Search This Blog

Segmen Bloglist 2018 ShuhaidaSaad

Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
26 April 2018

Hadiah :
Masuk Bloglist

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 

Apa Nak Jadi ???


Hampir bersawang nampak nyer... Hmmm... Prestasi merosot... Sebenarnya ada jer bahan yang nak diceritakan... Tapi tulah ada sahaja kekangan... 

Aku kalau musim cuti sekolah memang sibuk skit... Hampir  setiap hari nak kena jadi rimau, singa dan tarzan... Hahaha... Pening... Pening... Janna plak demam on off sejak dua minggu lepas... Ke klinik dah... Makan ubat dah... Last last dua tiga hari lepas keluar campak... Hari nie dah beransur sembuh... Tapi biasalah budak kalau demam @ baru baik demam mesti "merap" nyer... Merengek jer, aku nak kencing berak pun susah... Macam2 lagi lah... Memang stress... Huhuhu... 

Harap-harap aku dan mak2 yang lain dapat banyak bersabar bila nak handle anak sakit nih... Kita merancang... Allah juga merancang... Sesungguhnya perancangan Allah yang terbaik... 


Jom Jumpa Siti Saleha In Person & Menang Hadiah


Drama 7 Hari Mencintaiku merupakan adaptasi novel 7 Hari Mencintaiku karya tulisan Siti Rosmizah. Drama ini merekodkan rating tontonan tertinggi di Malaysia iaitu sebanyak 12 juta penonton selain mendapat Anugerah Drama Pilihan di Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2017. Kepada peminat-peminat drama nih boleh ler join Segmen nih... Mana tau dapat jumpa In Person dengan Siti Saleha... Drama nih sedang diulang tayang kat TV9 sekarang... Lepas berita belah malam... 

Hussien Telah Kembali

Alhamdulillah... Akhirnya Hussien telah kembali... Setelah berbulan-bulan melarikan diri, aku ingatkan dah takde dah... Di suatu petang minggu lepas, anak-anak aku kecoh... "Ibu, Hussien dah balik" ... Ya Allah, kecoh sungguh suasana pada masa tu... Masing-masing memekik-mekik beritau Hussien dah balik... 
Aku pun terkocoh-kocoh jugak nak pi tengok Hussien... Hussien nie memang suka lepak bawah kereta... Sekali aku tengok... Ya Rabbi... Dengan kurus kering nyer... Dengan serabainyer... Dah tak sado dah... Paling sedih perut nyer tobek... Jalan pun dah senget benget... Kesian sangat... Nampak sangat tak larat... Aku nak angkat aku takut... Aku hulur kan jet makanan dan minuman... Memang nampak sangat sangat uzur... 

Kena kurung... 

Hujung minggu lepas BigBoss berkesempatan bawak Hussien gie klinik... Dr. katakemungkinan bergaduh bukan kena langgar... Tapi cam teruk sangat jer luka nyer... 

Luka masih belum sembuh... 

Sampai ke hari nie Hussien masih dalam kurungan... Luka masih belum sembuh... Tapi dah beransur pulih, dah kering sikit... Jalan pun dah stabil dah...

Masih panjang lagi nyawa Hussien... Lama menghilang, ingatkan dah mati... Harap-harap Hussien cepat ler sembuh... Kembali sado seperti dulu... 

Bicara Demi Ilahi

~ Tuan Guru ~

"Jika Ada Orang Bercakap Mengenai Kita Di Belakang , Itu Tandanya Kita Sudah Ada Di Depan... Saat Orang Bercakap Merendahkan Diri Kita , Itu Tandanya Kita Sudah Berada Di Tempat Yang Lebih Tinggi...

Saat Orang Bercakap Dengan Nada iri Mengenai Kita , Itu Tandanya Kita Sudah Jauh Lebih Baik Dari Mereka... Saat Orang Bercakap Buruk Mengenai Kita, Padahal Kita Tidak Pernah Mengusik Kehidupan Mereka, Itu Tandanya Kehidupan Kita Sebenarnya Lebih Indah Dari Mereka...

Payung Tidak Dapat Menghentikan Hujan Tapi Dapat Membuat Kita Berjalan Menembusi Hujan Untuk Mencapai Tujuan"...

πŸ‘³-Bicara Ini Demi Ilahi-πŸ‘³
~~Dato Tuan Ibrahim Tuan man~~

COPYPASTE UNTUK PERINGATAN DIRI

CPUV FEBRUARY 2018

CPUV NUFFNANG #138 | PERODUA

Kisah bulan lepas ... Seperti bulan bulan yang lepas #nuffnang meneruskan sifat kedekut nyer... Satu jer kempen dapat bulan lepas... 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#perodua
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #paidreview 

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 

Selamat Hari Wanita


Assalamualaikum WANITA HEBAT semua... Selamat Menyambut Hari Wanita hari ini...

πŸŽ€ Wanita hebat bukan karena dia cantik
πŸŽ€ Wanita hebat bukan karena dia kaya
πŸŽ€ Wanita hebat bukan karena dia pintar 
πŸŽ€ Dan bukan pula karena disampingnya ada lelaki kacak dan kaya
     
*Tapi wanita hebat adalah*:
πŸŽ€ Wanita yang mampu terus berdiri  menyelesaikan masalahnya
πŸŽ€ Mampu berdoa dan percaya kepada Allah sumber kekuatan
πŸŽ€ Wanita hebat melukis kekuatan melalui proses kehidupan
πŸŽ€ Bersabar saat tertekan
πŸŽ€ Tersenyum saat hati menangis
πŸŽ€ Diam saat terhina
πŸŽ€ Mempesona karena memaafkan
πŸŽ€ Mampu membalut luka hati dengan sabar
πŸŽ€ Mampu memadam amarah dengan istighfar
πŸŽ€ Mampu menghapus dendam dengan maaf.

🌸Selamat Hari Wanita🌸
πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

HAPPY BIRTHDAY TO ME


Pejam celik pejam celik dah 41 tahun aku bernafas di atas bumi milik Allah swt ... Alhamdulillah kerana masih bernafas untuk bersama orang-orang yang aku sayang terutama keluarga aku ... Syukur masih diberikan kesihatan yang baik untuk menjalani kehidupan ini ... 

Alhamdulilah masih dipanjangkan usia untuk memperbaiki apa yg lemah pada aku ... Doakan agar aku sentiasa meletakkan peraturan Allah dalam kehidupan ini ... 

Semoga Allah memberkati kehidupan aku di dunia dan akhirat ... Semoga dapat menjadi isteri yang solehah :-p dan ibu yang baik untuk anak-anak ... Juga anak yang baik buat kedua ibubapa... Pada semua terima kasih kerana sudi menjadi kawan ...

Ahahaha ...

Duhai diri ... Ingatlah saban waktu kematian semakin rapat menjengah ... Tingkatkan amal seiring bertingkatnya umur ... Insyaallah ...

😝😱😱😱😝
Woiiittt... 
Dah tua lah... 
πŸ˜…πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜…


CRAWLER CRANE TUMBANG DI MRR2

Gambar contoh pak google

Pagi tadi, sebuah 'crawler crane' yg sedang mengangkat 'casing pile' bagi kerja CBP wall di kawasan tinggi bersebelahan dengan MRR2 (Arah Ampang) telah hilang imbangan dan jatuh ke dalam MRR2. Ini menyebabkan 'crane boom' telah merentangi laluan utama MRR2 (Arah ke Ampang) dan menutupi 2 dari 3 lorong MRR2 (lorong perlahan dan  tengah). Keadaan ini menyebabkan gangguan trafik yang teruk kepada lalulintas MRR2.

Makluman dan bantuan daripada pihak PDRM & Bomba telah diperolehi bagi mengawal lalulintas di tapak. Pusat Kawalan Trafik LLM dan ITIS DBKL juga telah dimaklumkan bagi membuat hebahan kepada pengguna dan melencongkan trafik dari melalui kawasan ini. 

Pihak konsultan & kontraktor dalam proses mendapatkan kren bagi membuat pengalihan terhadap halangan di tapak.

So,  sekarang dah tengahari, aku pun tak pasti kren tumbang dah dapat dialihkan atau belum... Kalau korang nak lalu kawasan tu dapatkan info terkini,  kang kena harung kesesakan plak... Kalau aku dapat apa2 info aku update... 

Sekian, untuk makluman korang semua... Berhati-hati di mana jua anda berada... 

A SFRNFZL Giveaway


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
21 Mac  2018

Saya suka berblogging kerana dengan menulis blog saya dapat menghilangkan tekanan... Sebagai seorang surirumah, saya juga boleh menambah pendapatan... 

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 






CPUV JANUARY 2018

CPUV NUFFNANG #137 | ST IVES OIL SCRUB 

Hahaha... Seketul jer dapat bulan lepas. . Oittt #nuffnang awat kedekut sangat? Cam ner sekalipun aku tetap setia sebab aku malas nak bagi komitmen pada yang lain-lain tu...

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#stives #stivesoilscrub
#kisahhidupku #jombercontest
#reviewproduct #paidreview 

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 

Hussien Melarikan Diri



Hussien bukan peliharaan aku... Asal kejadian nyer hanya lah kucing jalanan, seperti yang lain-lain juga... Menjengok di tingkap dapur mencari sesuap nasi... Aku campak-campak jer mana-mana lebihan lauk yang ada...

