Search This Blog

Mandi Manda Di Kristal Villa, Kajang

Haaa ... Memandangkan cuaca sekarang agak panas ... Bestkan kalau dapat mandi manda ... Hasil kerajinan anak-anak aku meracun BigBoss, maka bersetuju lah beliau untuk ke Kristal Villa, Kajang ... Isshhh, kat mana plak tu ? 

Sebenar nyer tu kondo adik aku duk ngan isteri dia ... Ofkos lah ada kolam ... Lama dah dia ajak ke sana, tapi memandangkan BigBoss sibuk, kami buat-buat tak dengar jer bebudak nih cakap ... Hehehe ... Gegak gempita kejap rumah bila BigBoss memberi persetujuan ... Aku pun wasap ler adik aku ... Sementara bebudak siap, BigBoss sempat masak talapia goreng sambal nak buat makan2 kat sana nanti ...

Putra saje menghisap jari, aku tarik dia pie letak balik ...

Abang Long & Fatiha ... Abang Ngah hilang mana ntah ...

Mak aku pun excited nak ikut ...

Sampai jer di Kajang, kami makan dulu ... Sebab kami tak lunch lagi kat rumah tadi ... Biasa lah hari Ahad memang selalu nyer late lunch ... Maklum ler sarapan pun agak tersasar waktu nyer ... Huhuhu ...

Kolam nyer agak besar ... Orang pun tak berapa ramai ...

Fatiha mandi kat area kanak-kanak jer ...

Abang Long & Abang Ngah seronok lumba berenang sape sampai dulu ...

Putra buat peace tapi mata tengok orang lain ...

Seronok dia dapat mandi kolam ...

Tengok tu dah menggigil kesejukan ... Apetah dia nak cakap kat aku tu ...

Dalam pada mengeletar tu nak jugak posing peace ...

Mak aku tengok jer ...

Berdokong ngan PakChu nyer plak ...

Pemandangan di sekitar kolam ...

Sebenar nyer kat sebelah kolam nih ada mini playground ... So. lepas mandi manda tu bebudak nih main ler kejap ... Yang tua plak melepak, sambil-sambil nak tunggu air kering ... Malas nak tukar baju kat bawah ... Hahaha ...

Esok nyer tidor keletihan tak mo bangun ...

Alhamdulillah dapat meluangkan masa ngan family dan adik-beradik ... Bebudak nih request nak datang lagi ... Nak tido sekali ... Aku walaupun tak mandi tapi tetap seronok sebab anak-anak seronok ...



7 comments:

  1. Waaaa bestnya berendam ya anak2...

    ReplyDelete
  2. wow seronok nyer!
    da lama x bwk anak2 mandi manda :) hu hu...

    ReplyDelete
  3. Assalam kak..adik akak dah lama ke tinggal kat situ?environment dia ok x kak?sy plan nk beli rumah situ...tp nak survey dulu suasana situ..

    ReplyDelete
  4. Cik Anonymous ... Akak dah jawab kat http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/2016/07/kristal-villa-kajang.html ... Jom skodeng ...

    ReplyDelete