Search This Blog

TAZKIRAH JUMAAT #37 | MEMANG ALLAH SENGAJA ...


Memang Allah sengaja....


* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhan-NYA, dan meninggalkan laranganNYA. .

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hamba-NYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA ...

Ya Allah ... Berikan lah kesihatan yang baik untuk keluarga INI ... Murahkanlah rezeki keluarga INI ... Jauh kan lah keluarga INI dari sebarang musibah ... 

7 comments:

 1. Amin..
  semoga kita semua dilindungi Allah. s.w.t

  ReplyDelete
 2. Salam Jumaat dear.... sesungguhnya Allah lebih tahu ke atas sesuatu itu...

  ReplyDelete
 3. Allah datangkan dugaan sebelum dihadiahkan kebahagiaan supaya kita belajar menghargai kebahagiaan yang dihadiahkan itu..

  ReplyDelete
 4. Terima kasih kepada yg salah kerana pernah membahagiakan sy.. sntiasa mendoakan yg terbaik utk nya :)

  ReplyDelete
 5. Allah Maha Tahu.
  Dia tahu kita layak pikul, sebab tu dia beri :)
  redha...

  ReplyDelete