Search This Blog

Siapa Alien?

Wardina nih dari dulu sampai sekarang sama jer ... Tetap chomel ...
Laa nih Wardina dah tulis buku pulak ...
Meh ler reramai memeriahkan majlis promo Siapa Alien? ...

Monday, June 28, 2010
2:00pm - 4:00pm
Wisma PKNS (Next to Alam Sentral, SACC Mall and Tasik Shah Alam)

Sinopsis SIAPA ALIEN?
Karakter Ali direka untuk menarik minat anak-anak. Sesuatu yang “luar biasa” lebih digemari daripada sesuatu yang biasa mereka lihat. Ali adalah karakter yang suka bertanya dan tidak takut untuk mencuba sesuatu yang baru. Ali karakter yang berani. Mengembara ke alam angkasa mengajar anak anda nama-nama planet dan membawa anak anda mengenali bumi dan alam semesta.

Kumpulan Sasaran
1) Kanak-kanak berumur 4 – 8 tahun
2) Ibu bapa yang ingin memperkenalkan sains secara asas kepada anak-anak mereka.
3) Guru-guru atau pengasuh di nursery, taska, tadika atau pusat asuhan yang sedang mencari bahan untuk disampaikan kepada murid-murid.

Pelukis, Uneh (gabungan perkataan ‘unik’ dan ‘aneh’), nama sebenarnya ialah Hasren Ismail, berusia 39 tahun berasal dari Muar, Johor. Beliau seorang pelukis yang menjadi perintis dunia pensel warna. Berkelulusan ijazah dalam bidang Sains Perpustakaan dan Maklumat daripada UiTM pada tahun 1995. Beliau boleh dihubungi dihubungi melalui uneh2007@yahoo.com.

Penulis buku ini, Wardina Safiyyah merupakan seorang pelakon, pengacara dan selebriti terkenal tanah air. Wardina kini bergelar ibu kepada 3 orang cahaya mata. Minat Wardina dalam bidang penulisan dan kanak-kanak terserlah sejak dari kecil dan menurut Wardina, dunia kanak-kanak sudah sebati di dalam jiwanya. Ibunya merupakan seorang guru dan pernah menguruskan tadika selama 18 tahun dan masih mengajar kanak-kanak sehingga kini.

Anak ke-2 daripada 6 adikberadik ini pernah bekerja sebagai guru sambilan di beberapa buah tadika, dan pernah menulis di dalam kolumnya sen diri di dalam majalah Mami & Baby juga akhbar Berita Harian. Wardina pernah berkongsi pengalaman dan pandangan sebagai salah seorang keynote speaker di Asia Pacific Conference on Early Childhood Education di Universiti Malaya.

Wardina menamatkan pengajiannya dalam bidang hiasan dalaman daripada sebuah kolej dan kini menyambung pengajiannya dalam jurusan psikologi. Wardina berharap untuk terus menulis lebih banyak buku cerita kanak-kanak pada masa akan datang.

____________________________________________________________

Ehhh ... Cam best jer ... Harus rembat satu nih ...3 comments: