Search This Blog

SWIMRUSH ACADEMY | KELAS RENANG MUSLIMAH DAN KANAK-KANAK


Jom belajar berenang. Berenang adalah salah satu sukan yang disunnahkan selain berkuda dan memanah. Dalam hadis sahih riwayat Bukhari dan Muslimin dinyatakan ‘Ajarilah anak-anak kalian berkuda, berenang dan memanah’. Jadi sudah pasti saranan Nabi itu memberi banyak faedah kepada kita.


Korang semua jangan risau kalau nak belajar berenang. Swimrush Academy menyediakan kelas renang muslimah dan kanak-kanak. Boleh lah pilih mana yang bersesuaian dengan kita sama ada nak belajar hujung minggu ataupun nak belajar selepas waktu bekerja. Kalau korang nak belajar secara personal pun boleh jugak. Coach akan datang ke rumah untuk sesi pembelajaran. Tiada caj pengangkutan dikenakan. 

Imej mungkin mengandungi: 6 orang, orang senyum, orang berdiri
Geng Muslimah

Berenang nie merupakan antara aktiviti yang baik untuk kesihatan. Mengikut beberapa maklumat, ianya mampu mengurangkan berat badan dan menguatkan jantung. Dengan merendam badan dalam air dapat menghilangkan kepanasan badan sekaligus dapat menyegarkan diri. So, kalau korang menyertai kelas berenang nie dapatlah jugak mengurangkan stress setelah penat bekerja.

Swimrush Academy bukan sahaja menyediakan kelas renang tapi juga menyediakan program meningkatkan keyakinan diri dan kemahiran menyelamat semasa di dalam air. Dengan kemahiran renang yang ada, paling tidak pun dapat lah kita menyelamatkan nyawa sendiri. Kalau dah mahir nanti baru lah boleh tolong orang. Yang best nya kat sini, boleh belajar menyelam sehingga kedalaman 1.2 meter - 1.8 meter. Sesuailah untuk yang berminat nak belajar menyelam / suka travel. Kira nya kemahiran berenang nie amat berguna waktu kecemasan seperti banjir ataupun lemas.

Imej mungkin mengandungi: 3 orang
Amboiii Amboiii seronok eak korang. 

Hah kan bagus belajar berenang, daripada asyik ngadap gajet jer. Kann kann. 

Anak-anak seawal umur 5 tahun pun boleh join belajar berenang sekali. SWIMRUSH menawarkan perkhidmatan Kelas Renang untuk kanak-kanak, bermula dari umur 5 tahun ke atas di Batu Caves, Bangsar dan Cheras. Mengandungi syllabus yang lengkap dan sesuai untuk kanak-kanak yang ZERO BASIC, TAKUT AIR dan yang nak IMPROVE kan teknik berenang.

KEPAKARAN :
▪️Water Safety
▪️Water Survival Skills
▪️Freestyle
▪️Breaststroke
▪️Backstroke
▪️Butterfly

From ZERO to HERO Swimmer

So memang sangat dicadang untuk mempelajari dan meningkatkan kemahiran renang masing-masing bersama SWIMRUSH ACADEMY. 

5 SEBAB :
✔ Coach yang berpengalaman lebih daripada 10  tahun
✔ Coach yang mempunyai background lifeguard
✔ Mengajar teknik berenang dengan cara yang mudah
✔ SWIMRUSH menyediakan kelas ganti
✔ SWIMRUSH menyediakan water safety course
✔ FREE Swimming Cap
✔ Turning from ZERO to HERO Swimmer

Swimrush Academy ada beberapa cawangan. Korang boleh lah pilih mana yang bersesuaian dan berdekatan dengan korang. Alamat Cawangan SWIMRUSH:

BATU CAVES🔸
Kompleks Renang Seri Siantan
Jalan Sungai Tua, Taman Selayang,
68100 Batu Caves

BANGSAR (PRIVATE POOL)🔸
No 20, Jalan Turi, Bukit Bandaraya,
59100 Kuala Lumpur

CHERAS🔸
Kompleks Sukan Desa Tasik
Jalan 20c/146, Taman Desa Tasek
57000 Kuala Lumpur

--------------------------------------------------
DAFTAR SEKARANG !!
--------------------------------------------------


Nak tahu lebih lanjut,  jom skodeng info di bawah, nak tipon terus pun boleh.. Skodeng video tu, macam syok jer depa berenang. MakCik takuttt, tapi malu ler kat anak-anak kalau Mak nya tak pandai berenang plak. Kannn. Kannn.

💌 myswimrush@gmail.com





#swimrush #surecanswimwan #swimrushkl 
#kelasrenang #kelasrenangmuslimah
#gengkotakhitam #rm #rushmedia

3 comments:

  1. bestnya kalau dapat belajar swimming ni...

    psst... thanks sudi join segmen Mia.
    blog anda tersenarai di https://www.mialiana.com/2019/09/senarai-url-blog-36.html

    ReplyDelete
  2. Thanks for a very interesting blog. What else may I get that kind of info written in such a perfect approach? Latest sims 4 news Downloads : Showing 9113 items. Customise your view with Compatible mode, Featured uploads, Favourites and more!

    ReplyDelete