Search This Blog

Segmen Bloglist Blog #CeritaMak


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
30 April 2018

Hadiah :
Bloglist Mei 2018

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 

CPUV MARCH 2018

CPUV NUFFNANG #139 | PERODUA

Kisah bulan lepas jugak ... Seperti bulan bulan sebelumnya #nuffnang meneruskan sifat kedekut nyer... Satu jer kempen dapat bulan lepas... Aku saje jer tunggu habis bulan tiga nak buat post cpuv nih... Manalah tau kot-kot dapat lagi kempen lain... Sekali tak de... Hmmm... Kalau dulu berderet-deret dapat... 

Kengkawan kalau ada terserempak iklan  menari-nari tergedik-gedik kat blog Kisah Hidup Ku dan Jom Bercontest boleh ler klik... Untuk mereka yang berminat jer tau... Tiada paksaan, tak mo pun xpe lah... Sob... Sob... Sob... 

Terima kasih #nuffnang
#perodua
#kisahhidupku #jombercontest 

Terima kasih kengkawan ...
Alhamdulillah ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest ... 

Untuk daftar SUSTAGEN SUPERMOM MONTHLY GIVEAWAY

Yang nie plak untuk ulat2 buku... Banyak buku2 menarik + murah kat sini... Sila skodeng... 

9 MEI 2018 CUTI UMUM


Semalam kecoh satu Malaysia berkenaan penetapan tarikh pilihanraya akan datang pada 9 Mei 2018 bersamaan dengan hari Rabu... Ramai yang agak kurang senang kerana bukan pada hujung minggu... Mereka yang jauh diperantauan perlu pulang ke kampung halaman untuk menunaikan tanggungjawab... Agak terkejar-kejar di situ... 

Akhirnya hari nie telah diisytihar bahawa hari mengundi 9 Mei 2018 adalah Hari Kelepasan Am Tambahan seluruh negara... Cuti umum... Alhamdulillah... Ada sedikit kelonggaran di situ... Walaupun ia tidak memberi apa-apa kesan pun pada aku... 

Happy Anniversary Mak & Abah


Alhamdulillah... Semalam genap 46 tahun usia perkahwinan MakAbah... Kami adik-beradik berkesempatan meraikan mereka berdua... Aku ngan Along jer yang ada... Yang lain memasing ada hal... Yang meramaikan adalah anak-anak kami... 

Alhamdulillah... Selamat Ulangtahun Perkahwinan... Dah 46 tahun ... Semoga sentiasa dibawah rahmat Ilahi

Bersama sebahagian daripada cucu...

Semoga MakAbah dikurniakan kesihatan yang baik... 

Laksa

Baked Pasta... Laku keras...

Alhamdulillah... 

#happyanniversary 
#bersamaselamanya  
@ Jalan Madrasah, Gombak Setia, Kuala Lumpur


Kisah Anak Jiran

Ok... Hari nie aku nak cite pasal anak jiran aku... Budak nie selalu ler datang kawasan rumah aku... Selalu lah main ngan anak-anak aku... Aku tak de lah kisah sangat... Aku lagi suka coz anak aku tak yah gie tpat lain bila nak main ngan kawan-kawan... 

Budak nih sekolah depan rumah aku nih... So tadi dia sekolah petang habis pukul 6.30petang... Balik sendiri lah sebab dekat sangat kan... Petang tadi dia balik sekolah, rumah dia takde orang, berkunci lah... So, dia tak leh masuk rumah... Budak nie datang lah main kat rumah aku kejap... Sambil nak tunggu MakAyah dia balik... 

Aku yang tak mesra alam sangat nih takde plak contact number MakAyah dia... Nak dijadikan cerita sampai sekarang MakAyah dia tak balik-balik lagi... Aku pun tak pasti sebab apa... Saat ketika aku menulis nih tak nampak bayang sapa pun... 

Korang rase???

PARLIMEN BUBAR 7 APRIL 2018


Akhirnya tadi PM Najib Razak telah mengumumkan tarikh pembubaran... Masing-masing memang tertunggu-tunggu sejak bulan lepas lagi... Menunggu pengumuman pembubaran parlimen macam menunggu pengumuman raya plak... Hahaha... 

Aku memang agak excited sebab pada sesi lepas aku tak mengundi... Hah kenapa aku tak mengundi plak? Hanya orang tertentu jer yang tahu... Masa tu aku tengah berjuang... Antara hidup dan mati kata orang... So, tadi memang menunggu pengumuman sejak pukul 11.45pagi lagi... 

Akhirnya Najib Razak telah mengumumkan Pembubaran Parlimen mulai esok,  Sabtu,  7 April 2018 ... Maka akan bermulalah kempen sana-sini, penamaan calon dan lobi-melobi... Harap-harap BERSIH kali ini... 

GC2018 | KILAUAN EMAS PERTAMA

Sumber : @bharianmy @TeamMsia

Pingat Emas pertama untuk Malaysia berjaya diperolehi oleh atlet angkat berat kita, Azroy Hazal Wafie! Dia berjaya mencatat jumlah angkatan 261kg bagi acara 56kg lelaki. 

Cayalah! Satu semangat utk kontinjen negara kita! Syabas, Azroy! Anda hebat...  Diharap ini akan memberikan semangat yang lebih kepada peserta-peserta negara yang lain...

Azroy juga berjaya memecahkan rekod kejohanan mengatasi rekod yang dilakukan oleh atlet angkat berat negara, Amirul Hamizan Ibrahim dengan jumlah angkatan 260kg di Sukan Komanwel Manchester, 2002. 

#KamiTeamMalaysia
#GC2018