain, pukul cream cheese, gula, dan esen vanilla. 
5. Masukkan whipped cream dan gaul hingga sebati. 
6. Masukkan Oreo dipotong kasar dan gaul. 
7. Masukkan adunan ke dalam bekas kek berisi Oreo hancur dan mentega itu tadi. 
8. Hias dengan kepingan Oreo dan sejukkan selama 4 jam. 
9. Hidang

11 comments:

  1. Hui.. nampak sedap tu.. nanti la nak cari bahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari, jangan x cari... Saya kena berpantang buat masa nie... Maklum ler GDM... Lusa ada check-up plak tu...

      Delete
  2. Wow bestnya.. thanks Hani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu... Saya tepek jer dulu... Tak cuba lagi pun...

      Delete
  3. Mudah je.. nak merajinkan diri la pula..

    ReplyDelete
  4. senang buat. makan pun senang hati. :P

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap...SA bab baking ni fail..tp tgok bahan tu semua macam senang je

    ReplyDelete
  6. Siqah kalau baking biasanya fail. Haha. Sedapnyaaa oreo!!

    ReplyDelete