Search This Blog

CRAWLER CRANE TUMBANG DI MRR2

Gambar contoh pak google

Pagi tadi, sebuah 'crawler crane' yg sedang mengangkat 'casing pile' bagi kerja CBP wall di kawasan tinggi bersebelahan dengan MRR2 (Arah Ampang) telah hilang imbangan dan jatuh ke dalam MRR2. Ini menyebabkan 'crane boom' telah merentangi laluan utama MRR2 (Arah ke Ampang) dan menutupi 2 dari 3 lorong MRR2 (lorong perlahan dan  tengah). Keadaan ini menyebabkan gangguan trafik yang teruk kepada lalulintas MRR2.

Makluman dan bantuan daripada pihak PDRM & Bomba telah diperolehi bagi mengawal lalulintas di tapak. Pusat Kawalan Trafik LLM dan ITIS DBKL juga telah dimaklumkan bagi membuat hebahan kepada pengguna dan melencongkan trafik dari melalui kawasan ini. 

Pihak konsultan & kontraktor dalam proses mendapatkan kren bagi membuat pengalihan terhadap halangan di tapak.

So,  sekarang dah tengahari, aku pun tak pasti kren tumbang dah dapat dialihkan atau belum... Kalau korang nak lalu kawasan tu dapatkan info terkini,  kang kena harung kesesakan plak... Kalau aku dapat apa2 info aku update... 

Sekian, untuk makluman korang semua... Berhati-hati di mana jua anda berada... 

14 comments:

  1. Kawan Mrs. A pun ada share pasal ni dalam WhatsApp.
    Time tu pukul 12.30 tengahari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Difahamkan xde mangsa atau kenderaan yg kena, sebaikkan...

      Delete
  2. Smoga smua d lindungi..takde yg cdera ke apa.

    ReplyDelete
  3. nasib tak ada kemalangan mengorbankan jiwa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah... Sebaik... Teringat kejadian kren tumbang kat Mekah tu...

      Delete
  4. seriau dengar..mujur xde sesape kena

    ReplyDelete
  5. serius seram kalo bnda gini jd... aiishh laa... minta dijauhkan la dr sebarang musibah...

    ReplyDelete
  6. bahayanya. this is so scary.

    mmm hi jmput la join n meriahkan segmen GA kt sni

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete