Search This Blog

SWIMRUSH ACADEMY | KELAS RENANG MUSLIMAH DAN KANAK-KANAK


Jom belajar berenang. Berenang adalah salah satu sukan yang disunnahkan selain berkuda dan memanah. Dalam hadis sahih riwayat Bukhari dan Muslimin dinyatakan ‘Ajarilah anak-anak kalian berkuda, berenang dan memanah’. Jadi sudah pasti saranan Nabi itu memberi banyak faedah kepada kita.


Korang semua jangan risau kalau nak belajar berenang. Swimrush Academy menyediakan kelas renang muslimah dan kanak-kanak. Boleh lah pilih mana yang bersesuaian dengan kita sama ada nak belajar hujung minggu ataupun nak belajar selepas waktu bekerja. Kalau korang nak belajar secara personal pun boleh jugak. Coach akan datang ke rumah untuk sesi pembelajaran. Tiada caj pengangkutan dikenakan. 

Imej mungkin mengandungi: 6 orang, orang senyum, orang berdiri
Geng Muslimah

Berenang nie merupakan antara aktiviti yang baik untuk kesihatan. Mengikut beberapa maklumat, ianya mampu mengurangkan berat badan dan menguatkan jantung. Dengan merendam badan dalam air dapat menghilangkan kepanasan badan sekaligus dapat menyegarkan diri. So, kalau korang menyertai kelas berenang nie dapatlah jugak mengurangkan stress setelah penat bekerja.

Swimrush Academy bukan sahaja menyediakan kelas renang tapi juga menyediakan program meningkatkan keyakinan diri dan kemahiran menyelamat semasa di dalam air. Dengan kemahiran renang yang ada, paling tidak pun dapat lah kita menyelamatkan nyawa sendiri. Kalau dah mahir nanti baru lah boleh tolong orang. Yang best nya kat sini, boleh belajar menyelam sehingga kedalaman 1.2 meter - 1.8 meter. Sesuailah untuk yang berminat nak belajar menyelam / suka travel. Kira nya kemahiran berenang nie amat berguna waktu kecemasan seperti banjir ataupun lemas.

Imej mungkin mengandungi: 3 orang
Amboiii Amboiii seronok eak korang. 

Hah kan bagus belajar berenang, daripada asyik ngadap gajet jer. Kann kann. 

Anak-anak seawal umur 5 tahun pun boleh join belajar berenang sekali. SWIMRUSH menawarkan perkhidmatan Kelas Renang untuk kanak-kanak, bermula dari umur 5 tahun ke atas di Batu Caves, Bangsar dan Cheras. Mengandungi syllabus yang lengkap dan sesuai untuk kanak-kanak yang ZERO BASIC, TAKUT AIR dan yang nak IMPROVE kan teknik berenang.

KEPAKARAN :
▪️Water Safety
▪️Water Survival Skills
▪️Freestyle
▪️Breaststroke
▪️Backstroke
▪️Butterfly

From ZERO to HERO Swimmer

So memang sangat dicadang untuk mempelajari dan meningkatkan kemahiran renang masing-masing bersama SWIMRUSH ACADEMY. 

5 SEBAB :
✔ Coach yang berpengalaman lebih daripada 10  tahun
✔ Coach yang mempunyai background lifeguard
✔ Mengajar teknik berenang dengan cara yang mudah
✔ SWIMRUSH menyediakan kelas ganti
✔ SWIMRUSH menyediakan water safety course
✔ FREE Swimming Cap
✔ Turning from ZERO to HERO Swimmer

Swimrush Academy ada beberapa cawangan. Korang boleh lah pilih mana yang bersesuaian dan berdekatan dengan korang. Alamat Cawangan SWIMRUSH:

BATU CAVES🔸
Kompleks Renang Seri Siantan
Jalan Sungai Tua, Taman Selayang,
68100 Batu Caves

BANGSAR (PRIVATE POOL)🔸
No 20, Jalan Turi, Bukit Bandaraya,
59100 Kuala Lumpur

CHERAS🔸
Kompleks Sukan Desa Tasik
Jalan 20c/146, Taman Desa Tasek
57000 Kuala Lumpur

--------------------------------------------------
DAFTAR SEKARANG !!
--------------------------------------------------


Nak tahu lebih lanjut,  jom skodeng info di bawah, nak tipon terus pun boleh.. Skodeng video tu, macam syok jer depa berenang. MakCik takuttt, tapi malu ler kat anak-anak kalau Mak nya tak pandai berenang plak. Kannn. Kannn.