Putra bagi makan kat luar... 

Lama-lama dah menjadi penduduk tetap kat rumah aku nie... Selalu lepak kat rumah aku nie... Menjadi hero menjaga kawasan rumah aku nie... Masa memuda dulu, menjadi taiko... Dengan tubuh badan yang sado, maka bercakaran aje lah dia... Ada jer nampak yang lain, habis diligannyer...


Hussien dan Yaasin...
Dua-dua dah takde...

Tapi ada jer kucing lain yang dia boleh terima... Aku pun tak pasti ape kriteria yang dia tetapkan untuk menjadi sahabat... Hussien jugak selalu lepak dalam rumah aku, walaupun aku tak berapa suka...

Lepak atas sejadah... 
Tak pasti lah dia solat ker apa... 

Sekarang,  Hussien dah hilang ntah ke mana... Hussien dah tua,  dah kurus,  tak sesado yang dulu... Ntah mana lah Hussien melarikan diri... Tapi kan dalam minggu lepas aku ada nampak dia kat luar, masa aku sudai kain... Aku tegur dia "Hussien gie mana?"😒😒😒 Cepat cepat aku masuk dalam nak ambil ikan goreng lebihan lauk semalam... Aku keluar balik tengok tengok dah tak de... Jenuh aku panggil... Fatiha saksi kejadian... 😭😭😭 BigBoss cakap jelmaan kot datang melawat... 

Huwaaaa... Ke manakah Hussien melarikan diri?  Atau adakah Hussien dah xde... 





WORDLESS WEDNESDAY - 150 | IKHLAS


PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html


Nikmati Penerbangan Kuala Lumpur Ke Bangkok Dengan Harga Yang Luar Biasa


Korang tengah cari tiket penerbangan ke Bangkok dengan harga yang terendah ke? Aku ada dengar Traveloka menawarkan harga penerbangan ke Bangkok yang bermula dari RM3++ dari Kuala Lumpur. Tapi korang kena cepat taw sebab harga tiket ni berubah dari masa ke semasa. Kalau korang nak book hari ni better korang book hari ni jugak sebab kalau korang book esoknya mungkin harga akan berubah. 


Kalau korang nak lagi mudah la kan, korang masuk jer website Taveloka. Once korang dah masuk korang akan nampak satu calendar di mana setiap tarikh dalam calendar tu dah ada harga bagi setiap penerbangan ke Bangkok dari Kuala Lumpur. So tak perlu la korang bersusah payah nak cari satu demi satu kan. Korang just tekan jer tarikh yang mana korang nak pergi then nanti sistem tu akan navigate korang ke screen seterusnya iaitu screen untuk book tiket. Harga lain lain yer korang bagi setiap tarikh yang berbeza.  Korang boleh pilih yer sama ada nak tiket untuk sehala mahupun tiket untuk pergi balik. Senang jer u olls, just tekan tarikh jer, yang penting korang plan dulu nak pergi bila then lepas dah decide boleh la korang terus book onlne..hehhee
        

Bila korang dah pilih tarikh yang korang nak tu, kan aku mention tadi dia akan bawakan korang ke next screen yang mana di screen tersebut korang boleh pilih flight dan masa untuk ke destinasi yang korang pilih tu. Antara penerbangan yang ada ialah Malaysia Airlines, Air Asia, Bangkok Airways dan banyak lagi. Then bila korang dah decide yang mana korang nak, korang just klik jer butang pilih so next screen akan terpapar. 



Screen yang seterusnya, korang hanya perlu memasukan detail korang, tiket untuk berapa orang and proceed untuk bayar online. Korang boleh membuat pembayaran secara online banking mahupun menggunakan kad kredit.
     

   
Untuk pengetahuan korang la yer, tempoh penerbangan ialah selama 2jam 5 minit. Korang dikehendaki daftar masuk ke pintu pelepasan Sembilan puluh minit sebelum berlepas. Jangan lewat yer takot nanti korang jadi kelam kabut and then terlepas flight. 

Selain daripada itu, korang juga boleh survey jenis penerbangan yang ada di KLIA dan KLIA2. Tak silap aku lebih 20 jenis penerbangan terdapat di KLIA dan sebanyak tujuh penerbangan di KLIA2. So korang boleh la decide nak naik penerbangan yang mana mengikut keselesaan korang.
        
Korang juga boleh survey jadual penerbangan untuk setiap hari di website Traveloka. Selain daripada book tiket flight, di screen yang sama juga di sebelah bawah, terdapat satu bahagian yang memaparkan promosi hotel yang terdapat di Bangkok. Haa dah nak bercuti ke Bangkok tu mesti la korang memerlukan tempat penginapan betol tak. So boleh la korang terus survey hotel di situ. Korang nak hotel berapa bintang?? Tiga bintang ke lima bintang ke semua ada..just klik jer hotel mana yang korang nak yang penting selari dengan bajet korang.

