Search This Blog

Selamat Menghadapi Peperiksaan UPSR


Hai kengkawan ... Hari nie bermula lah Peperiksaan UPSR di seluruh negara ... So "MakCik" (tua nyer aku) mengambil kesempatan ini mengucapkan Semoga Berjaya Dengan Cemerlang  kepada semua pelajar-pelajar ...

Sebelum korang nak gie peksa tu kenalah ...

1. Semak jadual 

2. Siapkan peralatan alat tulis

3. Tidur rehat secukupnya

4. Sebelum nak gie amek peksa tu jangan lupa minta restu ibubapa ....

5. Berdoa dan bertawakal
Kepada para Ibu atau bapa pula lakukan amalan ini:-
1. Ambil Wudhuk.



2. Mengadap kiblat.



3. Baca Syahadah - 3x



4. Al- Fatihah - 1x



5. 3 Qul- 1x



6. Surah Insyirah - 1x



7. Selawat Atas Nabi - 10x



8. Baca Surah Yassin - 1x



9. Baca Surah Insyirah 100x.




Insyaallah ... Allah tu kan Maha Mengasihani ...

6 comments:

  1. cm ne laa agk nyer ank sedara sy yg nk amik upsr tu...

    ReplyDelete
  2. esok mereka akn menghadapi UPSR gud luck kpd para pelajar yang akan menghadapinya termasuk my brother

    ReplyDelete
  3. good luck to my adik too, hehe
    anda di tag tau :)
    http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/09/segmen-2nd-giveaway-blogwalking-by.html

    ReplyDelete
  4. uuuish CT amek upsr 12 tahun lepas :P kekeke terasa tua jugak ni. ayah ngan mak mmg slalu pesan.. nak exam amalkab bace insyirah banyak banyak kali.. kasi hati tenang.

    ReplyDelete
  5. dah bertahun amek upsr
    alhmdulilah flying colors
    jgn neves n jgn over confident. insyaAllah boleh setel :)

    btw, bw dr link kak mia ^__^

    ReplyDelete