💌 myswimrush@gmail.com





#swimrush #surecanswimwan #swimrushkl 
#kelasrenang #kelasrenangmuslimah
#gengkotakhitam #rm #rushmedia

SAFI SHAYLA | PAKAR RAMBUT WANITA BERTUDUNG

Rambut adalah mahkota bagi wanita.  Rata-rata wanita sudah pasti mendambakan rambut yang sihat, hitam, lebat dan beralun. Kunci kepada rambut sihat sudah pasti lah keadaan kulit kepala. Masalah kegatalan kulit kepala dan kelemumur akan memusnahkan impian indah setiap wanita. 

Namun kita semua tak perlu risau. Safi Shayla Pakar Rambut Bertudung ada penyelesaian. Dengan perkembangan teknologi yang pesat,  semua masalah ini dapat di atasi dengan mudah.  Jom dapatkan set penjagaan rambut yang terdiri daripada Minyak Rambut Anti Kelemumur,  Syampu Anti Kelemumur dan Masker Rambut. Penggunaan yang teratur dapat menghilangkan kelemumur dan kegatalan kulit kepala.

Sebelum meneruskan bicara, jom kita berkenalan dulu dengan produk-produk nih. Tak kenal maka tak cinta. Dah kenal nanti pasti nak lagi dan lagi. Mana tak nya, wangiiii gitu. 

MINYAK RAMBUT ANTI-KELEMUMUR

Mengurangkan kelemumur, minyak dan kegatalan kulit kepala. Minyak rambut SAFI Shayla menjadikan rambut lebih lembut, licin dan memberikan kilauan rambut dan sihat menawan. Ia mengurangkan kelemumur dengan berkesan, melegakan kulit kepala yang gatal dan memberikan kesegaran kepada kulit kepala dengan sensasi dingin. Lepas pakai minyak nie nanti korang akan rasa sejuk berangin jer kepala. Rambut lebih selesa bersama haruman yang mampu kekal sepanjang hari*.

* 8 jam wangian berdasarkan ujian makmal.


Minyak Organik Habbatus Sauda
Memberikan kelembutan kepada rambut, nutrien, anti-bakteria dan perlindungan matahari.

Minyak zaitun tulen
Memelihara/Memberikan kelembapan kepada rambut kering, kusam atau kerinting.

Ejen anti-kelemumur dan Mentol
Mengurangkan kelemumur, minyak dan kegatalan kulit kepala serta memberikan kesan sensasi dingin dan kesegaran kepada kulit kepala dengan penggunaan berterusan.

SYAMPU ANTI KELEMUMUR

Kulit kepala yang tertutup dalam tempoh lama mengundang peluh yang akhirnya berminyak lalu menyumbang kepada masalah kelemumur. Atasinya dengan Syampu SAFI SHAYLA Anti Kelemumur. Mengandungi Habbatus Sauda serta bahan aktif ZPT dan Menthol yang mencegah kelemumur bermula dari cucian pertama serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam*.


Micro Bamboo Charcoal 
Arang Buluh Micronisasi adalah bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut. 

Habbatus Sauda
Menghalang pembiakan bakteria, menyihat,  melindungi dan mencantikkan rambut. 

Micro ZPT Complex
Agen anti kelemumur yang berkesan untuk menghapuskan kulat yang menyebabkan kelemumur. 

MASKER PENYEGAR KULIT KEPALA

Masker Penyegar Kulit Kepala Safi Shayla Kawalan Kelemumur dan Itch Free kini dengan Micro Bamboo Charcoal , Minyak Organik Habbattus Sauda dan Mentol membantu mengurangkan kelemumur daripada cucian pertama. Tiada lagi kulit kepala gatal, bau kepam dan minyak diserap agar kulit kepala sentiasa segar. Harummannya juga mampu kekal sehingga 48 jam. Setelah menggunakannya secara teratur kulit kepala bebas kelemumur dan kegatalan kulit kepala hilang.