Yang bestnya korang tentang Traveloka ni, ia adalah satu transaksi dalam talian yang selamat di mana setiap maklumat yang anda masukan semasa menempah akan dilindungi oleh teknologi RapidSSL yang sah. Korang juga akan terima e-tiket atau baucar hotel secara terus dalam emel yang korang daftarkan semasa proses menempah. So korang kena masukan email yang sah korang yang aktif okay nanti tak dapat pulak tiket or voucher hotel. Bukan itu sahaja, Traveloka juga merupakan sebuah website carian yang paling meluas dimana korang boleh membuat perbandingan tiket penerbangan dan hotel-hotel idaman anda pada harga yang murah dalam satu website.

        

Banyak kan faedah dan benefit kalau korang book tiket flight korang dengan menggunakan Traveloka ni. So jom la kita book flight for Kuala lumpur to Bangkok sekarang di website Traveloka untuk dapatkan tiket anda pada harga yang terendah!


BALM BAYI TOK SYED - HALAL LAGI SUCI

Balm Bayi Tok Syed - Membantu Melegakan Batuk, Selsema dan Hidung Tersumbat
Hai kengkawan. Hari nie aku nak cerita pasal satu produk bayi yang aku tengah gunakan. Tengah trending jugaklan sekarang nih. Sebelum aku ceritakan pengalaman aku menggunakan produk ni, jom kita berkenalan dulu. Kata orang tak kenal maka tak cinta.


Didatangkan dalam bekas yang menarik, Balm Bayi Tok Syed adalah persediaan kecil yang perlu ada bagi setiap rumah yang mana ia dapat membantu menenangkan bayi di kala mereka kegelisahan. Balm serbaguna yang diproses di kilang bertaraf GMP ini, diadun dari bahan-bahan semulajadi dan bukan hanya dikhususkan bagi bayi sahaja, malah ianya juga selamat bagi semua peringkat pengguna tidak kira lelaki mahupun wanita. 

Didatangkan dalam bekas yang menarik dengan tema putih hijau; halal lagi suci


Setelah melalui beberapa peringkat R&D, didapati bahan-bahan yang terkandung dalam balm serbaguna ini dapat memberikan kesan yang sangat baik kepada mereka yang menggunakannya. Sebahagian besar kandungannya diperkaya dari bahan-bahan yang halal lagi suci merupakan warisan herba sepanjang zaman.


 Bahan-bahan Utama :
πŸ‘‰πŸ‘‰BEESWAX - Dikenali juga sebagai lilin lebah yang merupakan pekatan bahan asli yang dihasilkan dari lebah serta dapat membantu masalah radang kulit.

πŸ‘‰MINYAK KELAPA DARA - Mampu membantu meningkatkan tahap kecergasan seisi keluarga, terbukti kebaikkannya dan telah diiktiraf seluruh dunia.

πŸ‘‰MINYAK BUNGA MATAHARI - Minyak yang telah diekstrak dari bijinya kaya dengan nutrien yang seimbang komposisinya. Kandungan vitamin E dan asid lemak Omega 6 yang tinggi menjadikannya sangat efektif untuk urutan luaran.

πŸ‘‰PATI MINYAK LAVENDER - Merupakan agen utama yang berfungsi mengurangkan  tekanan. Dengan bau wangi yang amat menenangkan, Pati ini bukan sekadar bahan aromaterapi, kebaikkannya di dalam demam dan selsema jugasangat terbukti.

Cara Penggunaan :

1. Sapukan balm dan urut perlahan-lahan pada tapak kaki.

2. Urutan perlahan di belakang badan.

3. Urutan perlahan di bahagian dada.

4. Boleh juga disapi sedikit di bahagian "T" muka.


Nie testimoni dari aku sendiri ... Bila sesi persekolahan bermula maka bermula lah juga sakit-sakit seperti demam, batuk dan selsema. Minggu lepas habis anak-anak aku kena demam, batuk dan selsema. Penyakit nih kan memang mudah berjangkit. Anak aku yang kecik sekali tu, Baby Janna pun turut terkena tempias nya. Habis semua aku sapukan Balm Bayi Tok Syed nih. Alhamdulillah anak-anak aku suka. Abang Ngah hampir setiap pagi akan sapukan balm pada dada dan belakang sebelum ke sekolah. Semua suka pakai balm nih. Bau nya sangat wangi dan yang penting tidak melekit. Baby Janna pun dapat tidur lena.

Kalau kengkawan berminat boleh ler skodeng-skodeng untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan dengan produk.




No. Telefon HQ : 016 826 2990