Search This Blog

THE FIFA PUSKAS AWARD 2016 | FAIZ SUBRI


Alhamdulillah ... Faiz Subri telah memenangi PUSKAS AWARD kali ini... Anugerah yang diberi kepada pemain yang menghasilkan gol terbaik pada tahun 2016 hasil dari undian peminat-peminat dari seluruh dunia di fifa.com .... Termasuk aku lah tu... Walaupun aku tak tau apa-apa pasal bola,  aku pun mengundi jugak... Hehehe... Kalau korang nak tahu,  Faiz Subri adalah pemain Pulau Pinang... 

Faiz Subri menerima anugerah daripada pemain lagenda Brazil, Ronaldo dalam satu majlis gilang-gemilang di Zurich ...

Pada peringkat akhir,  pemain midfiled ini mendapat undian sebanyak 59.5% mengatasi Marlone 22.86% manakala Rodriguez 10.01% ... Hebat anak muda nih... 


Tahniah Faiz Subri... 
Tahniah Malaysia... 
Semoga terus mengekalkan prestasi cemerlang dan menjadi sumber inspirasi kepada anak muda yang lain... 

Sumber : The Sun

4 comments:

  1. Tahniah Faiz Subri.. sebak bila dengar dia menang.. hehe

    ReplyDelete
  2. Tahniah untuk awak juga sebab mengundi.

    ReplyDelete
  3. Tahniah Faiz Subri..bangga kan kita sebagai rakyat Malaysia ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  4. memang power dia menanh walau x jumpa text dlm phone hihi

    ReplyDelete