* Berdasarkan ujian klinikal dan makmal.

PENGGUNAAN

Mula-mula urutkan minyak perlahan-lahan ke kulit kepala sehingga ke hujung rambut . Kemudian biarkan sehingga 3 - 5 minit. Selepas itu, syampu dengan menggunakan Syampu Safi Shayla Anti kelemumur.  Buihkan syampu pada rambut yang basah. Urut dan sebatikan dengan kulit kepala. Kemudian bilas sehingga bersih. Gunakan minyak 1 - 2 kali seminggu. Masker pula diratakan dan diurut pada kulit kepala perlahan-lahan selama seminit. Kemudian bilas. Penggunaan yang kerap bersama syampu dan perapi untuk hasil yang terbaik.

Para pembaca yang mana merupakan peminat setia produk Safi Shayla meh ler cepat cepat dapatkan mana-mana produk dengan harga RM35 ke atas boleh ler dapat bag We Bare Bears (limited edition). Cute lah sangat, berebut anak2 nak pakai. Bergaya dah depa Raya Haji ari tu. Alhamdulillah. Jadilah buat anak2 gembira, rambut ibu plak wangiii, kepala pun dah tak gatal. Yeaayyy. Hehehe. 

#safishayla 
#SAFIMalaysia 
#SAFIShaylaWBB 
#safiblogger 
#gengkotakhitam 
#haircare 
#webarebears 
#limitededition 
#WBB      
#rm 
#rushmedia




DAULAT TUANKU!


DAULAT TUANKU!
DAULAT TUANKU!
DAULAT TUANKU!

Merafak Sembah Dan Setingi-tinggi Ucapan Tahniah

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda yang Di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin AL-Mustafa Billah Syah Ibni Al marhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah

Sempena Pertabalan Sebagai Yang Di-Pertuan Agong XVI pada hari ini 30 Julai 2019

Sembah Takzim.

Safi Balqis OxyWhite - Hydrating Lotion


Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan, bak irama dan lagu. Sejak sekian lama Safi banyak membantu wanita menjaga kecantikan kulit wajah. Banyak produk dikeluarkan sesuai dengan pelbagai peringkat umur.  

Terkini, Safi akan mengeluarkan produk baru lagi iaitu SAFI BALQIS OXYWHITE - HYDRATING LOTION 100ML.

Aku berpeluang menggunakan produk terbaru tersebut. Teruja sangat sebab aku memang pengguna setia Safi sejak dulu lagi, sejak aku remaja. Yang aku ingat masa tu Safi dalam bekas tutup berwarna hijau. Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion adalah gabungan formulasi penyegar dan pelembap. Mudah sangat sebab dalam satu langkah yang ringkas sahaja aku dah dapat menjaga kulit wajah namun memberikan kesan lembapan yang optimum. 

Kebetulan plak dua minggu lepas anak aku dimasukkan ke hospital akibat daripada jangkitan kuman kat paru-paru. So keadaan masa tu memang agak kelam kabut. Nak urus yang di rumah, nak jenguk yang di wad. Dalam semua kena pantas dah tentu produk nie membantu. Comel jer nak letak dalam bag. Takkan nak bawak selambak pi hospital kan. Nak guna pun pantas jer.



Losyen ni bertindak:
  • Memberikan 2x penghidratan*dan kesegaran dengan satu penggunaan.
  • Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid
  •          Macro Hyaluronic Acid
  •          Nano Hyaluronic Acid
  •          Bio-Hyaluronate
  •          Oligo-Hyaluronic Acid
  •          Super Nano Hyaluronic Acid

  • Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit.
  • Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE

Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.

Cepat dan senang nak cantik dengan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion ni. Gabungan penyegar dan pelembap memudahkan mereka yang sibuk bekerja dan mementingkan masa. Saya suka sebab ringkas dan mudah nak dibawa ke mana-mana. Nak dapatkan pun mudah sebab produk Safi biasa nya ada di mana-mana pasaraya. Beli online pun boleh kot sekarang nih. Walaupun saya surirumahtangga kulit wajah juga harus dijaga.

