Search This Blog

Halal ker air nih ??

http://2.bp.blogspot.com/_I8GpJjKXMUY/THTAHOVXY4I/AAAAAAAAAtM/rmqpJ909-dw/s1600/barbican.jpg 
 Kawan-kawan ...
Nak tanya nih, pernah tengok tak air cenghini ?? 
Banyak dah jual merata-rata ... Banyak dah orang minum ...
Dengar cite air nih dr negara arab/timur tengah ...
Yang menjadi persoalan, halal tak air nie eak ??
Ada beberapa brand lagi yang dah masuk ke pasaran Malaysia, tapi saya tak pasti apekah ia ...

http://3.bp.blogspot.com/_eLRO4VoK60A/TCzjbfbrryI/AAAAAAAAACw/dwbMa2S9wUg/s1600/_DSC8440.jpg

 Ada tak kengkawan yang tahu status air nih dan yg seangkatan dengan nyer ...
Terima kasih pada yang sudi membantu ...

4 comments:

  1. boleh minum sbb ianya tidak ber alchohol.. guna malt (barli) sbg base air tu..

    ReplyDelete
  2. ya Allah
    ni mcm ice cream soda la yang
    klu pergi mkn kat restoran saba
    mmg ni lah antara menu air dia
    kat uia ni berlambak la yang oiii
    lagilah
    ade mcm2 flavour ade..
    nak oren?nak epal?
    mcm2 ade..
    kira mcm oren kajang arr
    tpi sbb dia manufacture dgn botol.
    klu ikut eco green lagi bagus sbb boleh recycle blik.
    jgn riso.
    klu kat sini pop ke ape ntah brand dia
    hak yg pakai botol plastik kecik tu

    ReplyDelete
  3. Heeeeheeee ... Ya Ampun ... Tak tahu kita nih ...

    ReplyDelete