Search This Blog

Jgn Jadikan Diri Anda Sebagai Mangsa

Jika anda melihat lelaki india yang menunggang motorsikal dengan tangannya berdarah mengetuk tingkap kereta anda supaya berhenti dan bertanya untuk kertas tisu bagi membersihkan darah apabila anda sedang memandu kereta, Ingat!JANGAN memberhentikan kereta anda sama sekali. Bahkan jika dia merosakkan kereta anda atau memegang erat-erat cermin sisi (side mirror), JANGAN sesekali memberhentikan kereta tetapi terus memandu sehingga ke balai polis yang berdekatan.


Taktik jenayah yang semacam ini telah dilaporkan kepada pihak polis sebanyak 40 kes terutama di kawasan Seremban, Kuala Lumpur, Shah Alam, Petaling Jaya dan Bandar Klang (sebenarnya di seluruh negara).

Orang-orang ini adalah gangster India, mereka bekerja dalam kumpulan dan berani melakukan jenayah ini bahkan di kawasan yang ada orang ramai di mana tak seorang pun akan berani untuk berhenti kereta membantu anda. Tujuan utama dari taktik kotor ini adalah untuk merompak anda dan bahkan melakukan perkosaan jika anda seorang pemandu perempuan yang memandu sendirian. Silakan sampaikan pesanan ini kepada orang yang anda sayangi termasuk saudara dan kawan-kawan anda.

Wasallam.
 
p/s :- macam2 lah sekarang nih ... nak tolong orang pun takut2 ... So kengkawan, hati2 di mana jua anda berada ...

No comments:

Post a Comment