#SafiBalqis 

#SAFISKINSTORY
#safiMY 
#safihydrationlotion
#safihydratinglotion

As-Syahid Dr. Mohamed Morsi

Image result for As-Syahid Dr. Mohamed Morsi


Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun.

(Iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: "Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali."

(Al-Baqarah 2:156)

Presiden Mohammad Morsi (Mesir) telah syahid kerana berjuang menegakkan agama Islam dan hak umat Islam.

Beliau telah difitnah , digulingkan, dizalimi dan disiksa oleh si Yahudi Zionis laknatullah yang bernama El-Sisi dan Amerika Syarikat dan Israel.



Beliau bukan sahaja berjaya dalam bidang pendidikan dunia tetapi turut terpilih sebagai al-huffaz, penghafal alQuran.

Ternyatalah selain dari menjadi pemimpin politik yang hebat, beliau juga merupakan seorang profesional ummah yang disegani ramai.

Semoga Allah menempatkan ruh Almarhum Mohamed Morsi, Bekas Presiden Mesir bersama para anbiya, marilah kita semua berdoa untuk beliau yang sanggup syahid semata-mata kerana cintakan Allah dan RasulNya.

SALAM AIDILFITRI 2019


Selamat Hari Raya diucapkan kepada semua saudara-mara dan kawan-kawan tak kira di mana jua anda berada ... Ampun dan maaf dipinta andainya terkasar bahasa, tersilap bicara, terumpat bila-bila; semoga dimaafkan ...

Ceria tak bererti tiada duka.
😢😢😢 
Raya pertama tanpa Abah. Sayu sangat. Al-Fatihah.

Semoga Syawal kali ini menjadi Syawal yang terindah buat anda semua ... Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga ...





Jangan Lupa Tambah Nilai Touch 'n Go


Syawal akan menjelma kurang seminggu lagi. Pasti semua sedang sibuk menguruskan hal masing-masing sekarang ni. Sudah semestinya ramai yang akan memulakan perjalanan menuju destinasi masing-masing tidak lama lagi.

Sebelum memulakan perjalanan, jangan lupa tambah nilai Touch 'n Go anda di mana-mana Kiosk Tambah Nilai (SSK).


Sebagai memastikan kelancaran lalulintas, laluan tambah nilai akan ditutup di sepanjang lebuh raya PLUS semasa Aidilfitri ini.

So, lebih baik lah korang semua top up dulu kad korang sebelum memulakan perjalanan bagi mengelakkan sebarang kesulitan. Ingatkan tak payah bayar tol dah raya tahun nie. Harapan palsu sungguh lah. Ish ish ish.

"Menjaga anda setiap perjalanan"
#IkhlasDaripadaPLUS

Kemangkatan Sultan Haji Ahmad Shah


Merafak Sembah Takziah Kepada KDYMM Sultan Pahang, Kerabat DiRaja Pahang Dan Seluruh Rakyat Negeri Pahang Darul Makmur Diatas Kemangkatan Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah ibni Almarhum Sultan Abu Bakar Ri’ayatuddin Al-Mu'adzam Shah

Al Fatihah

‎بِسْمِ  ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
‎ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Semoga Allah Mencucuri Rahmat Keatas Roh Almarhum.

Sultan Ahmad Shah, 89, merupakan ayahanda kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.
Baginda menyerahkan takhta kepada Al-Sultan Abdullah pada 12 Januari lalu.

Almarhum Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah diputerakan pada 24 Oktober 1930 di Istana Mangga Tunggal, Pekan dan merupakan anakanda ketiga Almarhum Sultan Abu Bakar Ri'ayatuddin Al-Mu'adzam Shah dengan Almarhumah Tengku Ampuan Besar Pahang Raja Fatimah Sultan Iskandar Shah.

Almarhum dimasyhurkan sebagai Sultan Pahang pada 7 Mei 1974, dua hari selepas kemangkatan ayahanda baginda, selain pernah beberapa kali dilantik sebagai Pemangku Raja Pahang pada tahun 1956, 1959 dan 1965 kerana sultan berada di luar negara.


