Search This Blog

Salam Maal Hijrah 1437 H


Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Salam Maal Hijrah 1437 H kepada seluruh umat Islam.

Semoga dengan kedatangan tahun baru ini kita dapat memperbaiki amalan kita supaya menjadi yang terbaik daripada sebelumnya. Semoga tahun baru ini lebih baik daripada tahun-tahun yang sebelumnya. Sesungguhnya ketika tibanya tahun baru hijrah mengingatkan kita kepada sejarah penghijrahan Nabi Muhammad S.A.W dari Makkah ke Kota Madinah. Sejarah Hijrah Rasullullah yang menyatukan Muhajirin dan Ansar, yang sememangnya berlainan latar belakang malah agama. Tetapi dengan semangat memperjuangkan kebenaran maka dua kaum ini bersatu.

Di kesempatan ini juga, saya menyusun jari sepuluh andaikata saya ada terkata secara sengaja ataupun tidak. Malahan saya ingin memohon maaf andaikata gurau senda & kata2 saya selama ini mengguris hati & perasaan anda semua. saya berharap anda semua dapat memaafkan saya dengan setulus hati dgn penuh ikhlas.

Terima kasih juga kerana sentiasa hidup saling bermaafan, saling tegur menegur, saling berkongsi ilmu yang bermanfaat, agar tiada hasad dengki khianat, serta tidak sombong diri. Dan halalkan makan minum saya.

Selamat menyambut tahun baru maal hijrah.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO96yQgNH73FuLZpfn20RPEBOjnF_97Ex7wx7rPzKzqIN6zAJclt-w_f2PtRE64SW78VLX4r1-lhKEscxzJUwM39mOsVRECS_AYxFZeMsSkmAexaGnef2PJVQxlSeAahB_NNPcHX15ZDQ/s1600/doa+awal+thn.bmp[doa+akhir+tahun.bmp]
Semoga kita semua sentiasa dirahmati, diberkati & diredhai Allah SWT.

3 comments: