Search This Blog

Henti Makan Salad Beracun Vege 2 Fresh


Bebarapa hari nie kita digemparkan dengan kes keracunan selepas makan laksa. Dilaporkan telah ada 3 kematian di Gerik. 

Siasatan mendapati salad yang terdapat dalam laksa tersebut mengandungi racun. Produk salad ini dikesan tercemar dengan bahan kimia Fipronil, iaitu sejenis racun serangga yang biasanya digunakan ke atas haiwan untuk mengatasi masalah kutu dan hama.



Kengkawan semua harap lebih berhati-hati terutama yang menetap di Perak dan Utara Malaysia. Hentikan pengambilan salad keluaran Vege 2 Fresh buat sementara waktu. 

9 comments:

  1. Perkongsian yang bagus sis, terima kasih,.. Nanti saya cuba elakkan makan salad jenis nie.. risau jugak bila dah jadi beracun..

    ReplyDelete
  2. Mcm2 skrg ni, everywhere bahan kimia digunakan, it just the matter byk ke tak je. Kita yg consume menjadi mangsa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahan kimia yang digunakan berlebihan dari yang dibenarkan.

      Delete
  3. aduhaii macam macam sekarang kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga kita semua terpelihara fari sebarang musibah.

      Delete
  4. Lebih baik tanam sayur sendiri klu nk mkn sayur. Smuanya beracun.

    ReplyDelete
  5. Teringat semalam makan kat SR order F&C ada sayuran salad.
    Harap restoren-restoren pun alert pasal benda ni

    ReplyDelete