Baginda juga pernah dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong ketujuh bermula 26 April 1979 hingga 25 April 1984.


PERCUTIAN YANG TIDAK DAPAT DILUPAKAN DI SEOUL

Untuk sahabat-sahabat yang suka bercuti, melancong or jalan-jalan. Jom ikuti kisah sahabat ini jalan-jalan ke Korea.

Budaya KPOP dan KDrama sekarang ni tak dapat dibendung baik perempuan maupun lelaki, haa korang jangan nak sorok-sorok ye kalau dah minat tu. Takpe aku faham sebab kadang2 filem or drama diorang berkualiti sebab aku pun layan gak. Haha tapi aku kat sini bukanlah nak cerita pasal tu sebab aku nak cerita pasal apa yang korang boleh buat kalau nak bercuti kat Seoul. Kat Traveloka korang boleh book cheap flights to Seoul online semudah 123. Hehehe. Lepas book tu baru korang boleh plan itinery korang nanti. Apa yang aku nak share ni korang take note la ye.

http://www.koreatimes.co.kr

Changdeokgung Palace merupakan salah satu daripada tempat tinggal bagi keluarga diraja Korea. Untuk menerokai seluruh kawasan istana ini, korang memerlukan sekurang-kurangnya 2 jam. Tak cukup dengan keindahan istana ini, di luarnya pula terdapat taman yang cukup mengasyikkan keindahannya. Terdapat beberapa buah kolam teratai dan dikelilingi dengan pokok-pokok yang penuh warna-warni terutama pada musim luruh, suasana di taman ini kelihatan sungguh magikal. Pejamkan mata dan bayangkan korang sedang berjalan-jalan dengan keluarga raja di sini.

Sudah melancong ke negara orang, mesti banyak yang ingin korang pelajari pasal negara yang dijejaki itu kan? Kalau macam tu, sebelum korang melangkahkan kaki ke tarikan-tarikan yang lain di Korea ini, apa kata kalau korang melawat National Museum of Korea. Melangkah masuk ke dalam muzium ini membuatkan korang merasa seperti merentasi zaman kerana pamerannya yang tersusun kemas bermula dari zaman pra-sejarah di Korea sehinggalah ke zaman moden, pameran ini juga lengkap dengan penerangan di dalam bahasa Inggeris (bukan senang nak jumpa muzium sebegini di Korea). Dah penat berjalan, korang boleh bersantai di banyak ruang santai yang disediakan pihak muzium.

Pinterest.com

Tak sah kalau tak melengkapkan penjelajahan korang di negara Korea tanpa melawat N Seoul Tower atau Namsan Seoul Tower, salah satu bangunan ikonik di Seoul. Sudahlah terletak di atas bukit, ditambah lagi dengan ketinggian menara ini yang mencapai 777 kaki, bayangkanlah pemandangan yang disajikan dari atas menara ini. Cukup mengujakan. Ramai juga yang mengatakan pemandangan dari tandas menara ini pun dah cukup hebat, tak perlu menuju ke dek pemerhatian. Terletak di tepian Sungai Hangang, Hangang Park merupakan sebuah taman rekreasi yang lengkap dengan pelbagai kemudahan untuk korang beraktiviti bersama keluarga di waktu petang seperti tempat bermain bola keranjang, gelanggang bola tampar, gelangang tenis, skate rink, pusat kecergasan, laluan basikal dan juga sebuah kolam renang yang luas.

Walaupun taman ini agak popular sehinggakan ada yang membuka khemah, ajaibnya, kawasan sekitar kelihatan sangat bersih.  Di samping itu, dari Hangang Park juga korang dapat melihat pemandangan indah bandaraya Seoul yang terletak di seberang sungai. Teringin ke sini? Rancanglah aktiviti menarik bersama keluarga sebelum datang, kalau korang nak tahu antara aktiviti yang terkenal di sini adalah menaiki bot pedal, berkanu, bbq, berkhemah, ski air dan banyak lagi!

