Search This Blog

Hussien Telah Kembali

Alhamdulillah... Akhirnya Hussien telah kembali... Setelah berbulan-bulan melarikan diri, aku ingatkan dah takde dah... Di suatu petang minggu lepas, anak-anak aku kecoh... "Ibu, Hussien dah balik" ... Ya Allah, kecoh sungguh suasana pada masa tu... Masing-masing memekik-mekik beritau Hussien dah balik... 
Aku pun terkocoh-kocoh jugak nak pi tengok Hussien... Hussien nie memang suka lepak bawah kereta... Sekali aku tengok... Ya Rabbi... Dengan kurus kering nyer... Dengan serabainyer... Dah tak sado dah... Paling sedih perut nyer tobek... Jalan pun dah senget benget... Kesian sangat... Nampak sangat tak larat... Aku nak angkat aku takut... Aku hulur kan jet makanan dan minuman... Memang nampak sangat sangat uzur... 

Kena kurung... 

Hujung minggu lepas BigBoss berkesempatan bawak Hussien gie klinik... Dr. katakemungkinan bergaduh bukan kena langgar... Tapi cam teruk sangat jer luka nyer... 

Luka masih belum sembuh... 

Sampai ke hari nie Hussien masih dalam kurungan... Luka masih belum sembuh... Tapi dah beransur pulih, dah kering sikit... Jalan pun dah stabil dah...

Masih panjang lagi nyawa Hussien... Lama menghilang, ingatkan dah mati... Harap-harap Hussien cepat ler sembuh... Kembali sado seperti dulu... 

7 comments:

  1. teruk gaduhnya tu
    nasib Hussein panjang umur
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. Hussein......Ya Allah...parah juga lukanya tu....

    ReplyDelete
  3. Kucing Ain pun pernah mcm ni. Tak balik rumah and jumpa balik tp dah teruk sngt. Rasanya kena langgar. tpi nyawa tak panjang. next 2 day tu mati :( Sedih sangat masa jumpa balik tu

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah syukur kepada Allah swt.. semoga dia cepat sembuh.

    ReplyDelete
  5. Kesian dia harap dia cepat sembuh :( kucing sy tk pi gaduh tpi kwn dia meninggal dia pulak xnk mkn kena admit pulak tpi skrg dh sembuh dh.. InsyaAllah Hussein ok ye.

    ReplyDelete