Sebuah kawasan yang pada asalnya adalah tempat pelukis-pelukis di Korea mempelajari seni lukisan pada zaman Dinasti Joseon (1392-1910), kini Insadong masih lagi mengekalkan semangat keseniannya dengan kewujudan pelbagai jenis galeri seni, pakaian, lukisan, kraftangan dan lain-lain lagi. Di sini jugalah korang boleh membeli barangan untuk menghasilkan kaligrafi, bermacam jenis teh, hanji (kertas tradisional Korea), hanbok (pakaian tradisional Korea) dan lain-lain lagi. Lokasi yang wajib korang lawati! Kalau korang sudah ke muzium sewaktu di Korea untuk mempelajari sejarahnya, di Bukchon Hanok Village pula adalah sebuah lokasi terbaik untuk korang menyelami budaya tradisional masyarakat Korea. Sebaik korang menjejakkan kaki di sini, terasa seperti korang hidup di zaman yang berbeza, mana tidaknya, tiada satu pun rumah di sini yang mengikuti perubahan zaman, beratus-ratus rumah di sekitar Bukchon Hanok Village ini adalah rumah tradisional Korea ataupun digelar hanok. Banyak rumah-rumah klasik di sini yang dijadikan rumah tumpangan, restoran, pusat kebudayaan dan rumah teh. Jangan lepaskan peluang untuk memasuki hanok-hanok ini ya! So kalau ada nak buat trip ke Seoul ni korang boleh buat dengan Cathay Pacific Airlines flights booking di Traveloka sebab kat sini takkan ada additional booking charges. Untungkan? Jangan lupa ya guys Traveloka.

Ulama Tersohor Ustaz Abu Hassan Din Meninggal Dunia


Innalillahiwainnailaihirojiun

Menerima berita seorang lagi ulama tersohor negara, Dato’ Sri Ustaz Abu Hassan Din Al Hafiz telah kembali ke rahmatullah.

Beliau seorang yang banyak menyumbang jasa dalam dakwah Islam dan mendidik masyarakat.

Moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang beriman bersama para Syuhada. Moga Allah kurniakan sebaik-baik ganjaran buat beliau.

Salam takziah diucapkan kepada seluruh ahli keluarga beliau.

Al Fatihah.

TAZKIRAH JUMAAT #78 | ASAL DARI TANAH


KITA 
Asal dari tanah...
Makan hasil tanah...
Berdiri atas tanah...
Akan kembali ke tanah... 
Lalu kenapa masih bersifat langit ?

*Renung-renungkan bersama*

*Maaf ... Kebanyakan entry ilmiah agama saya perolehi dari pelbagai sumber... Rasa nak simpan dan nak kongsi dengan kawan-kawan... Kebanyakkan nyer dari group wasap yang tidak diketahui penulis nya... Saya jarang menulis entry ilmiah agama kerana saya rasa saya tak layak menulis dalam bidang tu ... Saya tak mahir dalam bidang tu... Maaf ... Semoga bermanfaat buat kita semua ...
 
JGN LUPA KONGSI.
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ 

PRAY FOR GAZA


‎اللّهمّ إِنَّا نَجْعَلُكَ فِي نُحُورِ أَعْدَائِنَا , ونَعُوذُ بِكَ مِنْ شُرُوْرِهِمْ

Ya Allah Sesungguhnya Kami Letakkan Engkau di tengkuk musuh-musuh kami , dan kami berlindung dari Mu dari kejahatan mereka

‎ اللّهُمّ بَدِّدْ شَمْلَهُمْ , وَفَرِّقْ جَمْعَهُمْ , و شَتِّتْ كَلِمَتَهُمْ

Ya Allah hancur leburkan kumpulan-kumpulan mereka, dan kacau bilaukan persatuan mereka , dan cerai-beraikan pakatan mereka

‎ وَزَلْزِلْ أَقْدَامَهُمْ , وَسَلِّطْ عَلَيْهِمْ كَلْباً مِنْ كِلاَبِكَ

Dan goncangkan pendirian mereka, dan hantarkan kepada mereka anjing-anjing Mu

‎ يَاقهار يَا جبار يَا مُنْتَقِمَ

Wahai Tuhan yang Maha Berkuasa , Wahai Tuhan yang Maha Gagah , Wahai Tuhan yang Maha bersifat Murka

‎اللّهُمّ يَا مُنْزِلَ الكتَابِ , وَيَامُجْرِيَ السَّحَابِ , وَيَاحَازِمَ الْاحْزَابِ

Wahai Allah, Tuhan yang menurunkan Kitab (al-Quran), Tuhan yang menggerakkan awan , Tuhan yang mengalahkan tentera Ahzab

‎إِهْزِمْهُمْ وَانْصُرْناعَلَيْهِمْ

Kalahkan mereka dan menangkan kami ke atas mereka

😢😢😢😢😢😢😢😢


1) Bangunan pejabat kerajaan yang pernah ditaja oleh  kerajaan Malaysia hancur musnah. Tentera Israel menggunakan sebuah bom unik dipanggil, 'concussion rocket', dimana kesan letupan seperti selepas gempa bumi.

2) Gencatan senjata melalui perundingan yang dibuat oleh Mesir malam semalam tetapi gencatan senjata tersebut diabaikan oleh Israel.

3) Tentera Udara Israel menyerang beberapa tempat latihan HAMAS.

4) Situasi yang sukar sebenarnya bagi pentadbiran negara haram Israel. Netanhayu ingin menutup imej buruk beliau yang sedang berhadapan dengan mahkamah berkenaan rocket deal S-300. Dia inginkan sokongan dari penduduk haram Israel sehingga dia melobi bantuan dari US.

Peperangan adalah perkara yang perlu dielakkan ketika ini kerana keadaan Gaza yang semakin meruncing dari segi ekonomi dan bantuan kemanusiaan.

#SHARE kepada orang ramai.

Sumber: Pejabat MyCARE - Gaza

Gaza memerlukan ubat-ubatan segera! 

Hulurkan sumbangan anda di: www.billplz.com/ubatuntukgaza

Mohon SHARE. Terima Kasih.


#GazaUnderAttack #Palestine #PrayForGaza #StopTheBombing #EndGazaSiege #HentikanKepunganGaza #BebasGaza


Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 Mac 2019, iaitu tepat jam 8.30 pagi sehingga hari esok, 8.30 pagi 21 Mac 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2019.

** jom support Mia Liana....


PRAY FOR CHRISTCHURCH


اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ رَاجِعُوْن.

Al Fatihah.

ﺑِــــــــــﺴْﻢِ ﺍﻟَّﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـﻢ*
ﺃٌﻟﺤَﻤْﺪُﻟِﻠَّﻪِ ﺭَﺏِ ﺍٌﻟْﻌَﻠَﻤِﻴﻦَ *
ﺍٌﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍٌﻟﺮَّﺣِﻴْﻢِ *
ﻣَﻠِﻚِ ﻳَﻮْﻡِ ﺍٌﻟﺪِّﻳْﻦِ *
ﺇِﻳَّﺎﻙَ ﻧَﻌْﺒُﻮْﺩُ ﻭَﺇِﻳَّﺎﻙَ ﻧَﺴْﺘَﻌِﻴْﻦُ *
ﺇٌﻫْﺪِﻧَﺎ ﺍﻟﺼِّﺮَﻁَ ﺍٌﻟْﻤُﺴْﺘَﻘِﻴْﻢُ*
ﺻِﺮَﻁَ ﺍٌﻟَّﺬِﻳْﻦَ ﺃَﻧْﻌَﻤْﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻬِّﻢْ*
ﻏَﻴْﺮِﺍٌﻟْﻤَﻐْﺾُﺏِ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢ*
ْ ﻭَﻻَ ﺍٌﻟﻀَّﺂﻟِّﻴﻦَ*
ﺁﻣِـــــــــﻴﻦ*

Hari ini umat Islam dikejutkan dengan tembakan rambang oleh military anti Islam. Seluruh Umat Islam bersedih atas peristiwa ini. Penjenayah perlu ditangkap dan dihukum segera. 

Moga peristiwa yang terjadi ini, isyarat dari Allah menegur umat Islam supaya membina kekuatan rohani dan jasmani, kembali kepada Al Quran dan Sunnah dalam kehidupan.

Semoga Allah tempatkan mereka di kalangan yang beriman dan beramal soleh. Salam Takziah. 

#prayforchristchurch
#prayfornz
#prayformuslim



SAFI EXPERT SOLUTION

Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan, bak irama dan lagu. Sejak sekian lama Safi banyak membantu wanita menjaga kecantikan kulit wajah. Banyak produk dikeluarkan sesuai dengan pelbagai peringkat umur.  



So hari nie nak cerita kat korang-korang yang merupakan pengguna setia produk Safi. Tak lama lagi Safi akan mengeluarkan produk baru mereka iaitu Safi Expert Solution.

Intensive Ampoules | Anti Hyper Pigmentation


- Renewal Hydra Complex
- Supreme Anti-Sports Complex

Dengan hanya 2 langkah mudah dapat mengurangkan kesan parut dan pigmentasi. Korang disarankan memakai produk nie pada waktu pagi dan malam. Sebelum tu kena pastikan kulit wajah adalah bersih. Macam saya lepas mandi pagi tu saya akan pakai sekali dan sebelum tidur malam saya akan pakai lagi sekali. Nak pakai pun senang sebab corong penitis tu disediakan sekali. Tak payah susah susah nak cari lain. 



Memula korang titis ler secukup nyer ampoule botol 1 tu ke atas tapak tangan. Seterusnyer korang tepek-tepak kan ke atas kulit wajah sehingga ia menyerap sepenuhnya dan langkah seterusnya boleh dilakukan. Titiskan secukupnya ampoule botol ke 2 ke telapak tangan. Seterusnya sapukan ke wajah secara urutan menaik ke atas. 

Produk nih telah dibuktikan secara klinikal dapat mengurangkan kesan bintik-bintik hitam dalam masa hanya 2 minggu. Ia dirumuskan dengan bahan aktif yang sangat berkhasiat menggunakan DN Age Technology. 

Kombinasi yang hebat ini akan menembusi dengan cepat ke lapisan kulit basal untuk memerangi bintik hitam, membekalkan kelembapan pada kulit wajah dan menggalakkan pembaharuan kulit.

Bio Skin Moisturiser | Anti Photo Ageing Lines

Bio Skin Moisturiser dirumuskan dengan peptida amino untuk meningkatkan ketumpatan serat kulit dan melicinkan kedutan. 

Asid Amino didalam pelembap adalah menggunakan Liquid Crystal Technology yang berfungsi untuk meningkatkan penghidratan, menguatkan kulit dan mengurangkan kehilangan air pada kulit. Hasilnya kulit akan lebih sihat dan berseri.



Dengan cuaca yang melampau panas sekarang nih penggunaan pelembap amat penting bagi saya. Walaupun saya adalah seorang surirumah, saya juga terlibat dengan aktiviti luar seperti menyapu sampah, menyudai kain, buang sampah, ambil dan hantar anak ke sekolah, ke kedai dan macam-macam lagi lah. 

Pendedahan kepada cahaya matahari untuk tempoh masa yang panjang akan merosakkan kulit. So, dengan memakai Bio Skin Moisturiser akan memberikan perlindungan kepada kulit wajah saya. Pelembap ini dapat  menapis lebih daripada 90% sinar uv, radikal bebas dan bahan cemar.

Cara nak pakai pun senang jer. Sapukan secara merata ke kulit wajah dan leher yang baru dibersihkan. Urut perlahan-lahan dalam gerakan membulat sehingga pelembap menyerap sepenuhnya ke dalam kulit. Tadaaa, sedia untuk beraktiviti tanpa risau akan kerosakan kulit wajah.

Best pakai produk SAFI EXPERT SOLUTION. Ampoule tu wangi jer. Pasti pigmentasi pada wajah korang akan berkurangan. Pelembap nya plak tak berminyak. Sangat selesa dan mudah untuk dipakai bagi melembapkan kulit wajah dan menghilangkan nada kulit yang tidak sekata. Setakat nie kedutan masih blom hilang, hahaha susah kot maklum ler kulit dah 40an 😢😢😢. Insyaallah dengan pemakaian yang berterusan kulit wajah akan lebih sihat, lembap, anjal dan berseri. 

Info selanjutnya : http://www.safi.com.my

#safiexpertsolution
#safimalaysia